Çarşamba , 15 Mayıs 2024
HABERLER
ANASAYFA / Benim Köşem / Bilgi Birikimi ve Tecrübe ile Büyük Başarıya İmza Atan “ Beta-Pak”

Bilgi Birikimi ve Tecrübe ile Büyük Başarıya İmza Atan “ Beta-Pak”

Çeyrek asır yıllık kuruluşumuzda muhtelif zamanlarda çeşitli ödüller aldık. Lakin uluslararası nitelikte olan bu ödül, iş hayatımızın en değerli armağanıdır. Bu ödülü şahsımız için olduğu kadar, bize yaptıklarımızı gerçekleştirme imkanlarını sağlayan ülkemiz de mükafatlandırılması olarak addediyoruz.

Bilgi Birikimi ve Tecrübe ile Büyük Başarıya İmza Atan “ Beta-Pak”
2020 yılı yurtdışına ambalaj makinaları ve aksamları ürün grubunda en çok ihracat yapan 5 firma arasında Türkiye 2.si ödülüne layık görüldük. Önümüzdeki yıl için hedefimiz bu alanda birinciliğe yükselmektir. Birinciliğe yükselmek için elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Bunu yapabilmek için de Beta-Pak ailemize yeni takım arkadaşları dahil etmiş bulunmaktayız. Beta-Pak ailesine çok büyük katkıları olacağından 6.ortağımıza Beta-Pak’ın hisselerinin bir kısmını devretme kararı aldık. Beta-Pak’ın yer darlığından dolayı büyük bir fabrika inşaatının yapımında 6. ortağımız bizleri destekliyor olacaktır. Ayrıca jig taşlama gibi bazı CNC makinalarında da olan eksikliklerimizi de tamamlamak için bu makinaları bizlere tahsis edeceklerdir. Bu bedel karşılığında da hisselerimizin bir kısmını yeni ortağımıza devredeceğiz. Ayrıca bünyemizde çok büyük bir AR-GE bölümü tesis edilecektir.
Şuanda gerçekleştirilmedi lakin yakın zamanda gerçekleştireceğimiz bu birliktelikte, bünyesinde çok büyük yurtdışı tecrübeye sahip elemanları barındıran bir firma olduğu için Beta-Pak’a çok büyük katkıları olacaktır. Bu sayede Beta-Pak ikincilikten, birinciliğe geçmiş olacaktır. Burada zaten bütün ortakların aynı şekilde devam edeceği gibi yeni ortaklarımızdan da birkaç tane farklı konularda bizim eksikliklerimizi tamamlayacak çok değerli elemanlar da olacaktır. Beta-Pak‘ın önümüzdeki yıllarda dünya markası olma yolunda yeni bir çalışması olacaktır. Buna istinaden siz değerli müşterilerimize bu konu hakkında bir bilgi verme amacıyla bunları sizlerle paylaşmaktayız. Ayrıca yeni üretim bandını genişletip, %100 üretime geçtiğimizde biz daha çok makinalar yapacağız. Çok makina yapmak demek maliyeti düşürmek demektir.
Ayrıca yurt dışında ki çalışmalarımızı genişletip, bizim kısıtlı olan bayi ağımızı 20-25’e çıkartacağız. Satışlarımızı daha da artırmış olacağız. Ayrıca Avrupa’da yeni bir şirket kurarak bazı makinaları Made in GERMANY menşei yazabilmek için satışlarımızı arttıracak birçok malzemeleri burada yaparak, demontaj yapıp orada da bizim Almanya’da satamadığımız makinaları Avrupa ülkelerine dağıtma imkanımız olacaktır.
Ne kadar çok makina imal edersek o kadar maliyet düştüğü için yerin geniş olması, sermayenin kuvvetli olması, makinaların eksiksiz olması bize ve ülkemize çok büyük katkılar sağlayacaktır.
Atatürk'ün kurduğu Türkiye Cumhuriyeti'nin demokrasi içinde kalkınıp gelişmesi ile bizim de iş hayatımızın başlaması ve gelişimi bir paralellik arz eder. Bir insanın iş hayatında kabiliyeti, çalışkanlığı, arzusu ve hırsı ne kadar çok olursa olsun; bir nispet dahilinde yaşadığı ortamın imkanları ile sınırlı kalmak durumundadır. Türk ekonomisi bugün artık dışa açılmıştır. Ülkemizin son zamanlarda ismi uluslararası politik ve ekonomik platformlarda daha fazla duyulmaya başlamıştır.
Bugüne kadar edindiğimiz tecrübelere göre bir müessesenin devamını sağlamak için o müessesenin politikasını belirleyecek olan baştaki idarecilerin çok dikkatli ve ön görülü olmaları ve sağlam adımlarla yürümeleri gerektiğine inanıyoruz.
Pandemi koşulları olmasına rağmen çok çalışmanın armağanı olarak da işlerimizde büyüme ve ambalaj sektöründe de yeni çalışmalara imza attık. Bu yaşanan büyüme ile birlikte birden fazla ülkeyle daha farklı işler yapmaya başladık. Pandemide yaşanan işsizliğin önüne geçebilmek için kimseyi işinden etmedik ve bünyemize yeni iş arkadaşlarımızı da ailemize dahil ettik.
İş hayatımızda ilerledikçe ve geliştikçe şu üç prensibi kendimize esas edindik;
  • Kurumsallaşma
  • Profesyonel yönetimi benimsemek
  • Sosyal ve kültürel alanlarda katkıda bulunmak ve mesuliyet almak
Bu prensiplerin ahenkli bir şekilde yürütülmesi, bizi bugünkü duruma eriştirmiştir.
Bugün dünya ekonomisi daha çok birbirine bağlı bir durumdadır. Çok fakir ve az gelişmiş ülkelerin kendilerine has problemleri olduğu kadar, çok gelişmiş ve zengin ülkelerinde problemleri mevcuttur.
Dolayısıyla dünya ekonomisini daha rahat çalışır hale getirebilmek için ülkelerarası kuvvetli bir işbirliğine ihtiyaç vardır. Bununda en önemli katalizörü Makine İhracatçılar Birliği'dir. Kuruluşunuz oynadığı rol itibari ile sadece gelişmekte olan ülkelerin kalkınmasına yardımcı olmayacak, aynı zamanda onların ekonomileri ile çok yakından ilgili olan politik dengelerin sağlanmasına da katkıda bulunmalıdır.
Uluslararası ekonomik ilişkileri bulunan tecrübeli iş insanları olarak dileğimiz, dünya ticaretinin daha da arttırılması, ticaretin serbestçe gelişmesini önleyen engellerin kaldırılması, ticaret yoluyla ülkelerin ve insanların birbirleri ile daha yakından ilişki kurmaları ve kaynaşmaları, bizden sonraki genç nesillerin sulh içinde müreffeh bir dünyada yaşayarak, ticaret ve sosyal görevlerini yerine getirmeleridir.
Sözümüzü tamamlamadan evvel, Makine İhracatçılar Birliği'nin 2020 "En Çok İhracat Yapan 5 Firma" ödülünün tarafımıza verilmesi dolayısıyla Sayın Makine İhracatçılar Birliği'nin üyelerine candan teşekkür eder; bu ödülü elinden almış olmaktan şeref duyduğumuzu bilmenizi isteriz.
Hepinizi Beta-Pak ailesi olarak saygı ile selamlarız...

0 YORUM

YORUM YAPIN

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER BAŞLIKLAR