Salı , 30 Nisan 2024
HABERLER
ANASAYFA / Röportajlar / 35 Yıllık Elektromanyetik Fren Kavrama Tecrübe ve Gücü ile Brakex

35 Yıllık Elektromanyetik Fren Kavrama Tecrübe ve Gücü ile Brakex

“Hep daha iyisini, en iyisini üretmek için yeni stratejiler ve teknolojiler geliştirmeyi ilke edindik”

35 Yıllık Elektromanyetik Fren Kavrama Tecrübe ve Gücü ile Brakex
BRAKEX FİRMA ORTAĞI/ HAKAN SARITEKİN
1-Brakex, 35 yıldır birçok firmaya elektromanyetik fren kavrama sistemleri sunarak sektörde adından çok kez söz ettirmiş güvenilir bir firma. Bu anlamda, firmanızın kuruluşu ve yapılanma süreçleri hakkında neler söylersiniz?
35 yıl önce elektromanyetik fren kavrama alanında Brakex Elektromanyetik Fren ve Kavrama Sistemleri olarak dünya markası olma yolunda üretime başladık.
Hiç durmadan teknolojiye paralel olarak hızla gelişen ve değişen üretim şartlarına, yeniliklere, kaliteye verdiğimiz önem ve çözüm odaklı yapımızla müşterilerimizin hedeflerine yeni hedefler katmaktayız. Dinamik yapımızla sunduğumuz hizmet ve çözümlerle müşterilerimizi en iyi şekilde hedeflerine ulaştırmayı amacımız olarak görmekteyiz.

 2-Üretmiş olduğunuz elektromanyetik fren kavrama ürünlerinin öne çıkan teknik özellikleri ve üreticilere sağladığı avantajlar nelerdir?
EF-EK elektromanyetik fren ve kavrama sistemlerinin metal yüzeyler paslanmaya karşı kaplamalı ve kaydırmaz yapıya sahiptir. Asbest içermeyen balata, sessiz ve limitsiz çalışma, hızlı açma, kapama montaj kolaylığı, H sınıf izolasyon (+185°) özelliklerine sahiptir. 10000 Nm. kadar özel üretimler yapılabilmektedir.

EF-EK elektromanyetik fren ve kavrama sistemleri fren veya kavramaya ihtiyaç duyulan dairesel hareketli yüklerin manyetik alanın sağladığı çekme gücünü, kullanarak iletmesi sağlanır. Bunu yaparken DC Voltaj kullanır.
Enerjisinin kesilmesiyle armatüre bağlı yay ile oluşan yüksek torku bırakmak çok kolaydır. BRAKEX fren veya kavrama sistemlerinin açma kapama süratlerini özel elektronik devreler sayesinde hızlandırmak mümkündür. Bu kavrama ve frenler bakım gerektirmez, değişik montaj şekilleriyle isteğinize uygun çalışmayı kolayca sağlayabilirsiniz. Sürtünmeli sistemler olduğu için zamanla oluşan aşınmalardan çalışma boşluğu (çb.) artabilir. Bu kontrolü yapmak gerekir.

ETF tozlu fren ve kavramalar, akım kontrolü ile değişken torku kademesiz sağlayabilen fren ve kavramalardır. Özellikle gergi kontrol sistemlerde kullanılır. Naylon, kumaş, kağıt topu aktarımında sürtünmesiz çalıştığı için aşınma diğer sistemlere göre daha azdır, uzun ömürlüdür.

Elektromanyetik dişli kavramalar ise küçük boyutlarda yüksek tork güçlerindeki hareketleri aktarabilmek için tasarlanmış kavramalardır. Bu kavramalar özelikle redüktör çıkışlarında düşük devir yüksek tork aktarımında tercih edilir. Doğru hesaplarla seçilecek bu kavramalarda dişlerin birbirine geçmesiyle aşınma en az seviyeye indirilmiştir ve güçler kayıpsız aktarılabilmektedir. Sürtünmeli kavramalara göre çok daha uzun ömürlüdür. 6000 Nm. ile 100000 Nm. güçler arasında işinize göre özel tasarımlar yapabilmekteyiz.

3-Firmanız en çok hangi sektörlere yönelik üretim yapmaktadır?
Her geçen gün daha hızlı gelişme gösteren teknolojinin tüm imkanlarıyla ürettiğimiz ürünlerimizle birçok endüstriyel alana hizmet vermekteyiz.
Brakex olarak otomasyon sistemleri, iş makinaları ve vinç sistemleri, asansörler, turnikeler, otomatik kapı sistemleri, plastik ve ambalaj makineleri, rüzgar jeneratörleri, tıbbi cihazlar, tekstil ve tarım gibi birçok sektörden müşterilerimize yönelik elektromanyetik ve fren kavrama sistemlerimiz ile aradıkları kaliteli hizmeti sumaktayız.

Ayrıca, savunma sanayisinin hava kara ve deniz kuvvetleri sistemlerinde de kullanılmak üzere müşterilerimizin ihtiyaçlarına yönelik elektromanyetik fren ve kavrama sistemlerine ilişkin ürün üretimi sağlamaktayız.

4-Firmanızın ürettiği elektromanyetik fren kavrama sistemleri ile satış öncesi ve satış sonrası hizmetlerinizden bahseder misiniz? Satışını yaptığınız ürünleri daha sonrasında nasıl bir hizmetle destekliyorsunuz?
Müşterilerimizin ilk aşamadan son aşamaya kadar çözüm ortağı oluyoruz. Ürettiğimiz tüm ürünlerin kalitesine verdiğimiz özenin göstergesi olarak uzun süreli garantiler ve müşterilerimizin planlamaları için uygunluğundan, kullanım bilgisine kadar ürünlerimiz hakkında her konuda teknik destek sağlıyoruz. Müşterilerimizin ihtiyaç duyduğu her an temin edebilecekleri yedek parça hizmetimiz sayesinde işlerinin aksamasının önüne geçiyoruz.

5-Dünyada sürekli gelişmekte olan teknolojiyi siz nasıl takip ediyorsunuz? Üretiminize nasıl yansıtıyorsunuz? AR-GE çalışmaları firmanız için nasıl bir önem teşkil ediyor?
Türkiye’de ve dünyada sanayinin birçok sektöründe kullanım alanı olan elektromanyetik fren ve kavrama sistemlerine ilişkin yeni ve teknolojiye uyumlu ürün ve hizmetler üretmek amacıyla detaylı bir şekilde tasarım ve analiz çalışmaları yürütüyoruz.
Geniş çaplı kurumsal sorumluluk yönetimimizin bir parçası olarak, hedefler belirliyor ve paydaşların elektromanyetik fren ve kavrama sistemleri konusunda çağın gerektirdiği çözümleri edinmelerini sağlıyoruz. Ayrıca, sektöre ilişkin ulusal ve uluslararası birçok fuara katılım sağlayarak güncel teknolojiler, hali hazırda benzer firmalar, paydaşlarımız ve müşterilerimiz ile bir araya gelerek sektör hakimiyetimizi korumaktayız.

6-Firmanız için bu yıl ve gelecek yıllara ilişkin hedef ve planlarınız nelerdir? Brakex’in müşterilerini ilerleyen günlerde neler bekliyor?
Brakex olarak; yılların verdiği bilgi, birikim ve tecrübeyi yapay zeka ile birleştirerek akıllı fren üretimi için çalışmalara başladık. Türkiye’de ve dünyada sanayinin birçok sektöründe kullanım alanı olan elektromanyetik fren ve kavrama sistemlerini, AR-GE’mizle geliştirerek dünyada alanımızda en iyisi olmayı hedefliyoruz.
Tecrübe ve deneyimlerimiz ile yüzümüz her daim geleceğe dönük ve yeni hedeflere odaklanıyoruz.
                                                                               

0 YORUM

YORUM YAPIN

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER BAŞLIKLAR

  • PAAG: Pusulamız ‘Yeniden Değerlendirme’

    PAAG: Pusulamız ‘Yeniden Değerlendirme’

    Bell Holding, 80 yılı aşan süredir yatırımlarıyla Perfektüp, SenapaStampa, İnterkap, Tulipack ve IPS şirketleri ile Ambalaj endüstrisine öncülük etmektedir. Geniş ürün yelpazesi ile alüminyum tüp, lamine tüp, alüminyum aerosol kutu, plastik şişe, kase, kap, kapak ve kendinden yapışkanlı etiketleri Gıda, İlaç, Kişisel Bakım, Kozmetik ürünlerinde tercih edilmektedir.... Devamı »
  • 1 LT Bitkisel Yağ Dolum ve Kapatma

    1 LT Bitkisel Yağ Dolum ve Kapatma

    FILL TECHNIC Makine Dolum ve Paketleme Sistemleri her çeşit içecek ve sıvının dolum hatlarını anahtar teslimi olarak kuran bir firmadır. Gelişen yeni teknolojileri yakından takip eden firma yeni nesil dolum sistemleri ile siz müşterilerine hizmet vermektedir.... Devamı »