Pazar , 05 Mayıs 2024
HABERLER
ANASAYFA / Derneklerden / ​‘Ambalajlı Gıda’ Tüketin Çağrısı

​‘Ambalajlı Gıda’ Tüketin Çağrısı

Ambalaj Sanayicileri Derneği (ASD) Başkanı Zeki Sarıbekir, 5 Haziran Dünya Çevre Haftası ve 7 Haziran Dünya Gıda Güvenliği Günü hakkında açıklama yaptı.

​‘Ambalajlı Gıda’ Tüketin Çağrısı
Dünyada gelinen noktada sürdürülebilirliğin ve gıda güvenliğinin artık çok daha önemli olduğuna vurgu yapan Zeki Sarıbekir, “Dünyada tüketiciler her geçen gün bilinçleniyor. Bu kapsamda ambalajlı gıdaya olan talep de artıyor. Ambalaj sayesinde gıdada tazelik korunurken, bozulmanın da önüne geçiliyor. Hem sürdürülebilir bir gelecek hem de sağlıklı nesiller için ambalajlı gıdaya daha fazla önem gösterilmesi gerekiyor. İşte bu sebeple ‘Dünya Gıda Güvenliği Günü’ vesilesiyle tüm kesimlere ‘açıkta satılan ürünleri değil, ambalajlı gıdaları tercih edin’ çağrısı yapıyoruz.” diye konuştu. 

Dünyada her geçen gün gıdaya olan ihtiyaç artıyor. Artan nüfus yoğunluğu, yaşanan savaşlar, ülkelerin gün geçtikçe artan korumacı politikaları, yükselen enflasyon ve zorlaşan yaşam şartları nedeniyle gıdaya ulaşımın her geçen gün zorlaştığına dikkat çeken Ambalaj Sanayicileri Derneği (ASD) Başkanı Zeki Sarıbekir, israfın artmasının da gıda ihtiyacının karşılanmasında sorunlar yarattığına dikkat çekti. 5 Haziran Dünya Çevre Haftası ve 7 Haziran Dünya Gıda Güvenliği Günü sebebiyle konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Zeki Sarıbekir, gıdada israfın önüne geçmek ve dünyada artan nüfusun gıda ihtiyacını karşılayabilmek için ambalajlı gıda ve içecek tüketiminin büyük önem taşıdığının altını çizdi.
 
Ambalajın çevre kirliliği yaratan bir unsur olmadığını da belirten Zeki Sarıbekir, “Ambalajları ülkemizin ekonomisi için çok ciddi bir girdiye dönüştürebiliriz, kendi atığımızdan çevre ve ekonomi için artı değer yaratabiliriz. Ancak bunun için ülkemizdeki geri dönüşüm sektörünün daha da güçlendirilmesi gerekiyor.” dedi. 

0 YORUM

YORUM YAPIN

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER BAŞLIKLAR

  • Değişen İnsan Kaynakları Trendleri: ‘Personel Yönetiminden İnsan Kaynaklarına Geçiş’

    Değişen İnsan Kaynakları Trendleri: ‘Personel Yönetiminden İnsan Kaynaklarına Geçiş’

    Tekerleğin bulunuşundan 1760’ta gerçekleşen Sanayi Devrimi’ne kadar insanoğlunun pek çok yeniliğe imza atması ve gelişmeleri bir adım öteye taşıması, bu sistemlere sürekli bir yenisini eklemesi ile gerçekleşmiştir. Bu gelişmeleri sağlayıcı, emek eşittir iş gücüdür. Beraberinde nitelikli iş gücü ve teknoloji gibi pek çok faktörü etkin bir şekilde kazandırmıştır. Beyza Nur Dudak İnsan Kaynakları Uzmanı... Devamı »