Cumartesi , 04 Mayıs 2024
HABERLER
ANASAYFA / Derneklerden / İKMİB COSMEET TİCARET HEYETİ’NİN ÜÇÜNCÜSÜNÜ PANAMA’YA GERÇEKLEŞTİRDİ

İKMİB COSMEET TİCARET HEYETİ’NİN ÜÇÜNCÜSÜNÜ PANAMA’YA GERÇEKLEŞTİRDİ

2023 yılında Cosmeet serisinin 3’üncüsü olarak, Afrika ve Asya’dan sonra Latin Amerika ülkelerine yönelik düzenlenen heyet, 10-15 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirildi.

İKMİB COSMEET TİCARET HEYETİ’NİN ÜÇÜNCÜSÜNÜ PANAMA’YA GERÇEKLEŞTİRDİ
İstanbul Kimyevi Maddeler ve Mamulleri İhracatçıları Birliği (İKMİB) tarafından kozmetik ve temizlik ürünleri sektörüne yönelik Cosmeet LATAM Panama Sektörel Ticaret Heyeti düzenlendi. 2023 yılında Cosmeet serisinin 3’üncüsü olarak, Afrika ve Asya’dan sonra Latin Amerika ülkelerine yönelik düzenlenen heyet, 10-15 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirildi. Heyet kapsamında toplam 631 ikili iş görüşmesi gerçekleştirildi.
 
İKMİB’in alt sektörlerine yönelik yeni pazar edinmek, pazar payını artırmak, yeni iş birliği fırsatı yakalamak ve ihracat artışına katkı sağlamak amacıyla düzenlediği Cosmeet LATAM Panama Sektörel Ticaret Heyeti 10-15 Eylül tarihlerinde Panama’da gerçekleştirildi. Organizasyona Panama başta olmak üzere 14 farklı Orta ve Güney Amerika ülkesinden toplam 63 satın almacı katılırken, İKMİB heyetinde kozmetik ve temizlik ürünleri sektöründen 21 Türk firmasından toplam 34 temsilci yer aldı. Beş gün süren organizasyon boyunca, ikili iş görüşmeleri yanı sıra bilgilendirme toplantısı, pazar araştırması ve retail tur gerçekleştirildi.
 
İKMİB Yönetim Kurulu Üyesi Uğur Adıyaman’ın heyet başkanlığında gerçekleştirilen organizasyonun ilk günü T.C Panama Büyükelçisi Lebibe Gülhan Ulutekin ve T.C. Ticaret Müşaviri Halise Büşra Ünsal’ın da katılımıyla pazar hakkında bilgilendirme toplantısı yapıldı.
 
İkinci gün ise program çerçevesinde pazarın, sektördeki kanalların görülebilmesi ve rakip ürün/fiyat analizinin yapılabilmesi için süpermarket ve zincir mağazaları içeren retail tour gerçekleştirildi.
 
Ayrıca her yıl düzenlenen Expocomer Genel Ticaret Fuarı için 2024 yılının ilk yarısında tekrar Panama’ya fuar milli katılımı organize edilecek.
 
631 ikili iş görüşmesi gerçekleştirildi
 
Etkinlik kapsamında 13 ve 14 Eylül tarihlerinde iki gün boyunca, Panama ile birlikte Kolombiya, Peru, Şili, Brezilya, Dominik, Kosta Rika, Meksika, Uruguay, Honduras, El Salvador, Trinidad, Bolivya, Venezüella ve Ekvator ülkelerinden gelen 63 yabancı satın almacı firma ve 21 Türk katılımcı firma arasında 631 ikili iş görüşmesi gerçekleştirildi.
 
Uğur Adıyaman: “100’den fazla iş bağlantısı olmasını bekliyoruz”
 
Heyetin verimli geçtiğini dile getiren İKMİB Yönetim Kurulu Üyesi Uğur Adıyaman, “Cosmeet serisinin bu yıl üçüncüsünü gerçekleştirdik. Daha önce Afrika ve Asya ülkelerine yönelik iki Cosmeet sektörel ticaret heyetimizi gerçekleştirmiştik. Eylül ayında ise Panama’ya bu heyeti düzenledik. Katılımcı firmalarımız genel olarak organizasyonumuzdan oldukça memnun kaldı. Gerçekleşen görüşmelerin sonunda 100’den fazla iş bağlantısının olması bekleniyor. Genel olarak firmalar çevre ülkelerdeki müşterilerine de ziyaretlerde bulunabilmek amacı ile programın süresinin birkaç gün daha uzatılması konusundaki isteklerini dile getirdi. Önümüzdeki dönemde yine sektörümüzün potansiyel pazarlarına yönelik heyetlerimizi gerçekleştirmeye devam edeceğiz” dedi.


 

0 YORUM

YORUM YAPIN

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER BAŞLIKLAR

  • "BİZ KONSAYIZ"

    "En önemli gücümüz; üründe, hizmette ve iletişimde kaliteli ve sürdürülebilir başarıya olan inancımızdır."... Devamı »