Pazartesi , 29 Nisan 2024
HABERLER
ANASAYFA / Benim Köşem / REPLAST Fuarı’yla Sektörümüzün tüm firmaları, uluslararası marka haline gelecek.

REPLAST Fuarı’yla Sektörümüzün tüm firmaları, uluslararası marka haline gelecek.

PAGEV öncülüğünde kurduğumuz PAGÇEV Yeşil Dönüşüm ve Teknoloji Derneğimiz, 32 yıldır iş birliği yaptığımız TÜYAP ile birlikte RePlast Eurasia Plastik Geri Dönüşüm Teknolojileri ve Hammaddeleri Fuarı sektördeki sürdürülebilirliğe de katkı sunacak.

REPLAST Fuarı’yla Sektörümüzün tüm firmaları, uluslararası marka haline gelecek.
Yavuz EROĞLU
PAGEV YÖNETİM KURULU BAŞKANI
 
Avrupa Yeşil Mutabakatı, 2050 yılına uzanan hedefler doğrultusunda dünyadaki ticaret paradigmasını sil baştan dizayn etti. Söz konusu amaçlara ulaşabilmek için benimsenen yeni büyüme stratejisi, iklim değişikliği eksenine göre planlandı. Sanayiden finansmana, enerjiden ulaştırmaya ve binalardan tarıma uzanan her alanda Yeşil Mutabakatın ayak izlerini görmek mümkün.

En önemli pazarımız olan Avrupa’nın, Yeşil Ekonomi ve Yeşil Teknolojiler kapsamında ortaya koyduğu değişim, elbette Türkiye’yi de bağlıyor. Özellikle geri dönüşüm endüstrisinde, gelişimi hızlandıracak adımlar dünyada söz sahibi olan Türk Plastik Sektörü için önemli fırsatlar sunuyor. Ülkemizde sektörün hamiliğini yapan PAGEV, Yeşil Ekonomi ve Yeşil Teknoloji alanında önemli bir adım atarak Türkiye’nin ilk geri dönüşüm fuarı için düğmeye bastı.

PAGEV öncülüğünde kurduğumuz PAGÇEV Yeşil Dönüşüm ve Teknoloji Derneğimiz, 32 yıldır iş birliği yaptığımız TÜYAP ile birlikte RePlast Eurasia Plastik Geri Dönüşüm Teknolojileri ve Hammaddeleri Fuarı’nı yapma kararı aldı. 2-4 Mayıs 2024 tarihlerinde gerçekleştirilecek ilk fuarımız; Türkiye’nin, yeşil dönüşümde öncü role sahip olacağının işaret fişeği olacak. Plastik geri dönüşüm teknolojileri ve hammaddelerine ait tüm yeniliklerinin sergileneceği fuarımız, dünyadaki yeşil dönüşüm yarışında Türkiye’yi bir üst lige çıkaracak. Sektörümüzün tüm oyuncuları, uluslararası marka haline gelecek.

RePlast Eurasia Plastik Geri Dönüşüm Teknolojileri ve Hammaddeleri Fuarı’nda buluşmaya davet ediyor, dev organizasyonun ülkemize hayırlı olmasını diliyorum. PLAST EURASIA 32. YILINDA Değer yaratma üzerine kurgulu stratejiyle sektörün gelişimini hızlandıran PAGEV, öte yandan yıllardır büyük emeklerle büyütüp, marka haline getirdiği Plast Eurasia Fuarı’nı bu yıl 32. Kez düzenliyor. Dünyada her yıl yapılan plastik fuarları içinde en büyük 2., Türkiye’de ise en büyük organizasyon olan Plast Eurasia, bu yıl rekora imza atarak; 1.000’in üzerinde katılımcı firma ve yaklaşık 65 bine yakın ziyaretçi ağırlayıp, sektördeki teknoloji ve yeniliklerin buluşma adresi olmayı sürdürecek.

DÖNGÜSEL EKONOMİ Global vizyona sahip etkinliklerimiz arasında öne çıkan diğer başlık ise 10 Ekim’de düzenlediğimiz 7. PAGEV Uluslararası Plastik Ambalaj Kongresi oldu. “Dönüm Noktasındaki Plastik Ambalajlar” teması ile gerçekleştirdiğimiz kongremize katılan markalaşmış isimler; Sürdürülebilirlik için değişimin kaçınılmaz olduğunun ve plastiklerin israfı nasıl önlediğinin altını çizdi. 22 Kasım’da ise 16. PAGEV Türk Plastik Endüstrisi Kongresi’ni, “Döngüsel Plastik Ekonomisinde Yeni Nesil Sürdürülebilirlik” teması ile icra ettik. “Yeşil Dönüşümün 3 Anahtarı; Yeşil Finansman, Atığa Ulaşmak ve Zihniyet Dönüşümü”, “Yeşil Teknolojiler” ve “Yeşil Dönüşümle İlgili Yasal Düzenlemeler” başlıklı panellerde, alanında birbirinden uzman isimler, dünyada hızlanan trendleri dinleyicilerle paylaştılar.

SEKTÖRÜMÜZÜN GÜÇLÜ SESİ OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ Öte yandan TOBB Plastik, Kauçuk ve Kompozit Sanayi Meclisi’nde, 8 Kasım’da yapılan seçimde oy birliğiyle yeniden Başkan seçilmiş olmaktan gurur duyduğumu da belirtmem gerekiyor. Şahsımıza ve ekibimize duyulan güvenle; sektörümüzün sesi olmaya daha güçlü şekilde devam edeceğimizi ifade ederek, bizleri bu görevlere layık gören sektör mensuplarımıza teşekkür ediyorum. Yeni rekorlarla yoluna emin adımlarla ilerleyen 32.yılındaki Plast Eurasia Fuarı’mızın hepimize hayırlı olmasını dilerken, tüm katılımcılarımızın verimli bir fuar geçirmelerini temenni ediyorum.




 

0 YORUM

YORUM YAPIN

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER BAŞLIKLAR

  • SCHUNK’un PGN+ Serisi

    SCHUNK’un PGN+ Serisi

    Dr. Markus Klaiber, SCHUNK GmbH & Co. KG Teknik İşletme Müdürü, PGN+ serisinin başarısını ve gelecekte atılacak adımları değerlendiriyor;... Devamı »