Pazartesi , 06 Mayıs 2024
HABERLER
ANASAYFA / Gezi Notları / Fuar Rotaları: DÜSSELDORF

Fuar Rotaları: DÜSSELDORF

​Fuar rotaları ilk durağımıza, elbette fuar şehri olan bir kentten başladık: Düsseldorf.

Fuar Rotaları: DÜSSELDORF
Interpack Fuarına bu sene ev sahipliği yapacak olan, Düsseldorf’ta nereler gezilir? Haydi takılın peşimize başlayalım.
Düsseldorf, 13. yüzyılda küçük bir balıkçı köyü olarak kuruldu. Adını kurulduğu Düssel Deresinden alan Düsseldorf Ren Nehrinin kıyısında yer alır. Kuzeyinde Ruhr Bölgesi, Güneyinde Köln bulunur. Fuar ve Kongre kenti olarak tanınan Düsseldorf çok sayıda park, gezinti alanı ve büyük alışveriş merkezleriyle doludur.
Ayrıca size söylemek isteriz ki bu şehrin birçok müzesini, turistik ve eğlence yerlerini Düsseldorf Welcome Card edinerek ücretsiz bir şekilde gezebilirsiniz. 

Altstadt (Eski Şehir)

Ren Nehri ve Heinrich-Heine-Allee arasında kalan Eski Şehir, Düsseldorf’un kalbinin attığı yarım kilometrelik bir alandır. Düsseldorf’un barlarıyla en meşhur yeri burasıdır. Hatta o kadar ki yana yana dizilen 300’den fazla bar olması nedeniyle, Altsadt Dünyanın En Uzun Barı unvanına sahip olan bir şehirdir. 

Königasallee

Königsallee, halk tarafından Kö olarak adlandırılır. Caddede birçok tanımış markanın lüks satışını yapan mağazalar yer alır. Mağazaların yanında, restore edilmiş evler, süslü korkuluklar ve köprülere de rastlamak mümkündür. Buraya gelmişken mutlaka görmeniz gereken yerlerden birisi de, Tritonenbrunnen Çeşmesidir.

Benrath Sarayı

UNESCO Dünya Mirasları Listesi’nde yer alan bu sarayın yapımına 1755’te başlanmış, 1770’de tamamlanmıştır. İhtişamlı mimarisi ile Barok mimarisinin eseridir. İçerisinde gezebileceğiniz, Doğa Tarihi Müzesi ve Avrupa Sanatı Müzesi yer almaktadır. 
Şehir merkezine, ana tren istasyonundan sadece 6 dakika uzaklıktaki bu sarayı mutlaka görmenizi öneririz. 

Kaiserswerth

Kaiserswerth, Ren Nehri’nin kuzeyinde yer alan en eski yerleşim bölgelerinden birisidir. Burada, ülkenin efsanevi imparatoru Friedrich Barbarossa’nın 10. ve 12. Yüzyıllar arasında yaptırmış olduğu Orta Çağ Kraliyet Sarayı kalıntıları yer alır. 
Saray kalıntılarının hemen yanında bulunan Galeria Burghof bahçesinde dolaşabilir, St. Suitbertus Basilica’sını ziyaret edebilirsiniz. Ayrıca Ren Nehri ve eski ada arasında yapılmış olan Wilhelm Köprüsünden görünen şehrin eşsiz güzelliğini seyretmenizi de tavsiye ederiz. 

0 YORUM

YORUM YAPIN

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER BAŞLIKLAR

  • ABANT' DAN MG80SC

    ABANT' DAN MG80SC

    Özellikler: • Makine ölçüleri: 920 x 675 x 1030 mm (W x L x H) • Vakum oda ölçüleri: 830 x 555 x 180 mm • Yapıştırma çene: 2 x 800 mm... Devamı »