Salı , 07 Mayıs 2024
HABERLER
ANASAYFA / Derneklerden / Adil Pelister, İKMİB Başkanlığı’na Yeniden Aday Oldu

Adil Pelister, İKMİB Başkanlığı’na Yeniden Aday Oldu

2021 yılında gerçekleştirdiği 25,4 milyar dolarlık ihracat ile yeni bir rekora imza atan kimya sektörü, 2030 vizyonu doğrultusunda hedeflerini belirledi.

Adil Pelister, İKMİB Başkanlığı’na Yeniden Aday Oldu
www. ikmib.org.tr

İKMİB’de önümüzdeki icraat dönemi için yeniden Başkan adaylığını açıklayan Adil Pelister, 40 milyar dolarlık ihracat hedefi ile Türk kimya sektörünü küresel ticarette geleceğe taşıyacak ve sanayide dijital dönüşüme öncülük edecek yeni bir ekosistem kuracaklarını belirtti. Yüksek teknolojili ve yüksek katma değerli yerli ürün geliştirme vizyonu doğrultusunda Türkiye’de bir ilk olacak ‘Kimya Teknoloji Merkezi’ projesini başlattıklarını müjdeleyen Pelister, ihracatın lokomotif sektörü olarak Made in Türkiye kalitesi ile teknolojisini dünyanın dört bir yanına taşımaya devam edeceklerini söyledi. 

Pelister: “Kimya Teknoloji Merkezi ile yeni bir kimya ekosistemi kuracağız”
Kimya sanayinde dijital dönüşüm ve yüksek teknolojiye dayalı katma değerli ürünler için yeni bir modelin temellerini atacaklarına dikkat çeken Pelister, “Bilişim Vadisi’nde yer alacak Kimya Teknoloji Merkezi bünyesinde kuracağımız ‘Uluslararası Akredite Referans Laboratuvar Hizmetleri’, ‘Dijital Kütüphane’, ‘İhracatı Geliştirme Merkezi’, ‘İnovasyon, Girişimcilik ve Ar-Ge Merkezi’ sayesinde, 4 ayrı disiplini tek merkezde bir araya getireceğiz. Kimya Teknoloji Merkezi, kimya sanayimize ve ihracatımıza eşik atlatacak bir teknoloji üssü vazifesi görecek.” dedi.

0 YORUM

YORUM YAPIN

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER BAŞLIKLAR