Pazar , 05 Mayıs 2024
HABERLER
ANASAYFA / Firma Tanıtımı / Huhtamaki'de döngüselliğini artırmak için çalışıyoruz.

Huhtamaki'de döngüselliğini artırmak için çalışıyoruz.

Müşterilerimizle birlikte çalışarak, tam esnek ambalaj döngüselliği için geleceği yeniden tasarlıyoruz. Yolculuğun bir parçası olduğumuz için heyecanlıyız!

Huhtamaki'de döngüselliğini artırmak için çalışıyoruz.
HUHTAMAKİ Sürdürülebilir Ambalaj Gelistirme Baskanı Dr. Betül Türel Erbay,

Şirketin esnek ambalajda gerçek döngüsellik vizyonunu ortaya koyuyor. Baslangıç noktası açık: Günümüzün gıda ve günlük yasamsal ihtiyaçlara yönelik küresel tedarik zincirleri, esnek paketleme de dahil olmak üzere paketleme olmadan işlemezdi. O halde ambalaj atıklarının çevre üzerindeki zararlı etkisine son vermek için hangi adımları atmamız gerekiyor? İşlevsellik ve uygulama için doğru malzemeyi seçmek ilk adımdır Günümüzde pek çok gıda, ilaç ve kisisel bakım ürününün esnek plastik ambalajlarla paketlenmesinin bir nedeni var.

Esnek ambalajlamanın, çok hafif ama dayanıklı olması. Esnek ambalajlama, içeriği koruyan ve raf ömrünü uzatan yüksek bariyer özellikleri
sağlar ve her ikisi de dünyanın her yerindeki tüketicilere güvenli ve hijyenik ürünler sunmanın anahtarıdır. Esnek plastik ambalajını öne çıkmasının nedenleri arasında, ürünün yaşam döngüsü boyunca hem malzeme kullanımını, hem de sera gazı emisyonlarını en aza indirirken, aynı zamanda ihtiyaç duyulan koruma seviyesinden ödün vermemek arasında kurduğu denge de sayılabilir. Bu, farklı ambalaj malzemelerinin genel çevresel etkilerini karşılaştıran çeşitli analizlerde de gösterilmiştir. Esnek ambalajın kritik faydaları göz önüne alındığında, düşük plastik geri dönüşüm oranları sorununu çözmek ve plastik ambalaj dengesini daha da olumluya çevirmek için kilit önemdedir.


Huhtamaki tamamen %100 geri dönüstürülebilir ambalajlar sunmaya kendini adamıştır. Huhtamaki’de, tek malzemeli yapılara geçisin, plastik ambalaj geri dönüştürülebilirliği için anahtar olduğuna inanıyoruz. Esnek ambalajlarda tek malzemelerin kullanımına hızlı bir geçiş sağlayarak, karmaşıklığı azaltabilir ve mevcut geri dönüsüm süreçlerindeki verimi artırabiliriz. Esnek ambalajlama ayrıca, geri dönüstürülebilirlik için tasarlama ve test etme, geri dönüşüm akışlarını ölçeklendirmeye de yardımcı olur.

Artan PCR kullanımına ek olarak, plastiklerin döngüselligi hakkında daha geniş bir görüse ihtiyacımız var. Ayrıca esnek ambalajlarda tüketici sonrası geri dönüstürülmüs (PCR) ve endüstriyel geri dönüstürülmüs (PIR) plastik kullanımını da araştırıyoruz. Huhtamaki’de halihazırda mekanik ve kimyasal olarak geri dönüstürülmüs plastikleri evde bakım, kisisel bakım ve evcil hayvan maması gibi müsteri paketleme uygulamalarına entegre ediyoruz ve mümkün olursa bunu daha fazlasını yapmak için can atıyoruz.



 

0 YORUM

YORUM YAPIN

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER BAŞLIKLAR

  • ​Barilla’dan Çevre Dostu Kampanya

    ​Barilla’dan Çevre Dostu Kampanya

    Barilla, 18 Mart Küresel Geri Dönüşüm Günü’nde “Secondhand Box” (İkinci El Kutu) adıyla yenilikçi ve çevreci bir kampanya başlattı. Kampanya ile gelişen ve yaygınlaşan ikinci el ürün satış platformlarında ürünlerin taşınmasından kaynaklı kirliliğe ve sürdürülebilir uygulamaların benimsenmesine dair farkındalık artırılması amaçlanıyor.... Devamı »