Cumartesi , 04 Mayıs 2024
HABERLER
ANASAYFA / Haberler / Henkel Ambalajları, %89 Oranında Geri Dönüştürülebilir Hale Geldi.

Henkel Ambalajları, %89 Oranında Geri Dönüştürülebilir Hale Geldi.

HENKEL Hakkında Ayrıntılı Bilgi İçin: www.henkel.com.tr

Henkel Ambalajları, %89 Oranında Geri Dönüştürülebilir Hale Geldi.
Henkel aynı zamanda döngüsel bir ekonominin gelişimini aktif olarak teşvik ediyor ve ambalajlama için iddialı hedeflerine yönelik çalışmalarını sürdürüyor. 2025 için belirlenen hedef, Henkel ambalajlarının yüzde 100 oranında geri dönüştürülebilir ya da yeniden kullanılabilir* olması. 2020 sonuna gelindiğinde şirket bu hedefini yaklaşık yüzde 89 oranında gerçekleştirmeyi başardı. Henkel bünyesindeki birçok marka halihazırda geri dönüştürülmüş materyallerden üretilmiş ambalajlar kullanıyor. Şirket, tüketici ürünlerinde kullanılan geri dönüştürülmüş plastik oranını 2025’e kadar dünya genelinde yüzde 30 seviyesinin üzerine çıkarmayı hedefliyor.
 
Henkel, Sürdürülebilirlik Hedeflerinin Ötesine Geçmeyi Başardı.
 
Yarınlara yaşanabilir bir dünya bırakabilmek için sürdürülebilirlik alanındaki stratejilerini büyük bir kararlılıkla uygulayan Henkel, bu alanda hedeflerinin de üzerinde bir başarı yakaladı. 2010 yılında, 2030 yılı için somut hedeflerle desteklenen uzun vadeli bir sürdürülebilirlik stratejisi belirleyen şirket, 2020 yılı için belirlediği hedeflerin üzerinde bir performansa ulaştı. 2020 itibarıyla çevresel ayak izini yüzde 39 oranında azaltmayı başaran şirket, ambalajlarının da yüzde 89 oranında geri dönüştürülebilir olmasını sağladı.
 
Henkel geride kalan on yılda sürdürülebilirlik stratejisinin tüm boyutlarında kayda değer bir ilerleme ortaya koydu: Genel ölçekte, şirket çevresel ayak izini karbondioksit salınımı, atık ve su olmak üzere üç farklı boyutta yüzde 39 oranında azaltmayı başardı. Bu da, 2020 için koyulan yüzde 30 oranında azaltma hedefinin gerçekleşmesinin ötesinde, kayda değer bir seviyede ilerleme sağlandığı anlamına geliyor. Bu konuda bir açıklama gerçekleştiren Henkel CEO’su Carsten Knobel, “2010’da, uzun vadeli sürdürülebilirlik stratejimizi ve 2030’a kadar uzanan hedeflerimizi belirlemiştik. O zamandan bugüne ortaya koyduğumuz ilerlemeden dolayı gurur duyuyoruz. Hedeflerimizin çoğunu gerçekleştirmenin yanı sıra, bazı hedeflerimizde daha da ileri gitmeyi başardık.” şeklinde konuştu.
 
İklimin Korunması Yönünde Net Hedefler
Şirket, üretimlerinden kaynaklanan karbon ayak izini 2025’e kadar yüzde 65 oranında azaltmayı hedefliyor. Henkel 2030 yılına kadar ise, enerji verimliliğini sürekli artırmak ve kullandığı elektriği sadece yenilenebilir kaynaklardan sağlar hale gelmek amacını taşıyor.

0 YORUM

YORUM YAPIN

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER BAŞLIKLAR

  • Doğa Tutkunlarını Mest Edecek 5 Rota

    Doğa Tutkunlarını Mest Edecek 5 Rota

    Yeni yerler keşfederken dikkatinizi en çok doğal güzellikler çekiyorsa, doğa ile iç içe olmak sizler için vazgeçilmez bir tutkuysa bu yazımıza göz atmanızda fayda var. Doğa tutkunlarını kendine hayran bırakacak, birbirinden güzel doğa manzaraları rotalarını bu sayımızda sizler için hazırladık.... Devamı »
  • Ambalajsız Gıda Kalmasın!

    Ambalajsız Gıda Kalmasın!

    Avrupa’nın pek çok ülkesi, satışa sunulan gıda ürünlerinin daha hijyenik, sağlıklı ve uzun ömürlü olması için ambalajlı ürün yolunda büyük ve kalıcı adımlar atıyor.... Devamı »