Cumartesi , 27 Nisan 2024
HABERLER
ANASAYFA / Ürünler / Plastik Üretim Sürecinde, BORCHE Servo Motorlu Makineler Yüksek Enerji Tasarrufu Sunuyor

Plastik Üretim Sürecinde, BORCHE Servo Motorlu Makineler Yüksek Enerji Tasarrufu Sunuyor

BORCHE BS III Serisi Servo Motorlu Plastik Enjeksiyon Makinesi uygun güç sistemi ile donatılarak hassas kontrol, kararlı performans, 3 farklı ölçüde seçilebilen kovanvida sistemi ile farklı uygulamalara yönelik tasarlanmıştır.

Plastik Üretim Sürecinde, BORCHE Servo Motorlu Makineler Yüksek Enerji Tasarrufu Sunuyor
www.hastek.com.tr

Yüksek Enerji Tasarruflu BORCHE BS III Serisi Servo Motorlu Plastik Enjeksiyon Makinesi, geleneksel enjeksiyon makinelerine kıyasla %20 – %80 oranında enerji tasarrufu sağlar. Sessiz çalışır. Sistemin ihtiyaç duyduğu kadar hidrolik yağı sisteme ileten servo motor sayesinde, sistemdeki yağ ısınmaz ve dolayısıyla hidrolik yağın yağlanma özellikleri uzun süre devam eder. Hidrolik yağ fazla ısınmadığı için soğutma masraflarından ayrıca tasarruf edilir.

Her servo motorlu makine yüksek enerji tasarrufu sağlar mı?
Servo motorlu makinenin yüksek oranlarda enerji tasarrufu sağlaması, kullanılan pompanın dişli pompa ya da piston pompa olmasına bağlıdır. Eğer, servo motor ile birlikte dişli pompa kullanılıyor ise pompa devri 300 dev/dk'nın altına düşürülemez. Bunun sebebi, özellikle ütüleme sırasında basınca ihtiyaç duyulmasıdır. Dişli pompalar düşük devirlerde basınç kaybı yaşarlar. Ayrıca, dişli pompaların su ile soğutulması gerekmektedir. Bu da ekstra soğutma enerjisi demektir. Piston pompalar ise, düşük devirlerde basınç kaybı yaşamaz ve motor devri 1 dev/dk'ya kadar düşürülebilir. Hava ile soğutulabildiklerinden ekstra soğutma enerjisine de ihtiyaç duymazlar. Bu nedenle piston pompalı servo motorlu makineler, dişli pompalı servo motorlu makinelere göre daha çok enerji tasarrufu sağlarlar.

Servo motorlu makineler, neden daha az enerji tüketirler?
Servo motorlu makinelerde servo motor devri, servo motorun özelliği ve kontrol eden servo sürücü sayesinde ihtiyaca göre ayarlanabilmekte ve 1 dev/dk'ya kadar düşürülebilmektedir. Bu da makinenin, özellikle soğutma zamanının uzun olduğu üretimlerde %80'e kadar daha az enerji tüketmesini sağlamaktadır. 
Servo motorlu makinelerde enerji tasarrufu ne kadardır?
Servo motorlu makineler, çalışma şartlarına ve malzemenin kalıptaki soğuma süresine bağlı olarak %80'e kadar enerji tasarrufu sağlayabilirler. Ancak, en kötü şartlarda bile servo motorlu makineler, sabit debili pompalı makinelere göre %30 - %40 daha az enerji tüketirler. Servo motorlu makinelerde, AC servo motor ve pistonlu pompa kullanılarak enerji tasarrufu %80’e kadar (kalıp ve ürüne göre değişebilir) çıkartılmıştır. Servo motorlu makinelerde motor ihtiyaç yokken tamamen durmakta, kalkışların da rampalı olması sebebi ile enerji tasarrufu sağlamaktadır. 

Enerji tasarrufu dışında servo motorlu makinelerin diğer avantajları da şu şekilde öne çıkmaktadır:
• Hızlı Tepki & Yüksek Hassasiyet
• İstikrarlı Tutma Basıncı
• Düşük Ses & Çevreye Duyarlılık

0 YORUM

YORUM YAPIN

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER BAŞLIKLAR

  • Ambalajın Devine Uluslararası Ödül

    Ambalajın Devine Uluslararası Ödül

    Gıda ürünlerinden, endüstriyel ve kozmetik sektörüne kadar uzanan geniş bir yelpazeye metal ve plastik ambalaj üretimi gerçekleştiren Sarten, Dünya Ambalaj Örgütü (WPO) tarafından düzenlenen ve ambalaj sektörünün en prestijli yarışmalarından biri olan WorldStar 2019’da ödüle layık görüldü.... Devamı »