Pazar , 05 Mayıs 2024
HABERLER
ANASAYFA / Makaleler / İmkânsız Hayal !

İmkânsız Hayal !

Ondrej Kruk, Videojet Technologies Etiket İş Birimi Yöneticisi

İmkânsız Hayal !
İmkânsız Hayal
Ondrej Kruk, Videojet Technologies Etiket İş Birimi Yöneticisi
Tedarik zinciri yönetimini daha hızlı, güvenilir ve daha verimli hale getiren çok sayıda teknolojik gelişmeye rağmen Yazdır ve Yapıştır Etiketleme (etiket) teknolojisinde geçtiğimiz yirmi yıl içerisinde çığır açan gelişmelerin görülmemesi merakımı cezbetmiştir. Örneğin etiketlerin doğrudan ambalaja uygulanmasını sağlamak üzere etiket yapıştırıcıların üretim hatlarına entegre edilmesini sağlayan modern etiketler gibi bazı olumlu gelişmeler meydana gelmiştir. Günümüz müşterileri, gereksinimlerini karşılamak üzere kullanabilecekleri çok sayıda etiket yapıştırıcı seçeneğine sahiptir. Örneğin etiketleri ürünlerin üzerine hava üfleyerek yerleştiren, yüksek hızlı üretim hatları için uygun bir hava jet modülü ya da basılan etiketleri kartona hava silindiriyle yerleştiren bir plakanın yer aldığı baski kollu uygulayıcı arasında seçim yapabilir ya da özellikle köşelere etiket yapıştırmak üzere tasarlanan köşe filmi modülüne ihtiyaç duyabilirler.
Sektör standartlarına uyumluluk için yüksek kalite ve okunaklı yazdırmanın son derece önemli olduğunu biliyoruz ve farklı maddelere uygun mevcut şerit ve etiketler baskı kalitesinin hiç olmadığı kadar yüksek olduğu anlamına geliyor. Hatta etiketlemeye ilişkin çalışma sürelerini uzatmak adına yıllar içinde rulo başına etiket sayısı artırıldı. En yeni yazılımlar yanlış basılan tarihlerin önüne geçilmesine ve yanlış baskıların azalmasına yardımcı olabilir. Bununla birlikte iş ile ilgili değişikliklerin daha çabuk olmasını sağlamaya yardımcı olmak için modern etiket sistemleri yerleşik bellek ayarlarıyla sunuluyor ve yine yerleşik arayüzleri basitleştirilmiş kurulum, yapılandırma ve kontrol seçenekleri sağlıyor. Bu kadar gelişime rağmen modern etiketler neden hâlâ sorunlara yol açıyor?
Sorun temel olarak çok sayıda elle düzeltmeye ve maliyetli planlanmamış hat duruş sürelerine neden olan etiketlerin sıkışmasında yatıyor. Teknolojik gelişmelere rağmen, etiketlenmemiş ya da yanlış etiketlenmiş ambalaj sayısı azalsa da üreticilerin başını ağrıtmaya devam ediyor.  Makinenin parçalarının değiştirilmesi, bakım ya da onarım yapılması için gerekli planlanmamış kullanım dışı sürelerin sıklığı, %100 çalışma süresini imkansız bir hayale dönüştürüyor. 
Bu hayali gerçeğe dönüştürmek için devrim yaratacak yeni bir yaklaşım gerekiyor. Videojet'te müşterilerimizin düşüncelerine kulak veririz ve geliştirme programımıza bu düşünceler yön verir. Bu ihtiyaçlara yanıt verebilmek için, üretim kaybına neden olan ortak sorunları ele almak ve bunları düzeltmek üzere Videojet 9550 ile etiket tasarımına yenilikçi bir yaklaşım getirdik. Bu yeni tasarım, etiket sıkışmaları ve düzenli elle ayarlamalar gibi gündelik çalışma sorunlarına sık sık neden olan mekanizmaları ortadan kaldırmaktadır. Direct Apply teknolojili 9550, etiketi ambalajın üzerine tokmak veya hava üflemeli uygulayıcı gerekmeden yerleştirir, böylece tipik 4 inç x 6 inç GS1 barkod etiketleri için dakikada 150 ambalaja kadar üretim miktarına ulaşılır.  Böylece, üretim hattı yeniden kurulsa bile hiçbir zaman etiket kaçırma söz konusu olmaz. Intelligent Motion™ teknolojisinin kullanımıyla, üretim hatlarında planlanmamış hat duruş sürelerini sıfıra indirmek amacıyla tüm sistem hassas ve elektronik şekilde kontrol edilir.  
Tasarım ve mühendislik kavramlarının basitleştirilmesiyle üreticiler hat duruş sürelerini azaltmak, yüksek üretim hızlarında çalışmak ve bir daha asla bir etiketi yanlış ya da eksik basmamak için artık etiket sistemlerine güvenebilir. Bu, herkesin kazançlı çıktığı bir durumdur.
Yazar Hakkında:
Ondrej Kruk, Videojet Technologies'de  İş Birimi Yöneticisidir. Şirketteki ana görevi Yazdır ve Yapıştır Etiketleme (etiket), Büyük Karakter Markalama (LCM) ve yazılım iş birimlerinin global ticari liderliğidir. Ondrej on yıllık iş deneyimine sahiptir ve dört yılını ürün tanımlama ile dijital yazdırma sektöründe edinmiştir. Daha önce Videojet'te Ürün Süsleme İş Kolunun global yöneticiliği yapan Ondrej, tüketici malları pazarındaki bir ürün kategorisini yeniden canlandıracak endüstriyel teknolojilerin yetilerini kullanarak Kuzey Amerika iş kolunu global bir kuruma dönüştürdü. Videojet'ten önce, global bir yönetim danışmanlığı firması olan A.T. Kearney'nin ortaklarından biriydi.
Videojet Hakkında:
Videojet Technologies, ürün tanımlama pazarında bir dünya lideridir. Hat üzerinde yazdırma, kodlama ve markalama ürünleri, uygulamaya özgü sıvılar ve ürün yaşam döngüsü hizmetleri sunar. Hedefimiz; ambalajlı tüketici ürünleri, farmasötik ve endüstriyel ürünler sektörlerinde müşterilerimizle iş birliği yaparak onların üretkenliğini artırmak, markalarını korumak, geliştirmek ve sektör eğilimleri ile yasal mevzuatın bir adım önünde olmalarını sağlamaktır. Mürekkep püskürtmeli Inkjet (CIJ), mürekkep püskürtmeli termal Inkjet (TIJ), lazer markalama, termal transfer baskı (TTO), koli kodlama, etiketleme ve çok çeşitli yazdırma seçeneklerindeki müşteri uygulama uzmanlarımız ve teknoloji liderliğimizle, Videojet olarak tüm dünyada 325.000’den fazla yazıcımız kuruludur. Müşterilerimiz, günde on milyardan fazla ürüne baskı yapmak için Videojet ürünlerine güveniyor. Müşteri satış, uygulama, servis ve eğitim desteği, tüm dünyada 26 ülkede 3000'den fazla ekip üyesiyle doğrudan sağlanmaktadır. Bunun yanında Videojet dağıtım ağı, 135 ülkede 400’den fazla distribütör ve OEM ile hizmet vermektedir.

0 YORUM

YORUM YAPIN

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER BAŞLIKLAR