Cuma , 26 Nisan 2024
HABERLER
ANASAYFA / Fuarlar / PACK-IST Fleksibıl Ambalajda Dünyanın Tek Marka Fuarı Olma Yolunda

PACK-IST Fleksibıl Ambalajda Dünyanın Tek Marka Fuarı Olma Yolunda

PACK-IST, Fleksıbıl Ambalaj Fuarı, 2-5 Nisan 2015’te, İstanbul Fuar Merkezi'nde Yağmur Fuarcılık ve FASD (Fleksibıl Ambalaj Sanayicileri Derneği) tarafından üçüncü kez düzenleniyor.

PACK-IST Fleksibıl Ambalajda Dünyanın Tek Marka Fuarı Olma Yolunda

PACK-IST, Fleksıbıl Ambalaj Fuarı, 2-5 Nisan 2015’te, İstanbul Fuar Merkezi'nde Yağmur Fuarcılık ve FASD (Fleksibıl Ambalaj Sanayicileri Derneği) tarafından üçüncü kez düzenleniyor.Türkiye, son yıllarda fleksibıl ambalaj üretimi ve pazarında en hızlı gelişen ülkelerden birsidir. Sektörün büyümesinin bir sonucu olarak 2012 de ilk kez düzenlenen PACK-IST Avrasya’nın ilk ve tek sektör fuarı olma özelliğini taşıyor.  20 yıldır ambalaj alanında uzman fuar organizatörü Yağmur Fuarcılık PACK-IST’i; FASD (Fleksibıl Ambalaj Sanayicileri Derneği)’nin ve 20 yıldır sektörün lider dergisi Plastik & Ambalaj Teknolojisi’nin güç birliği ile düzenliyor.

Uluslararası büyüklükte katılımcılar 

Türkiye’nin dünyada gıda üretimi alanında büyüyen rolü, fleksibıl ambalaj konusunda etkin bir üretim sektörünün gelişmesine neden olmuştur. Bu durumda, PACK-IST Fuarı sektörün dünya genelinde marka bilinirliğini arttıracak, rekabet gücünü geliştirecek, pazar etkinliğini sürekli kılacak önemli görevler üstlenmiştir.

Bu amaçlaTürkiye’nin fleksibıl ambalaj sektöründe üretim yapan, dünya ölçekli en büyük oyuncuları fuarın üç yıldır katılımcıları arasında yer alması sağlanmıştır. Türkiye’nin ilk büyük 1000 sanayi kuruluşu arasında yer alan, pek çok ülkede üretim yapan, Avrupa’nın en büyük ihracat ve teknoloji kapasitelerine sahip firmaların öncülüğü ile PACK-IST 2015 Fuarı’nda ziyaretçilerle buluşuyor.

PACK-IST tanıtım çalışmalarına aralıksız devam ediyor

Fleksibıl ambalaj sektöründe düzenlenen Avrasya’nın ilk ve tek fleksibıl ambalaj fuarı  PACK-IST tanıtım çalışmalarına son hızıyla devam ediliyor. Gerek yurtiçi gerekse yurtdışında düzenlenen fuarlarda tanıtımı yapılan PACK-IST’in, son günlerde tanıtım ağırlığı şirketlere gönderilen tanıtım broşürlerine yoğunlaştırıldı.
 
Bugüne kadar yurtdışında ve yurtiçinde uluslararası nitelikte önemli fuarlara katılarak gerek yurt içi hedef kitleyle gerekse yurtdışı hedef kitle firmalarla iletişime geçilerek fuarın tanıtımı sağlandı. Uzun yıllardır alanında uzman olan ve başarılı fuar organizasyonlarına imza atan Yağmur Fuarcılık ve FASD’nin ortaklaşa düzenlediği PACK-IST yerel ve uluslararası birçok firmaya ulaşıyor.
 
Fleksibıl ambalaj sektörüne nitelik kazandırıyor

Uluslararası alanda tanıtım yaparak, ülkemizde gelişen fleksibıl ambalaj sektörünü daha geniş bir pazara ulaşmasını sağlamayı hedefleyerek uluslararası alanda firmalara broşür gönderimi yapılıyor. Böylece Türkiye’de gelişen fleksibıl ambalaj sektörüne de bir bağlamda nitelik kazandırmış oluyor.  
Yapılan düzenli tanıtım çalışmalarıyla, en fazla ilden ve ülkeden ziyaretçi getiren fuar olma özelliği taşıyan PACK-IST, uluslararası platformda da üretici ve sıcak talep sahiplerini buluşturan, önemli bir fuardır. Yağmur Fuarcılık Halkla İlişkiler Müdürü Yasemin Erkimen tanıtım çalışmaları hakkında detaylı bilgi verdi. Erkimen “Sektörün tek uzmanlık fuarı olan PACK-IST 2015 Fuarı’nı 81 ilde, 93 ülkede sektör bazında firma tespit ederek ve en etkili yöntem olan hedef kitleye doğrudan tanıtımı temel alarak, uluslararası, ulusal ve bölgesel olmak üzere 3 ana eksende gerçekleştirmekteyiz.” dedi.
 
Fuar hazırlıkları döneminde yurtiçinde ve yurtdışında firmalara düzenli olarak birebir tanıtım faaliyetleri yürüttüklerini belirten Erkimen, tanıtım çalışmaları posta ile; broşür, tanıtım gazetesi, davetiye afiş gönderimi, internet ortamında; her ay düzenli olarak oluşturulan mail bankasına bülten gönderimi, googleadwords arama ağı ve görüntülü reklamları, ulusal-yerel basında; televizyon, radyo ve gazete reklamları, açık hava reklamcılığı ile megalightbilboard reklamları, sektörel dergilerde 6 ay öncesinden başlayan reklam çalışmaları ve yurtiçi ve yurtdışı sektör fuarlarına katılım sağlanarak aktif bir tanıtım çalışması yürüttüklerini dile getirdi. Erkimen sözlerini “Ayrıca bu çerçevede ticaret sanayi odaları, konsolosluklar, ticari müşavirlikler, ithalat-ihracat birlikleri, sektörel dernekler ile yapılan işbirliği tanıtım etkinliklerine eklenmektedir. Fuara doğrudan yatırımcı ve talepkar firmaları çekmek amacıyla sanayisi gelişmiş illerden otobüs servisleri düzenlenerek de ziyaretçi sayısı artırılmaktadır” şeklinde tamamladı.
 
Türkiye pazarı dikkat çekiyor

Türkiye ambalaj sanayinin son yıllarda hızla gelişmesinin ardından oldukça ön plana çıkan Türkiye Pazarı dünya genelinde özellikle Avrupa, Kuzey Afrika ülkelerinde önemli ölçüde dikkat çekiyor. 2010 yılında %17,5’lik bir büyüme ile hızlı bir toparlanma sürecine giren ambalaj sanayi her geçen yıl biraz daha büyüyor. Hızlı kentleşme, nüfus artışı, yaşam standartlarının yükselmesi, kadınların iş hayatına katılımındaki artış gibi birçok etkenden dolayı gelişen ambalaj sanayinin içerisinde ağırlıklı olarak fleksibıl ambalaj yer almaktadır.
 
Yağmur Fuarcılık ve FASD ülkemizde hızla gelişen fleksibıl ambalaj sektörünün dünya genelinde tanıtılması ve markalaşması amacıyla 2012 yılından itibaren PACK-IST Fuarı’nın organizasyonunu sağlıyor. Sektörde çok sayıda fleksibıl ambalaj üreticisi ve tedarikçisini bir araya getiren PACK-IST sahip olduğu inovasyon ve teknoloji alanındaki ürün çeşitliliği ile küresel ölçekte güçlü bir marka platformu düzeyine ulaşmayı hedefliyor.
 
Tüm sektör firmalarını Ürün Ambalajı, Ambalaj Tasarımı, Endüstriyel Tasarımı, AR-GE, Satınalma ve üretim bölümlerine ışık tutması, teknolojik-tasarımsal yeniliklerin izlenmesi ve üretilen ürünün imajı olan ambalaj bağlamında tüm ilgilileri ve yetkilileri fuarımıza davet ediyoruz.
 

0 YORUM

YORUM YAPIN

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER BAŞLIKLAR

  • SMC Yenilikçi Kablosuz Haberleşme Sistemini Sunuyor.

    SMC Yenilikçi Kablosuz Haberleşme Sistemini Sunuyor.

    SMC, kullanıcılara EtherNet / Ip ve Profinet uyumlu, merkezi olmayan bir çözüm sunuyor. Elektrik gürültüsünden etkilenmeyen, zorlu endüstriyel ortamlarda bile güvenilir olarak kabul edilen bir kablosuz fieldbus ünitesi olan EX600-W serisi piyasaya sunulmuştur.... Devamı »