Cumartesi , 27 Nisan 2024
HABERLER
ANASAYFA / Haberler / Henkel İlk Esnek Ambalaj Akademisi’ni Açtı

Henkel İlk Esnek Ambalaj Akademisi’ni Açtı

Almanya merkezli Henkel AG &Co. KGaA’nın bir iş kolu olan Henkel Yapıştırıcı Teknolojileri, Hindistan’da Henkel Esnek Ambalaj Akademisi’nin açılışını gerçekleştirdi

Henkel İlk Esnek Ambalaj Akademisi’ni Açtı
Almanya merkezli Henkel AG &Co. KGaA’nın bir iş kolu olan Henkel Yapıştırıcı Teknolojileri, Hindistan’da Henkel Esnek Ambalaj Akademisi’nin açılışını gerçekleştirdi. Hindistan, Ortadoğu ve Afrika (IMEA) bölgesinde, alanında ilk olan akademi, IndianInstitute of Packaging (IIP) iş birliği ile Esnek Ambalaj sektörü profesyonellerine yönelik sertifikalı eğitim programları sunmaktadır.

IMEA bölgesinde yapıştırıcı, sızdırmazlık ürünleri ve fonksiyonel kaplamalar konusunda lider pozisyonda olan Henkel Yapıştırıcı Teknolojileri, her zaman inovasyon ve teknik uzmanlık konusunda ön planda olmuştur. Son teknolojiler ile donatılmış bu akademi, Hindistan’da, esnek ambalaj sektöründeki girişimcilere, üretim müdürlerine, süpervizörlere, operatörlere, kalite kontrol yetkililerine laminasyon teknolojileri hakkında en güncel eğitimleri sunacaktır. ‘Yaparak Öğrenme’ prensibine göre düzenlenmiş olan eğitim programları, temel teorik bilgiler ile uygulamalı eğitimleri birleştirmektedir. Programlar, esnek ambalaj laminasyon tekniklerini konusundaki tüm konuları kapsamak ve bu teknikleri gerçek laminasyon makineleri ile pratik yaparak pekiştirmek amacıyla düzenlendi. Başarılı lamine üretimi ve sorun çözümü yöntemleri eğitimlerin odak noktasında olacaktır.

Eğitimler baskı teknolojileri, laminasyon, process ayarları, son ürün testleri, kullanılan materyaller, materyal özellikleri ve kullanım alanları konularını içermektedir. Avrupa ve Çin’de başarısı kanıtlanmış iş modelleri sayesinde; Henkel Yapıştırıcı Teknolojileri, kalite kontrol, atık kontrolü ve verimliliği artırmayı öne çıkararak sektör genelinde mevcut dinamikleri değiştiren bir lider olarak anılmaya başlanmıştır.
Akademi, 20 yılı aşkın bir süredir bu sektörde bulunan Henkel’in kurum içi teknik yetkilileri dâhil dünyanın çeşitli yerlerinden gelen uzman bir ekip tarafından idare edilecektir. Bilgi partneriIndianInstitute of Packaging (IIP) de bu eğitimlerin verilmesi sürecine destek olacaktır.
Bu girişimle ilgili olarak konuşan JeremyHunter, Henkel Hindistan & Pakistan Bölgesi Başkanı, “Bu Akademi, sektörü sürdürülebilirlik ve inovasyon alanında çok ileri taşıyacak. Bir standardı olan öğretim süreci ve eğitimler bölgedeki müşterilerin karşılaştırmalı değerlendirme yapabilmesini sağlayacaktır.” diye belirtti.

Sertifika Programı iki aşamalı olarak gerçekleşecektir. Katılım Sertifikası, 5 günlük eğitim programını tamamlamış katılımcılara verilecektir; Bitirme Sertifikası ise katılımcıların eğitim sonrasında performansının 3 aylık takibi sonrasında verilecektir. Sertifikalar, hem Henkel hem de IndianInstitute of Packaging (IIP) tarafından onaylanacaktır.

Açılış töreninde konuşan RalfGrauel, Henkel Esnek Ambalaj Yapıştırıcıları Global Müdürü, “FMCG, ilaç, gıda ve içecek gibi farklı segmentlerde değişen ambalajlama trendleri sebebiyle gelişmiş ambalajlama çözümlerine artan bir talep var. Esnek ambalajlama malzemeleri, alışılagelmiş malzemelerin yerini aldı. Biz de üreticilerin bu büyüyen sektörün taleplerini karşılayabilmelerini sağlamak amacıyla Henkel Esnek Ambalaj Akademisi’ni hizmete açtık.” diye belirtti.

Sektörün gelişmesi için çok önemli bir adım olan Henkel Esnek Ambalaj Akademisi, gelecekteki başarılarıyla da takdirleri toplayacaktır.

0 YORUM

YORUM YAPIN

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER BAŞLIKLAR