Pazartesi , 29 Nisan 2024
HABERLER
ANASAYFA / Haberler / Pandemiye Rağmen Makine İhracatı Hızla Büyüdü

Pandemiye Rağmen Makine İhracatı Hızla Büyüdü

BETA-PAK Hakkında Ayrıntılı Bilgi İçin: www.betapak.com

Pandemiye Rağmen Makine İhracatı Hızla Büyüdü

Pandemi yılı olan 2020’de ihracatın yüzde 5,6 düşüşle 18,4 milyar dolara gerilerken, makine ithalatı yüzde 14,6 artışla 28,4 milyar dolara yükselerek dış ticaret açığını yeniden 10 milyar doların üzerine taşıdı. İhracatta 2019 rakamların üzerine çıkılan, 2021 yılında birçok ülke en önemli pazar olarak yerlerini korudu. Son iki yılı yılın artışı dikkate alındığında bazı yeni ülkeler de önemli pazarlar arasında girdi.
Türkiye’nin Avrupa’ya mal satmak isteyenler için stratejik bir önemi bulunuyor ve makine sektörü yükselen performansıyla bütün krizleri lehine çevirme yeteneğine sahip olduğunu her fırsatta göstermektedir. Pandemi sebebiyle Avrupa devletlerindeki sıkıntılar devam ederken makine sektörü bölgede artan faaliyetleriyle, sanayi ve teknolojik iş birliklerinden aldığı payı arttırma eğilimini sürdürmektedir.
Pandemi sürecinde dünya pazarının daralmasına karşın, tüketimdeki farklılaşma ile küresel imalat sanayi yatırımlarının hızla yenilenmesi nedeniyle artan talebe yanıt verebilmek için yoğun gayret ve emek gösterildi.
Bununla birlikte, pandeminin küresel tedarik zincirlerini yeniden şekillendirmesinin ülke de birçok sektöre olan olumlu yansıması da makine talebini arttırdı. 





BETA-PAK YİNE ZİRVEDE
 
Makine İhracatçıları Birliği 2020 yılında ihracatta en yüksek performans gösteren firmaları açıkladı. Türkiye’nin en çok ihracatını yapan sektör olarak ambalaj sektöründe 2020 yılının ihracat yıldızları belli oldu.
Türkiye’nin Makinecileri her yıl düzenlenen “Ambalaj Makineleri İhracatı Yıldızları Ödül Töreni”, 2020 yılında Türkiye'nin gerçekleştirdiği ihracatta en çok paya sahip olan firmalar arasında ikincilik ödülünü kazanan Beta-Pak 1997 yılından bu yana çeşitli sektörler için paketleme makinası imalatı yapan ve ürettiği makinaları 74 ülkeye ihraç etmektedir. Ambalaj sektöründe 24 yıldır ihracatta başarıya imza atan Beta-Pak, “Ambalaj Makinaları ve Aksamları” ürün grubunda en çok ihracat yapan 5 firma arasında ikinci oldu.

 
BETA-PAK:

Bu başarımızı; tüm ortaklarımız, tedarikçilerimiz, müşterilerimiz ve tüm özverili çalışanlarımızın katkısı büyüktür.
Hepimize hayırlı olsun.


 

0 YORUM

YORUM YAPIN

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER BAŞLIKLAR