Pazar , 05 Mayıs 2024
HABERLER
ANASAYFA / Röportajlar / “Yenilikçi ve Sürdürülebilir Paketleme Çözümlerimiz ile Fark Yaratıyoruz”

“Yenilikçi ve Sürdürülebilir Paketleme Çözümlerimiz ile Fark Yaratıyoruz”

Hipermak Makine Yönetim Kurulu Üyesi Sercan Nantu ve Sertaç Nantu, Hipermak’ın faaliyetleri ve çalışmalarıyla ilgili yönelttiğimiz soruları yanıtladı.

“Yenilikçi ve Sürdürülebilir Paketleme Çözümlerimiz ile Fark Yaratıyoruz”
www.hipermak.com.tr

Hipermak Makine, sahip olduğu 35 yılı aşkın bilgi birikimi ve tecrübesi ile 2004 yılından bu yana paketleme sektörüne yönelik çözüm önerileriyle faaliyet gösteriyor. Bu uzun süreçte Hipermak’ın kuruluş amaçları ve yapılanma süreçleri hakkında okuyucularımızı bilgilendirir misiniz?


Hipermak olarak otomatik paketleme makineleri üretiminde 35 yılı aşkın bir bilgi birikim ve tecrübeye sahibiz. Babamız Saim NANTU’nun izini takip ederek 2004 yılından bu yana Hipermak markamızı büyütmeye ve güçlendirmeye devam ediyoruz. Geçmişten bugüne amacımız, yenilikçi vizyonumuz ve fark yaratan Ar-Ge faaliyetlerimiz ile farklı ürün grupları için uluslararası kalite standartlarında üretimini gerçekleştirdiğimiz paketleme makinelerimizi tüm dünya pazarı ile buluşturmak ve paydaşlarımıza maksimum fayda sağlayarak sektörde öncü marka konumunda olmaktır. Bu noktada alanında uzman ve donanımlı personellerimiz ile ürün gamımızı her geçen gün daha da genişleterek mevcut ve potansiyel paydaşlarımızın ihtiyaçlarına en verimli şekilde cevap vermeye devam ediyoruz. 

İzmir Kemalpaşa’da bulunan üretim tesisimizde paketleme ve ambalaj sektörüne dair dünyadaki tüm yenilik ve gelişmeleri takip ediyor, Ar-Ge faaliyetlerimize verdiğimiz önem ile güçleniyoruz. Teknolojik gelişmeleri yakından takip ederek tasarım, üretim ve montaj olmak üzere tüm üretim aşamalarını kendi bünyemizde gerçekleştiriyoruz.

Uluslararası kalite standartlarında paketleme makinelerinin üretimini gerçekleştiriyorsunuz. Bu kapsamda firmanız hangi sektörlere yönelik üretim yapmaktadır? Ürün gruplarınız nelerdir? 
En çok iş birliği içinde olduğumuz ve üretim yaptığımız sektörler; gıda, tarım, kimya, yapı ve kozmetik sektörleridir. Farklı ürün grupları, ürün gramajları ve paket seçenekleri için yatay ve dikey makineler ile gruplama makineleri üretimi gerçekleştiriyoruz. Yurt içi ve yurt dışında kahve, makarna, bakliyat, tarım ürünleri ve atıştırmalık ürünlerinin paketlenmesinde çok güçlü referanslara sahibiz.
 

Makinelerinizin öne çıkan teknik özellikleri ve üreticilere sağladığı avantajlar nelerdir?​
Makinelerimizi tasarlarken ilk amacımız, dünya standartlarında ve yüksek kalitede bir iş çıkarmaktır. Tedarik sürecimizde globalde sektörünün lideri olan markalar ile çalışıyoruz. Bizim için her zaman verimlilik ve üstün performans en önemli iki unsur olarak ön plana çıkıyor. Bu sebeple paketleme makinelerimizin tasarım ve üretim aşamalarında maksimum dayanım ve verimlilik prensiplerine öncelik veriyoruz. Makinelerimizi, dünyanın dört bir yanında kullanılabilir olması için en yüksek teknoloji otomasyon uygulamaları ile kullanıcı dostu olarak tasarlıyoruz.

Makinelerimizin öne çıkan bir diğer önemli özelliği ise uzun ömürlü ve tüm dış koşullara dayanıklı olarak tasarlanmasıdır. Bu noktadan hareketle makinelerimiz, yıllar boyunca ilk günkü verimi ile çalışmasını sürdürerek paydaşlarımıza verimli bir üretim imkânı sağlamaktadır. Makinelerimizin üreticilere sağladığı birçok avantajı bulunuyor. Bunlardan en önemlisi, kararlı tartım hassasiyeti ile ürün firesinin minimuma indirilerek ürün kaybının önlenmesi sayesinde kesintisiz bir üretim imkânı sağlamasıdır. Böylece paketlenen ürünler, üreticilerden tüketicilere en standardize şekilde ulaşmış olur.Tüm bunların yanı sıra organizasyonel yapılanmasını tamamladığımız satış sonrası hizmet ekibimiz ile 7/24 olarak paydaşlarımıza şirket merkezimizden desteğimizi sürdürüyoruz. Yaklaşık 7000 adet parçanın bulunduğu, sürekli olarak minimum ve maksimum stok kontrolünün sağlandığı bir yedek parça stok alanımız bulunuyor. Tüm gerekli durumlarda teknik ekibimiz, yerinde destek sağlayarak paydaşlarımıza hızlı çözümler sunmaktadır.
 

Üretim tesisleriniz nerede bulunuyor? Tesisleriniz, istihdam profiliniz ve sahip olduğunuz kalite belgeleri ile ilgili bilgi verebilir misiniz?​
Üretim tesisimiz, İzmir Kemalpaşa’da bulunuyor. Toplamda 75 kişilik bir ekibiz. Toplam istihdamımızın %65’i uzman mühendislerden oluşmaktadır. Tüm çalışanlarımızı sürekli olarak şirket içi eğitimler ile destekliyor, inovasyona dayalı kurum kültürümüzün çalışanlarımız arasında yaygınlaşması için yoğun çaba sarf ediyoruz. TSE, ISO 9001, CE ve Faydalı Model belgelerinin sahibiyiz. Modern üretim alanımız ve yönetim binamızın bulunduğu fabrikamızda tüm paydaşlarımızı ağırlamaktan büyük mutluluk duyuyoruz. 

Müşterilerinizin isteği doğrultusunda üretiminizi şekillendirmeniz ve çeşitlendirmeniz mümkün mü? Bu alanda ne gibi çalışmalarınız var?​
Bizler daha paydaşlarımız ile olan ilk temasımızda onların ihtiyaç ve beklentilerini önceliklendiriyoruz. Ardından bu istek ve beklentilere göre bir yol haritası çıkarıyoruz. Paketlenmesi talep edilen ürün türünün ne olduğu, gramajı, paket tipi ve hatta üretimin gerçekleştirileceği fabrikanın iç tasarımı bile bizler için oldukça önemli veriler oluyor. Yani, makine üretim sürecimiz tamamen paydaşlarımızın ihtiyaç ve beklentilerine göre çeşitleniyor ve şekilleniyor. Onların beklentilerini karşılayacak en uygun ekipmanlara sahip makinelerimizi sunarak teklif sürecimizi ilerletiyoruz. Ardından üretim aşamasında da paydaşlarımızla sürekli iletişim halinde ve iş birliği halinde çalışmalarımızı sürdürüyoruz.

Dünyada sürekli olarak gelişmekte olan teknolojiyi siz nasıl takip ediyorsunuz? Üretiminize nasıl yansıtıyorsunuz? Ar-Ge çalışmaları firmanız için nasıl bir önem teşkil ediyor?​
Teknoloji ve Ar-Ge yatırımları bizim için olmazsa olmaz bir önem teşkil ediyor. Çünkü; başarıya ulaşmanın yegâne adımının dünyadaki tüm yenilikleri takip etmek ve bu yeniliklere öncülük etmek olduğuna inanıyoruz. Ar-Ge çalışmalarımız sayesinde paketleme makinelerimizi her geçen gün en iyi versiyonuna dönüştürüyoruz. Ar-Ge departmanımızdaki tüm mühendislerimiz uluslararası arenada kullanılan en iyi bilgisayar destekli tasarım programlarıyla makine tasarımlarını gerçekleştiriyor; üretim alanımızda ise hata payını minimum düzeye indirecek son teknoloji makineler ile imalatımızın aşamalarını tamamlıyoruz. 

Devamlı olarak uzman personellerimiz ile teknolojik altyapımızı güçlendirme çabasındayız. Sürdürülebilir sistem anlayışımız dâhilinde tüm departmanlarımız arasındaki bilgi akışını ERP sistemi ile entegre olarak yönetiyoruz. 

Firmanızın ürettiği paketleme makinelerinin satış öncesi ve satış sonrası hizmetlerinden bahsedebilir misiniz? Satışını yaptığınız ürünleri daha sonrasında nasıl bir hizmetle destekliyorsunuz?​
Satış öncesinde paydaşlarımızla samimi ve sıcak bir ilişki kurmayı önemsiyoruz. Onların taleplerini en iyi şekilde anlamak ve çözüme ulaştırmak üzere çalışan uzman ve güçlü bir satış ekibimiz var. Biz prensip olarak, paketleme makinelerimizi satın alan tüm firmaları ‘’müşterimiz’’ olarak değil, bir ‘’paydaşımız’’ ya da ‘’iş ortağımız’’ olarak görüyoruz. Aynı şekilde bizim ‘’potansiyel müşteriler’’ değil, ‘’potansiyel iş ortaklarımız/paydaşlarımız’’ bulunuyor. Esasen güçlü iletişimin ve bağın da buradan kurulduğuna inanıyoruz. 

Satış sonrası hizmetlerimiz kapsamında paydaşlarımız ile sürekli iletişim halinde kalarak olası taleplerine yönelik çözümler sunmaya devam ediyoruz. Her biri alanında uzman satış sonrası hizmet ekibimiz, dünyanın dört bir yanında bulunan paydaşlarımız ile gerek uzaktan (online), gerekse yerinde destek sağlayarak çalışmalarını sürdürüyor. Böylece, satış sonrası hizmetlerimiz ile paydaşlarımızı olası sorunlar karşısında yalnız bırakmıyor, güven bağımızı kuvvetlendiriyoruz.

Hipermak olarak müşterilerinize ürün alımında hangi noktalara dikkat etmelerini önerirsiniz?​
Faaliyet gösterdiğimiz paketleme makineleri imalatı sektöründe birçok farklı büyüklükte firma bulunuyor. Bu noktada bizce dikkat edilmesi gerekenler arasında; firmanın makine üretim süreci, ürün tipine uygun dolum ünitesi seçimi, tedarikçi firmaları, iletişim süreci, makinenin efektif kullanımı ve uzun ömürlülüğü olacaktır. Sonuç olarak paketleme makinesi satın alımları uzun vadede maksimum verimlilik sunması gereken yatırımlardır. Bu sebeple uzun vadede iş süreçlerine güç katacak, verimliliklerini maksimum seviyeye çıkaracak paketleme makinelerini tercih etmelerini öneririz.

Firmanız farklı özellik ve ölçeklerde çok sayıda paketleme makinelerini A segmentinde üretiyor ve dünya çapında hizmet veriyor. Yurt dışında nasıl bir politika yürütüyorsunuz?​
Yurt dışındaki paydaşlarımızla buluşmak için uluslararası yurt dışı fuarlarına katılım sağlıyoruz, dijital pazarlamayı etkin kullanıyoruz ve elbette memnun müşteri referanslarımızdan çok güzel geri bildirimler alıyoruz. 2022 yılı itibari ile 45 üzerinde ülkeye paketleme makinesi ihracatı gerçekleştiriyoruz. En çok ihracat gerçekleştirdiğimiz ülkeler arasında Cezayir, Rusya, Özbekistan, Ukrayna, Irak, Libya, Tunus, Arnavutluk, Makedonya ve Kosova yer alıyor. Yeni yılda öncelikli hedeflerimiz arasında Hipermak paketleme makinelerini daha farklı ülkelerdeki paydaşlarımız ile buluşturmak bulunuyor. Günün sonunda bizim en büyük başarımız olarak nitelendirdiğimiz şey, paketleme makinelerimizin dünyanın farklı coğrafyalarında çalışır durumda olması ve farklı milletlerden memnun paydaşlara sahip olmaktır.

İçinde bulunduğunuz paketleme ve dolayısıyla ambalaj sektörünü ulusal ve uluslararası anlamda nasıl değerlendiriyorsunuz? ​
Geçtiğimiz yıl firmamız için oldukça verimli bir yıldı. Pandemi sonrası hijyenik ve paketli gıdalara olan ilginin artması ile birlikte elbette ki ambalaj ve paketleme sektörü için de avantajlı bir dönemin yaşandığını düşünüyoruz. Talep arttığı için doğrudan makine ve otomasyon yatırımlarına daha fazla ağırlık verildi. Bu noktada geçtiğimiz yıl sektör için iş hacminin arttığını ve hem iç hem de dış pazarda çalışmaların hızlandığını belirtebiliriz. Ek olarak, Türkiye’deki paketleme teknolojisinin dünya standartlarını yakalayarak rekabet gücünün arttığı ve yerli firmaların birer global oyuncu haline geldiği bir dönemin içinde olduğumuzu düşünüyoruz. 

Son olarak neler söylemek istersiniz?​
Öncelikle bu röportaj için sizlere ve röportajın ulaştığı tüm okuyuculara teşekkürlerimizi iletmek istiyoruz. Hipermak olarak tamamen yerli sermaye ve yerli üretim felsefesini benimseyerek sektördeki tüm yenilikleri en yakından takip etmeye devam ediyoruz. 35 yılı aşkın tecrübe ve bilgi birikimimizi cebimize koyarak heyecanla üretmeye ve yenilikçi çözümlere sahip paketleme makinelerimizi paydaşlarımız ile buluşturmaya devam edeceğiz. 

0 YORUM

YORUM YAPIN

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER BAŞLIKLAR

  • İNVAC Tam Otomatik Vakumlu Paketleme Hattı

    İNVAC Tam Otomatik Vakumlu Paketleme Hattı

    Sınıfındaki tek otomatik vakumlama hattıdır. Uzun yılların tecrübe ve AR-GE çalışmalarıyla ve sektörün ihtiyacını karşılamak için tasarlanmıştır. Kullanım alanları arasından kuruyemiş, tahıl, baklagiller, taneli ürünler bulunmaktadır.... Devamı »