Cuma , 26 Nisan 2024
HABERLER
ANASAYFA / Röportajlar / ​Gıda Endüstrisine Yeni Bir Bakş

​Gıda Endüstrisine Yeni Bir Bakş

Bemak Makina ile 2015 yılı üretim planları, hedefleri ve yurt dışı çalışmaları hakkında keyifli bir söyleşi gerçekleştirdik.

​Gıda Endüstrisine Yeni Bir Bakş
2003 yılından bu yana Türkiye’de gelişmekte olan gıda ve et sanayisi için üreticilere projeleri kapsamında et-gıda mamulleri üretimi, et işleme ve mamul haline getirmede gerekli olan makineler ile bunların paketlenmesi, ambalajlanması ile ilgili tüm makineleri firmaların ihtiyaçları doğrultusunda temin eden Bemak Makina  ile 2015 yılı üretim planları, hedefleri ve yurt dışı çalışmaları hakkında keyifli bir söyleşi gerçekleştirdik.
 
2003 yılından bu yana gıda sektöründe gıdaların işlenmesi ve mamul haline getirilmesinden ambalajlanmasına kadar üreticilerin ihtiyaç duydukları makineleri hizmete sunuyorsunuz. Kuruluş aşamasından günümüze kadar nasıl süreçlerden geçildi, paylaşır mısınız?

Bu işe ilk başladığımız yıllar, 2003 yılı sonlarına denk gelir, yurt dışında ikamet ettiğimiz için et-gıda sektörüne oradan hizmet vermeye çalışıyorduk.  Yaptığımız piyasa araştırması ve ülkemize olan hasret dolayısıyla ülkeye gelerek,  Perpa’da, şirketimizi kurarak işe başladık.
Türkiye’de çok hızlı bir şekilde Avrupa normlarında gelişme gösteren et- gıda sektörüne başlamış bulunduk. 2007 sonunda ortaklık olan firmamız tek kişinin idaresine ve kontrolüne geçti.  2008 yılı durgunluğunun ardından 2009’un ilk yarısından sonra hızla yükselerek ve piyasada ciddi duruşumuz, müşterilerimize sunduğumuz eşit servis ve hizmet anlayışı ile bugünlere gelmiş bulunmaktayız.
 
Hangi sektörlere hitap ediyorsunuz? Oldukça geniş ürün yelpazeniz var. Ürün gruplarınız hakkında bilgi verir misiniz?

Bemak Makina olarak Türkiye’de gelişmekte olan gıda ve et sanayisi için üreticilere projeleri bazında küçük-büyük gözetmeksizin gıda mamulleri üretimi, et işleme ve mamul hale getirmede  gerekli makineler ile bunların paketlenmesi, ambalajlanması ile ilgili tüm makine ve materyalleri firmaların ihtiyaçları doğrultusunda temin etmekteyiz. 

Faaliyet alanı olarak et-gıda işleme makineleri konusunda başlayan Bemak Makina, zaman içerisinde et sektöründe ilerleyip, sektörün ihtiyaçlarını tanıyarak sarf malzemeleri ve katkı maddeleri alanlarında da güçlü bir konuma gelmiştir.
Bemak Makina, uzman kadrosuyla et endüstrisine yeni bir bakış açısıyla yaklaşarak; sizlerin kaliteli, lezzetli, yüksek randımanlı, kârlı ürünler üretmesine yardımcı olacaktır.
 
2014 yılı sizin için nasıl bir yıldı? Peki, 2015 yılı ile ilgili hedef ve beklentileriniz neler?  

2014 yılı çok başarılı bir yıldı. İyi bir ticari yıl olması yanında daha kurumsal bir firma olmak için eksiklerimizi görüp giderdiğimiz ve daha güçlendiğimiz bir yıl oldu.
 
2015 yılı hedefleri arasında et ve tavuk sektörü ileri işlem gurubunda gösterdiğimiz başarıyı balık ve unlu mamullerde göstermek istiyoruz.  Bunun dışında bu yıl Türkiye’de henüz olmayan ileri teknolojide tam otomatik bir kesimhane kurmak hedeflerimiz arasında.
 
Bu yıl yeni bir ürün, yatırım ya da proje çalışması olacak mı? 

Üretmiş olduğumuz köfte-hamburger makinesine, bu sene çok daha değişik özellikler ekleyeceğiz. Böylece piyasada kullanılanlardan çok daha teknolojik ve değişik özelliklere haiz bir makine olarak beğenilere sunacağız.Ayrıca kendi imalathanemize biraz yatırım yapmak istiyoruz. Daha ileri teknolojide bir işletme kurarak yeni makineler üretmek de plan ve projelerimiz arasında.
 
 Birden fazla markanın temsilciliğini yürütüyorsunuz. Temsilcilik çalışmalarını yürüttüğünüz bu markalar ve ürünleri hakkında biraz bilgi verir misiniz?  

Temsilciliklerimiz arasında;
 
  • : Soslama ve marinasyon tamburu, marinasyon ve salamura enjeksiyon makineleri, donuk ve taze et için endüstriyel 130mm, 160mm, 200mm ve 280mm çıkışlı kıyma makineleri, salam, sosis vb. gibi dolum ürünleri için 125L ile 750L boyutları arasında Küter(Cutter), etlerin kaslarını kesmek için tenderizer, buharlama, kurutma, pişirme, kızartma vb. özelikleri olan fümeleme ve pişirme fırınları, et, tavuk ve ekmek gibi ürünlerin taşınmasında yardımcı olan kasaların yıkayıcıları, et arabası yıkayıcıları,Euro plaet yıkayıcılar, yaprak buz makineleri, et dolum makineleri, haşlama kazaları, seperatörler (etleri kemikten ayırma makineleri ).
 
Mainca: Laboratuar  - AR-GE makineleri, daha ufak üreticiler, süpermarketler, kasaplar ve yemek fabrikaları için dolum makineleri, karıştırıcı grubu, kıyma makineleri, ufak küterler, şerit testere vb. gibi ürünler için kaliteli mal üreten uygun fiyatlı bir tedarikçi firmadır.
 
Dadaux: Orta boy Küter(cutter) ve soğutuculu kıyma makineleri için tercih etiğimiz bir markadır.
 
Tecnotrip, Castellvall, Sia: Dolum, hamburger form ve dilimleme makineleri için kullandığımız tedarikçilerimizdir.
 
Thermofrom, tabak kapama, streçleme makineleri, vakum paketleme gibi paketleme grubunda Frimaq, Intervac ve Tecnotrip ile birlikte Tepro ile çalışıyoruz.

Oldukça önemli referanslara sahipsiniz ve müşteriler açısından önemli hususlardan biri de teknik servis hizmeti. Teknik destek olanaklarınız hakkında bilgi verir misiniz? 

Teknikservis hizmetlerimiz bizleri rakip firmalarımızdan bir adım daha önde kılan bir departmandır.Çalışan bir makinenin et işleme tesisleri için ne kadar önemli olduğunun farkındayız. Çünkü bir makine arızası oluştuğu takdirde müşterilerimiz, doğabilecek maddi hasar ve zaman kaybının dışında,kendi müşterilerine olan sözlerini de zamanında yerine getirmesinin ne kadar önemli olduğunun bilincindeyiz. Bu sebeple geniş, gün geçtikçe büyüyen ve konusunda profesyonelleşen bir teknik departmanla Türkiye’nin en ücra köşelerindeki arızalara bile, anında müdahale edip, problemi bulup çözüm sunan güçlü bir firmayız. Bununla birlikte satılan her makinenin kurulumu teknisyenlerimiz tarafından yapıldıktan sonra, kullanımları ve bakımları hakkında gerekli bilgileryine teknisyen arkadaşlarımız tarafından sağlanmaktadır.
 
Tanıtım çalışmaları hakkında neler düşünüyorsunuz? 05 – 08 Mart 2015 tarihleri arasında düzenlenecek olan (bizimde katılımcısı olduğumuz) FOTEG Fuarı katılımcısısınız. Bu konuda neler söylersiniz? 

Sesimizi duyurabilmek açısından firma ve ürün tanıtımının ne kadar önemli olduğunun farkındayız. Bu sene,yapacağımız yatırımlar üzerinde durmak istiyoruz.Öncelikle sanal kimliğimiziupgrade ile işe başlamış bulunuyoruz. Yıllık bir bütçe ayırıp, bu bütçenin faydalı dağılımı için üzerinde çalışmalarımız ve araştırmalarımız var. FOTEG bizim sektörümüz için en önemli fuar ve biz 2002 yılından beri katılımcısıyız. Bu senede 170m2lik birstant ile katılımcıyız.
 
Türkiye’de ve dünyada şu anda içinde bulunduğumuz şartlar dâhilinde sektörün bugünkü durumunu değerlendirecek olursak neler söylersiniz? 

Dünya için bir durgunluk fakat Türkiye için büyüme döneminde olan gıda sektörüne sahibiz. Gelişiyoruz ve gelişmenin getirdiği ihtiyaçlar doğrultusunda bizler devreye giriyoruz ve doğru teşhislerle, doğru teknolojileri getirerek sadece gıda sektörüne değil, tüketici sağlığına ve Türkiye ekonomisine de katkıda bulunarak yatırımcıları yönlendirmeye çalışıyoruz.
 
Son olarak eklemek istedikleriniz? 

Son olarak ilave etmek istediğimiz bir konumuz var, kendi imalatımız olan köfte-hamburger makinemizi ve buna ek olarak piyasada aranan bir makineyi üreteceğiz ve bu makine ilebirlikte yurt dışı fuarlarına katılarak ihracat yapmayı tasarlıyoruz.
 

0 YORUM

YORUM YAPIN

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER BAŞLIKLAR