Cumartesi , 27 Nisan 2024
HABERLER
ANASAYFA / Haberler / MÜSİAD 23. Olağan Genel Kurulu Yapıldı

MÜSİAD 23. Olağan Genel Kurulu Yapıldı

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) 23. Olağan Genel Kurulu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımlarıyla gerçekleştirildi.

MÜSİAD 23. Olağan Genel Kurulu Yapıldı
Türkiye'nin mahalli ve evrensel değerlerini koruyarak bölgesinde etkin ve saygın bir hale getirmek, Türkiye'nin ve dünyanın sosyal, kültürel, ekonomik ve teknolojik alanlarda kalkınmasını sağlamak gibi hedeflerle 1990 yılında bir grup Türk işadamı tarafından kurulanMÜSİAD'ın 23. Olağan Genel Kurulu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katılımlarıyla gerçekleştirildi.

Haliç Kongre ve Kültür Merkezi’nde yapılan kurula Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yanı sıra; Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi, İstanbul Valisi Vasip Şahin, Emniyet Müdürü Selami Altınok, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Fahri Kasırga, MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak ile üyeler, Gümrük ve Ticaret Eski Bakanı Hayati Yazıcı, MÜSİAD eski başkanları, milletvekilleri, belediye başkanları, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri ile çok sayıda davetli katıldı.

“72 ülke ve 164 noktada temsil ediliyoruz”

“Türkiye’nin Yeni Gücü MÜSİAD” sloganıyla hazırlanan sinevizyon gösteriminin ardından konuşan Başkan Olpak, “Çeyrek yüzyılı geride bırakan MÜSİAD gibi güzide bir kurum adına hepinizi saygıyla selamlıyorum. 25 yıl önce kurulan, temelinde ise inanç, yenilik ve samimiyet olan MÜSİAD, bir medeniyet ihyası ve medeniyet adımıdır. Bugün hamd olsun her zamankinden daha güçlü ve coşkuluyuz. Üyelerimizin ve ülkemizin hak ettiği güzel yerlere gelebilmesi için etkin üretim, helal kazanç ve adil paylaşım için çalışıyoruz. 11 bin üyemizle dünyada 72 ülke ve 164 noktada temsil ediliyoruz. Enerjimizi coğrafyamızdan, kadim medeniyetimizden ve sadakatimizden alıyoruz. Bu inançla diyoruz ki; biz Türkiye’nin yeni gücüyüz.” ifadelerini kullanırken 2 yıl boyunca MÜSİAD’ın daha iyi yerlere gelebilmesi için çabalayan ve bugün görevini devreden tüm MÜSİAD üyelerine de teşekkür etti.

“MÜSİAD temsilcilerini günümüzün Alperenleri ve dervişleri olarak görüyorum”

MÜSİAD’ın 23. Genel Kurulu’nun ülkemiz ve insanlık adına hayırlara vesile olmasını dileyerek konuşmasına başlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Türkiye’nin ekonomisine, üretimine ve istihdamına yaptığı katkılar kadar demokrasisine de katkılar yapan MÜSİAD’a teşekkürlerimi iletiyorum. Her ne pahasına olursa olsun sadece helalinden kazanmayı değil, ülkemiz ve milletimiz adına çalışmayı da ilke edindiğiniz için hepinizi kutluyorum. Ülkemizde, dünyanın dört bir tarafında birlikte koşturan MÜSİAD temsilcilerini günümüzün Alperenleri ve dervişleri olarak görüyorum. Emeğinizle, üretiminizle, ticaretinizle ve en önemlisi örnek hayatınızla çok önemli bir görevi ifa ediyorsunuz. Ekonomideki önemli rolünüz yanında, milletimizin bu coğrafyadaki 1000 yıllık medeniyet davasına verdiğimiz katkıyla da her türlü takdiri hak ediyorsunuz. Allah yâr ve yardımcınız olsun.” diyerek MÜSİAD’ın 23. Genel Kurulu’nun başarıyla geçmesini diledi.

Yapılan konuşmaların ardından Genel Başkan Nail OlpakCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a tablo takdiminde bulundu. Ayrıca, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve MÜSİAD Başkanı Olpak, görevlerini devreden MÜSİAD Yönetim Kurulu Üyeleri, Şube Müdürleri ve Sektör Kurulu Başkanlarına teşekkür plaketlerini takdim ettiler.

Son olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan ve MÜSİAD Başkanı Olpak’ın yeni seçilen MÜSİAD Yönetim Kurulu Üyeleri ile hatıra fotoğrafı çektirmelerinin ardından MÜSİAD 23. Olağan Genel Kurulu sona erdi.

0 YORUM

YORUM YAPIN

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER BAŞLIKLAR