Cumartesi , 27 Nisan 2024
HABERLER
ANASAYFA / Röportajlar / Eksen Redüktör'de İkinci Nesil

Eksen Redüktör'de İkinci Nesil

Celal KIRIKOĞLU - Eksen Redüktör ve Motor San.Tic.Ltd.Şti. / Satış ve Pazarlama Müdürü

Eksen Redüktör'de İkinci Nesil
Geçmişten günümüze kuruluş süreciniz hakkında kısaca bilgi verebilir misiniz? Ayrıca Eksen Redüktör’de görüyoruz ki şu anda ikinci nesil olarak siz bayrağı devralıyorsunuz. Büyük sorumlulukla devraldığınız bu görevinizde yeni gelişmeler duyacak mıyız sizden?
Şirketimiz 2001 yılında İkitelli OSB’de Hüseyin Kırıkoğlu tarafından kurulmuştur. Ancak 1986 yılına kadar uzanan redüktör tecrübemiz var. Şirketimiz kurulduğu günden bugüne çocukluğumdan beri işimize severek gelirim. Evet, sorumluluğumuz ağır, bunun farkındayız. İkinci nesil olarak babamızın diktiği bayrağı en iyi şekilde dalgalandırmak, işlerimizi büyütmek, geliştirmek için mücadele ediyoruz, edeceğiz. Kendimizi geliştirmek için satış-pazarlama gibi kişisel gelişim programlarına katılmaktayım. Amacım, Eksen Redüktör’ün sahip olduğu marka değerini daha iyi yerlere getirmektir. Gelişime açık olmak zorundayız. Gelişemeyen gerilemeye mahkûmdur. Tabii ki şu an bulunduğumuz mevcut yerimizi genişleteceğiz. Ayrıca farklı bir bölgede kararını aldığımız bir yer yatırımımız olacak. Gelişmeleri ilerleyen günlerde duyacaksınız.
Ürün yelpazeniz hakkında bilgi verir misiniz? Bayilik çalışmalarını yürüttüğünüz markalar hakkında neler söylersiniz?
Ana iş konumuz redüktör, elektrik motorları, hız kontrol cihazları (sürücüler), endüstriyel pompalar, endüstriyel fanlar, elektromanyetik frenler, DSI motorlar, standart kamalar. Yerli üreticilerin bayiliğini yapmaktayız. Bayiliğini yaptığımız firmalar Yılmaz Redüktör, Volt Elektrik Motorları, ELK Elektrik Motoru, Yılmaz Otomasyon, EMF Fren, Kormas DSI Motor, Emek Kama gibi markaların ürünlerinin satış ve pazarlamasını yapmaktayız.
2019 yılı içerisinde yeni bir proje ya da bayilik çalışması var mı? Son olarak bayilik ağınıza dünyaca ünlü Volt Motor’u eklediniz. Bu önemli haberle ilgili detaylı bilgi verebilir misiniz?
2019 yılına yetişir mi bilemiyorum ama bir ama Z pompa sektöründe bir markanın da bayiliğini almayı düşünüyoruz. Elektrik motoru sektörünün bize göre hızlı büyüyen markası Volt Motor gerek stok gücü, gerek üretim kapasitesi olarak güçlü ve iyi bir konumda. Ürünleri çok yoğun bir şekilde talep gören Volt Motor ile ilgili müşterilerimizden yoğun talep gördüğümüz için, biz de bunu bildiğimiz için ayrıca Volt Motor açısından da faydalı olabileceğimiz düşünüldüğü için anlaşmaya vardık. Bizim açımızdan sektörün en güçlü ve hızlı markasının bayiliğini almış bulunmaktayız ve yoğun olarak satışlarımız devam etmektedir.
Müşterilerinize satın almalarda nelere dikkat etmelerini önerirsiniz? Örneğin, redüktör alırken nelere dikkat etmeli, hangi kriterlere göre seçim yapmalı?
Redüktör alırken şu şekilde örnek vereyim, kamyonun alacağı yükü kamyonete yüklemeyelim, çünkü kaldırmaz, yetersiz kalır. Yani şu anlamda yeterli olabilecek ürünleri kullanalım. Redüktör seçimi yaparken servis fantörü oranını FS:1 altında seçmemiz gerekir. Çünkü garanti dışı olmaktadır. Bu konuya dikkat etmeliyiz ve redüktör montaj pozisyonlarına göre sipariş vermeliyiz. Redüktörün daha sağlıklı ve uzun ömürlü çalışması için bunlar gereklidir.
Türk üreticisine sunduğunuz ürünler, kullanım alanları ve avantajları hakkında neler söylersiniz? Türk üreticileri sizin ürünlerinizi neden tercih etmeli?
Redüktör ve elektrik motorunun kullanım alanları o kadar geniş ki, şöyle özetleyebilirim: Üretimin, endüstrinin olduğu her yerde mutlaka redüktör ve elektrik motoru vardır. Başlıca şu şekilde makine sektörü, kompresör sektörü, havalandırma sektörü, vinç sektörü, maden ocakları, pompa sektörü, konveyör sektörü, beton santralleri.
Türkiye’de sektörün bugün gelmiş olduğu konumu, şu anda içinde bulunduğumuz piyasa koşullarını da göz önünde bulundurarak değerlendirirsek neler söyleyebilirsiniz?
Redüktör, elektrik motoru piyasasında rekabet en son noktada. Günlük nakit ihtiyaçlarını sağlamak için, ürünü nakde çevirmek için zararına mal satan firmalar var. Ancak rekabetin en son noktada yapılıp sürekli bu şekilde devam eden firmaların devamlılığı olmamaktadır. Biz Eksen Redüktör olarak 2001 yılından beri “rekabetçi ve hizmette farkı yakalayın” sloganıyla müşterilerimize hizmet verdik. Piyasa koşullarımız oldukça ağırdır. Firmaların ayakta kalabilmesi ve devamlılığını sağlayabilmesi için ve daha iyi müşterilerine hizmet edebilmesi için karlılığını arttırması gerekmektedir.
Son olarak eklemek istedikleriniz?
Ülkemizin içinde ve sektörlerin içinde bulunmuş olduğu bir finansal sıkışma söz konusudur. Üretici için sektördeki kur dalgalanmaları, maliyet çalışmaları açısından çok olumsuz etkilemese de bütün çıkan olumsuzluklara rağmen ülkemizin makine üreticileri ve sanayicileri hiç yılmadan üretmeye, ihraç etmeye, büyümeye devam etti ve şu an sektörümüzün makinecileri çok yoğun şekilde ihracat yapmaktadır. İş hacimleri her geçen gün artmaktadır. Devletimizin verdiği güzel destekler vardır ancak yeterli değildir. Eğer gereken destek verilirse Türkiye makine sektörü dünya devi olabilecek kabiliyette ve enerjide. 

0 YORUM

YORUM YAPIN

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER BAŞLIKLAR

  • Hızlı kahvaltılar için Teksüt Krem Peynir

    Hızlı kahvaltılar için Teksüt Krem Peynir

    Sür, ye ve çık Güne sağlıklı başlamanın ilk kuralı, her şeyiyle iyi bir kahvaltı yapmaktır. Ama bazen bu mümkün olmayabilir. Sadece peynir ile üretilen Teksüt Krem Peynir, zengin protein içeriyle enerjili bir sabah başlangıcına yardımcı olur, hızlı bir kahvaltının en sağlıklı seçeneğine dönüşür.... Devamı »
  • Atik Makina Yeni Yerinde!

    Atik Makina Yeni Yerinde!

    Uzun süredir İstanbul'da plastik Ambalaj ve Poşet Makinaları sektörüne yedek parça ve ekipmanları sağlayıcısı olarak ideal işletmelerden biri olmayı başaran Atik Makina, Sefaköy Sanayi Sitesi’nde yeni yerine taşındı!... Devamı »