Cumartesi , 27 Nisan 2024
HABERLER
ANASAYFA / Fuarlar / Üretimde Kârlılığı ve Verimi Artıran Robotik Teknolojiler WIN Eurasia’da Sergilenecek

Üretimde Kârlılığı ve Verimi Artıran Robotik Teknolojiler WIN Eurasia’da Sergilenecek

Uluslararası Robot Federasyonu verilerine göre 2015 yılında dünya genelinde imalat sanayinde her 10 bin çalışan başına 66 robot düşerken, bu rakam 2020’de iki katına yükselerek 126 oldu.”

Üretimde Kârlılığı ve Verimi Artıran Robotik Teknolojiler  WIN Eurasia’da Sergilenecek
Maliyetleri düşüren, kârlılığı artıran ve 7/24 kesintisiz iş gücü ile hata payını azaltarak efektif üretim sağlayan robotik teknolojiler; imalat sanayindeki üretim süreçlerini ve iş stratejilerini kökten değiştiriyor. Geleneksel üretim modellerini dönüştürerek bugünün ve geleceğin trendlerine uyum sağlamak isteyen işletmeler, bu dönüşümün sunacağı avantajları önceden deneyimlemek ve kendine en uygun teknolojileri seçmek istiyor. 7-10 Haziran 2023 tarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezi’nde yapılacak olan WIN EURASIA – World of Industry Fuarı, endüstriyi geleceğin teknolojileri ile buluşturmaya hazırlanıyor. Teknoloji alanında sektöre yön veren öncü bir fuar olan WIN EURASIA’da ilk kez katılımcı ve ziyaretçilere yeni teknolojik çağın yükselen trendi metaverse aracılığıyla dijital bir fabrikanın işleyişini canlı üretim senaryoları ile deneyimleme fırsatı sunulacak. Yine 5G Arena, Endüstri 4.0 gibi özel tema alanlarında da ise sektöre yeni ufuklar açacak teknolojiler sergilenecek.  

HER SEKTÖR İÇİN AYRI BİR ROBOTİK OTOMASYON UYGULAMASI GELİŞTİRMEK MÜMKÜN 
Sınai robot verilerine göre; Türkiye’de endüstriyel robot pazarının 2022 yılında yüzde 30 büyüdüğüne dikkat çeken ROBODER Yönetim Kurulu Başkanı Murat Yarış, sektörün iç piyasada 200 milyon dolar, dış piyasada ise 25 milyon doların üzerinde iş hacmine sahip olduğunu belirtti ve WIN EURASIA’nın sektör için önemine dikkat çekti. ROBODER üyelerinin geniş katılımla WIN EURASIA’da hem katılımcı hem de ziyaretçi olarak yer alacağını ifade eden Yarış, “Sektörümüzü değerli kılan, sadece robotlar değil, süreç ve proses konusundaki bilgi birikimi olduğunu söylemek isterim. Her sektörün tüm süreçleri için ayrı bir robotik otomasyon uygulaması geliştirmek mümkün. Kısacası, sektörümüzün önü açık, potansiyeli çok büyük. WIN EURASIA’da imalat endüstrisini her yönüyle temsil eden 6 ana sektör bulunuyor. Bu nedenle WIN EURASIA hem dış hem de dış piyasa için bize yeni iş fırsatları ve yeni pazarlar sunarken, halihazırdaki müşterilerimiz ile ilişkilerimizi pekiştiriyor.” dedi. 

ROBOTİK TEKNOLOJİLER ÜRETİMDE VERİMLİLİĞİ VE KÂRLILIĞI ARTIRIYOR
Emek yoğun sistemlerden teknoloji yoğun sistemlere geçtikçe üretimin artacağını ve maliyetlerin düşeceğine dikkat çeken Murat Yarış, “Benzer işi yapan firmalar arasında daha rekabetçi oldukları zaman ön plana çıkacaklar. Robotik otomasyon teknolojisi insan-işçi kavramından robot-işçi kavramına doğru bir geçişi beraberinde getiriyor. Adetli üretimlerde, insan gücü ile yapılacak işlerin büyük bölümünü robotlar devralarak insani ihtiyaçlardan kaynaklı durma sürelerinin ve hataların önüne büyük ölçüde geçilmiş oluyor. İlk yatırım maliyeti yüksek olsa da haftada 7 gün, 24 saat planlı kesintilerin dışında durmayan, yorulmayan mola vermeyen işçilere sahip oluyor. Günümüzde maliyeti belirleyen unsurların başında da ölçek ekonomisinin büyüklüğü geliyor. Ölçek ve hız arttıkça maliyetlerde azalma görülüyor. Bu maliyet düşmesi kârlılık seviyelerini artışı ve daha çok Ar-Ge için kaynak yaratmış oluyor.” şeklinde konuştu.
 

0 YORUM

YORUM YAPIN

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER BAŞLIKLAR