Cuma , 26 Nisan 2024
HABERLER
ANASAYFA / Makaleler / Yazdır ve Yapıştır Etiketleme teknolojisi - Üreticilerin İsteği Sadelik, Güvenilirlik ve Esneklik

Yazdır ve Yapıştır Etiketleme teknolojisi - Üreticilerin İsteği Sadelik, Güvenilirlik ve Esneklik

Ondrej Kruk, Videojet Technologies Etiket İş Birimi Yöneticisi

Yazdır ve Yapıştır Etiketleme teknolojisi - Üreticilerin İsteği Sadelik, Güvenilirlik ve Esneklik
2012'de, 600'ün üzerinde ambalajlama ve işleme tedarik zinciri şirketini temsil eden bir ticaret birliği olan Packaging Machinery Manufacturers Institute (PMMI) etiketlemede trendler, gelişmeler ve sorunlar ile ilgili son kullanıcılar üzerinde gerçekleştirilen bir araştırmayı yayımladı. Okunmaya değecek bulgular sunmasının yanında ambalaj üreticilerinin sorunları konusunda değerli bilgiler veriyor. Özellikle etiketleme hakkında çok sayıda düzenleme ile ilgili olmak üzere tedarik zinciri şirketlerinin daha etkin ve şeffaf olması için artan baskılar göz önüne alındığında, isteklerini etiketleme makineleriyle hayata geçirmek isteyen üreticilerin isteklerinin ne olduğunu bilmek son derece önemlidir.

PMMI raporuna göre araştırmaya katılanların yüzde 59'u yeni bir etiketleme ekipmanına ihtiyaç duyduklarını ya da mevcut teknolojilerinin değiştirilmesi gerektiğini düşünüyor. Bu ihtiyaçların ardında yatan gerçek endişeleri öğrenmek, mevcut ve gelecekteki üretim ihtiyaçlarını karşılamak üzere teknoloji gelişimi için son derece önemlidir: bu nedenle kendi araştırmamızı başlatarak gıda paketleme ve işleme sektörü dahil olmak üzere Hızlı Tüketim Ürünleri (FMCG) üreticileri ile görüştük. Kodlama hatalarının yüzde 70'e yakınının insan hatasına bağlı olduğunu keşfettik. En yaygın hatalar, yanlış veri girişi ve yanlış iş seçimidir. Bu nedenle şirketler üretim hattının kalanıyla sorunsuz şekilde entegre olabilecek, kullanımı, bakımı, sorun giderilmesi ve temizlenmesi kolay, daha akıllı etiketleme makineleri arıyor, başka bir deyişle sadecelik son derece önem taşıyor.

Üreticiler üretimin her saniyesinden faydalanmalı, etkinliklerini en üst seviyeye çıkarmalı ve planlanmamış hat duruş süreleri sıfıra indirmelidir. Mevcut Yazdır ve Yapıştır Etiketleme (etiket) sistemleri farklı ambalaj türlerine farklı şekillerde etiket yazdırıp yerleştirebilse de uzun vadede üretim kaybı ve kırılan ya da yıpranan parçaların değiştirilmesinden dolayı maliyetli oluyor. Örneğin ilerletme rulosu sürekli olarak sıkışırsa ya da motor kayışının gergisinin sürekli ayarlanması gerekirse üretim kaybı yaşanır. Bir etiket kaydığında ya da bir parça sıkıştığında etiket sisteminin durdurulup yeniden başlatılması gerekir. Sürekli artan hat hızı ve birbirinden farklı çok sayıda ambalaj, istekleri karşılayacak değişikliklerin daha sık gerçekleştirilmesi anlamına gelir. Değişiklikler ise elle düzeltme gerektirir ve hat duruş sürelerinin uzamasına neden olur. Bununla birlikte etiket sistemlerinin çift kullanıcı arayüzünün anlaşılması zor olabilir ve genellikle operatörlerin kodlama hatası yapmasına neden olur, bu da daha fazla kaynak israfı ve planlanmamış hat duruş sürelerinin uzamasına neden olur.
Üreticilerin şu anda kullanımda olan birden çok etiketleme malzemesini kullanabilecek bir teknolojiye ihtiyaçları olmasının yanında söz konusu teknolojinin değişen hacim ve hat hızlarına uyarlanabilmesi gerekir, bu da makinenin daha esnek olmasını zorunlu kılar. Son olarak, parçaların sorunsuz şekilde sökülebilmesi ve değiştirilebilmesi ihtiyacı hat duruş sürelerini en aza indirebildiğinden bakım kolaylığı son derece önemlidir. 

Tedarik zinciri boyunca performans ve verimliliği iyileştirmek üzere tasarlanan çok sayıda teknolojik gelişmeyle dış ambalaj sektörünün önemli bir öğesi olan etiket teknolojisinin geçtiğimiz yirmi yıl içinde çığır açan yeniliklere sahne olmaması son derece şaşırtıcı. Ambalaj üreticilerinin önemli bir kısmı artık değişiklik zamanının geldiği konusunda hemfikir. Bir sonraki makalede yeni tasarım ve mühendislik felsefeleri sayesinde etiket sistemlerinde gerçekleştirilen yeni gelişmelere göz atacağız.

Yazar Hakkında:

Ondrej Kruk, Videojet Technologies'de  İş Birimi Yöneticisidir. Şirketteki ana görevi Yazdır ve Yapıştır Etiketleme (etiket), Büyük Karakter Markalama (LCM) ve yazılım iş birimlerinin global ticari liderliğidir. Ondrej on yıllık iş deneyimine sahiptir ve dört yılını ürün tanımlama ile dijital yazdırma sektöründe edinmiştir. Daha önce Videojet'te Ürün Süsleme İş Kolunun global yöneticiliği yapan Ondrej, tüketici malları pazarındaki bir ürün kategorisini yeniden canlandıracak endüstriyel teknolojilerin yetilerini kullanarak Kuzey Amerika iş kolunu global bir kuruma dönüştürdü. Videojet'ten önce, global bir yönetim danışmanlığı firması olan A.T. Kearney'nin ortaklarından biriydi.

Videojet Hakkında:

Videojet Technologies, ürün tanımlama pazarında bir dünya lideridir. Hat üzerinde yazdırma, kodlama ve markalama ürünleri, uygulamaya özgü sıvılar ve ürün yaşam döngüsü hizmetleri sunar. Hedefimiz; ambalajlı tüketici ürünleri, farmasötik ve endüstriyel ürünler sektörlerinde müşterilerimizle iş birliği yaparak onların üretkenliğini artırmak, markalarını korumak, geliştirmek ve sektör eğilimleri ile yasal mevzuatın bir adım önünde olmalarını sağlamaktır. Mürekkep püskürtmeli Inkjet (CIJ), mürekkep püskürtmeli termal Inkjet (TIJ), lazer markalama, termal transfer baskı (TTO), koli kodlama, etiketleme ve çok çeşitli yazdırma seçeneklerindeki müşteri uygulama uzmanlarımız ve teknoloji liderliğimizle, Videojet olarak tüm dünyada 325.000’den fazla yazıcımız kuruludur. Müşterilerimiz, günde on milyardan fazla ürüne baskı yapmak için Videojet ürünlerine güveniyor. Müşteri satış, uygulama, servis ve eğitim desteği, tüm dünyada 26 ülkede 3000'den fazla ekip üyesiyle doğrudan sağlanmaktadır. Bunun yanında Videojet dağıtım ağı, 135 ülkede 400’den fazla distribütör ve OEM ile hizmet vermektedir.
 

0 YORUM

YORUM YAPIN

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER BAŞLIKLAR