Pazartesi , 06 Mayıs 2024
HABERLER
ANASAYFA / Haberler / Temiz Mürekkep, Sürdürülebilir Ambalajlamada Temel Bir Rol Oynar

Temiz Mürekkep, Sürdürülebilir Ambalajlamada Temel Bir Rol Oynar

INX'in sert plastik kaplar için yeni mürekkepleri, biyolojik olarak yenilenebilir içerik ve minimum çevresel etki sunar.

Temiz Mürekkep, Sürdürülebilir Ambalajlamada Temel Bir Rol Oynar
Mürekkeplerin sağlık ve sürdürülebilirlik açısından önemi göz ardı edilmemelidir.

Sürdürülebilir ambalaj uzmanı Robert Lilienfeld, "Baskı, çeşitli nedenlerle ambalaj sürdürülebilirliği karar verme sürecinin ayrılmaz bir parçasıdır" diyor. “Birincisi, sağlık ve güvenlik nedenleriyle, mürekkep kararları bir paketin genel 'endişe verici kimyasallar' profilini etkileyebilir. İkincisi, kaynak azaltma ve geri dönüştürülebilirlik açısından, mürekkeplerin doğrudan ambalajlara uygulanabilme özelliği, etiket ve üst ambalaj kullanımını azaltabilir.”

INX Intl. INXhrc RC yüksek performanslı UV ve LED ile kürlenebilen yeni bir ürün olan INXhrc RC dahil olmak üzere bu gereksinimleri karşılayan mürekkepleri piyasaya sürdü. Ürünler, bir dizi plastik ve diğer alt tabaka yüzeyleri için geçerli olan temiz, yenilenebilir ve sürdürülebilir bileşenlerle formüle edilmiştir. "hrc" yüksek yenilenebilir içerik anlamına gelir ve "RC" sert kaptır.

INX ulusal hesaplar direktörü Jim Wegemer, “Sürdürülebilirlik, ambalaj değer zincirinin temelidir” diyor. "Yazıcılar, ambalaj dönüştürücüler ve marka sahipleri, perakendeciler tarafından belirlenen yönergeleri ve standartları izleyen, mevzuata uygunluğu sağlayan ve sürdürülebilirlik hedeflerini güvenlik ve güvenlikle dengeleyen harika ambalajlar sunmalıdır. Sürdürülebilir bir paket oluşturmanın anahtarı, mürekkeplerin ve kaplamaların çevre üzerinde minimum etkiye sahip olmasını sağlamak ve ambalaj için Azaltma, Yeniden Kullanım ve Geri Dönüşüm döngüsel ekonomi modelini desteklemektir."

Pazarlama direktörü Renee Schouten, mürekkeplerin uçucu organik bileşikler olmadan formüle edildiğini belirterek, “INXhrc RC, çevre üzerinde minimum etkiyle ve düzenleyici riskleri azaltarak, marka sahipleri ve matbaacılar için yenilenebilir teknolojiler geliştirme planımızdaki önemli bir adımdır” diyor. (VOC) çözücüler. “Doğal bileşenler gıda bitkilerinden elde edilmez. Alerjik değildirler ve nanomalzemeler, florokimyasallar, fanal pigmentler, ağır metaller veya PTFE içermezler.”
 

0 YORUM

YORUM YAPIN

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER BAŞLIKLAR

  • İskandinavya’nın İncisi“İsveç”

    İskandinavya’nın İncisi“İsveç”

    PACKWORLD 188. Haziran sayımızda İskandinav yarımadasının, Danimarka ülkesini siz değerli okuyucularımıza tanıtmıştık. Bu sayımızda ikinci ülkesi olan İsveç’i sizlere detaylı bir şekilde sunmaya çalışacağız.... Devamı »