Pazar , 05 Mayıs 2024
HABERLER
ANASAYFA / Makaleler / ​Ambalaj Endüstrisinde Sick Sensör Zekası

​Ambalaj Endüstrisinde Sick Sensör Zekası

Ambalaj endüstrisi; marka koruma, güvenlik ve belgelendirme gibi konularda artmakta olan zorlu standartlarla karşı karşıya gelmektedir.

​Ambalaj Endüstrisinde Sick Sensör Zekası
Bu nedenle ambalaj endüstrisi, karışık ve sıklıkla değişen görevler için geliştirilmiş sensörlere ve sensör sistemlerine ihtiyaç duymaktadır.

ALGILAMA VE ÖLÇME

Farklı boyutlardaki objeleri saptamak ve boyutlarını ölçmek için esnek makinelere ve geniş spektrumlu akıllı sensörlere gerek duyulmaktadır. SICK’in modern sensörleri, öğretme fonksiyonuna sahip ve algılama yeteneklerini ön plana çıkarmakta ve bu özellikleri ile üretime önemli katkılarda bulunmaktadır.
 
Örnek Uygulama – Saydam Objeleri Reflektörsüz Algılama

Şişeleme tesislerindeki tipik uygulama, dolgu işleminin başından sonuna kadar saydam ve yarı saydam şişelerin saptanmasıdır. TranspaTect, herhangi bir reflektör olmadan saydam, çok parlak ve oldukça yansıtıcı objeleri güvenilir bir şekilde algılamaktadır. Kirlenmeye dayanıklı yapısı ile yüksek oranlarda algılama ve operasyonel güvenliğe ek olarak makina kullanılabilirliğini garantilemektedir.

Örnek Uygulama – Hassas Konum Değeri Tanımlama
Modern ambalajlama makineleri, ürünleri hızlı ve tam olarak konveyörün üzerine yerleştirmek zorundadır. AFS/ AFM60 EtherCAT® gibi mutlak enkoderlerin devreye girdiği yerde, ölçüm işlemine başlanmakta ve makina kontrolürüne veriler iletilmektedir.  Enkoderin kapsamlı teşhis işlevselliği, yardımcı analiz seçenekleri sunmaktadır.

KORUMA

Modern ambalajlamanın modüler yapısı, akıllı ve esnek güvenlik konseptine ihtiyaç duymaktadır. SICK güvenlik çözümleri; personel ve makinelerin korunmasını garanti etmekte, üretimi optimize etmekte ve sistemdeki duruş süresini azaltmaktadır.
 
Örnek Uygulama- Tehlikeli Noktada Etkili Koruma

deTec4 Core güvenlik ışık perdesi, streçleme makinesinde film değişirken tehlikeli bölgeden korumaktadır.  Güvenilir sensörler,  küçük bir alan kaplamaktadır ve kör noktaları bulunmamaktadır. Ayrıca, entegre edilmiş seviye göstergesi gönderici ile alıcıya hızlı ve güvenli bir şekilde konumlandırmaktadır. FlexiSoft güvenlik kontrolörünün yer aldığı paket çözüm ile SICK eksiksiz makina güvenlik çözümü sunmaktadır.

İZLEME VE İNCELEME

Ambalaj makinelerinde yüksek verimlilik hızını ve kaliteyi garantilemek için kalite kontrol sistemine ihtiyaç duyulmaktadır. SICK’in mesafe sensörleri ve görüntü işleme sensörleri yaklaşık her tip görüntülemeyi desteklemektedir.
 
Örnek Uygulama- Kapsül ambalajlama için kalite kontrolü

İlaç kapsüllerinin ambalajlanması, iadelerden kaçınmak ve kullanıcılarının güvenliğini artırmak amacıyla bütünlük ve boyuta göre izlenmektedir. Inspector I40 görüntü işleme sensörü, görüntü kalitesini kolaylıkla optimize etmektedir. Ayrıca, esnek ve değiştirilebilir lensler kullanılarak kapsülün doğru bir şekilde doldurulduğunu kontrol etmektedir. Çok yönlü araç çubuğu, çok kapsamlı kalite kontrolleri ile daha fazla üretim verimliliğini garanti etmektedir.

Örnek Uygulama- Kesim prosesinin optimizasyonu

Et gibi gıda ürünlerinin şekil ve hacim ölçüm işlemleri kesim prosesini optimize ederek israfı önler ve maliyeti düşürür.  SICK IVC-3D akıllı kamera, bu koşullara en iyi şekilde uyum sağlamaktadır. Paslanmaz çelik gövdesi, gıda sanayinde uyulması zorunlu hijyen koşullarını karşılamaktadır. Ayrıca akıllı kamera görüntü işleme, ışıklandırma ve ölçümü tek bir gövdede birleştirirken, kimyasal temizlik maddelerine dayanıklılık göstermektedir.

VERİYİ İŞLEME VE TANIMLAMA

Üretimde objelerin güvenilir tanımlanması, izlenebilirliğin ve devamlı kalite sağlamanın ihtiyaç duyulduğu ambalajlama prosesinin sorunsuz olarak devam etmesinin önkoşuludur. SICK; barkodlar, 2D kodlar ve RFID teknolojileri için daimi kurulumdan mobil okuyuculara kadar kullanıcılarına geniş bir ürün portföyü sunarak üretimlerine değer katmaktadır. 
 
Örnek Uygulama - Gelişmiş Tanımlama Teknolojisi

LECTOR®620, gıda ve ilaç ambalajlama endüstrisinde sahtekârlığa karşı güvenilir bir şekilde ürün izleme ve koruma işlevini gerçekleştirmektedir. Akıllı tanımlama algoritmaları, her çeşit olağan 1D, 2D ile yığın kodlarının ve düz metnin her tür malzeme üzerinde okunabilmesini garantilemektedir. Sezgisel kurulum, odak ayarlama ve otomatik kurulum sayesinde eğitim ile kurulum zamanını ve maliyetini düşürmektedir.

Örnek Uygulama –Objeleri Tanımlama

Tüm gerekli verileri içeren RFID transponderler, ambalajlamanın net olarak tanımlanması için paletlerin üzerine yerleştirilmektedir.  RFU63x RFID interrogator/sorgulayıcı kullanılarak, transponderler yazılabilmekte ya da okunabilmektedir. Tüm standart veri arayüzleri ve fieldbuslar, kontrol merkezi ile veri değişimini kolaylaştırmaktadır. Ayrıca RFID interrogator birçok teşhis fonksiyonunu desteklemektedir. 


 

0 YORUM

YORUM YAPIN

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER BAŞLIKLAR

  • İşte Oscar’lık Ambalajlar

    İşte Oscar’lık Ambalajlar

    ​Ambalaj Sanayicileri Derneği (ASD) tarafından bu yıl 6’ncısı düzenlenen Ambalaj Ay Yıldızları Yarışması’nın ödül töreni bugün Shangri-La Bosphorus'da gerçekleştirildi.... Devamı »