Pazartesi , 29 Nisan 2024
HABERLER
ANASAYFA / Derneklerden / İKMİB, 12 Yabancı Satın Almacı Firmayı Türk Ambalaj Firmaları İle Buluşturdu

İKMİB, 12 Yabancı Satın Almacı Firmayı Türk Ambalaj Firmaları İle Buluşturdu

İKMİB, Ambalaj Sektörü Alım Heyeti Organizasyonu Gerçekleştirdi

İKMİB, 12 Yabancı Satın Almacı Firmayı Türk Ambalaj Firmaları İle Buluşturdu
28. Uluslararası Avrasya Ambalaj 2023 Fuarı kapsamında İstanbul Kimyevi Maddeler ve Mamulleri İhracatçılar Birliği (İKMİB) tarafından alım heyeti organizasyonu gerçekleştirildi. Alım heyeti kapsamında yapılan 20’den fazla ikili iş görüşmesi ile yeni iş birliği anlaşmaları yapılması bekleniyor.
 
Ambalaj endüstrisine yönelik olarak Avrasya coğrafyasında her yıl düzenlenen en kapsamlı ve en büyük ticaret platformu olan Avrasya Ambalaj İstanbul Fuarı, 11-14 Ekim 2023 tarihleri arasında İstanbul'da gerçekleştirildi. Fuar ile eş zamanlı düzenlenen ambalaj sektörü alım heyeti organizasyonu 11 Ekim 2023 tarihinde gerçekleştirildi. İKMİB tarafından düzenlenen alım heyetinde Yunanistan, Makedonya, Kosova, Azerbaycan ve Senegal olmak üzere 5 ülkeden 12 katılımcı ile Türk ambalaj sektörü ihracatçıları arasında 20’den fazla ikili iş görüşmesi gerçekleştirildi.


İKMİB üyesi 236 firmanın katılımcı olduğu fuarı ziyaret eden İKMİB Yönetim Kurulu Başkanı Adil Pelister, İKMİB Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Tayfun Demir, İKMİB Yönetim Kurulu Üyeleri Ali Küçük, Halil Gökhan Can, Ömer Karatemiz ve Süreyya Tevruz katılımcı firmalara başarılar diledi.
 
Adil Pelister: “2024 yılında Şili- Kolombiya Sektörel Ticaret Heyeti gerçekleştirmeyi planlıyoruz
 
İKMİB Yönetim Kurulu Başkanı Adil Pelister, “Kimya sektörümüzün en çok ihracat yaptığı alt sektörü plastik ve mamulleri oluşturuyor. Plastik ambalaj sektörü ise plastik ürün grubu içinde önemli bir paya sahip. Plastik ambalaj sektöründe ihracat yapan 2 bin 556 üyemiz bulunuyor. Plastik ambalaj sektörü ihracatımız bu yıl Ocak-Eylül döneminde değer bazında 2,68 milyar dolar olarak gerçekleşti. Ambalaj sektörümüze yönelik bu yıl 4-10 Mayıs 2023 tarihlerinde Interpack 2023 fuarı milli katılım organizasyonumuzu düzenlemiştik. 11-14 Ekim 2023 tarihlerinde ise sektörün en önemli fuarları arasında bulunan 28. Uluslararası Avrasya Ambalaj 2023 Fuarı ile eş zamanlı alım heyeti gerçekleştirdik. 12 yabancı satınalmacı firmayı Türk ihracatçılarımızla bir araya getirdiğimiz alım heyetimizde 20’den fazla ikili iş görüşmesi gerçekleştirildi. Yapılan görüşmelerin yeni iş birliklerine vesile olacağına inanıyoruz. 2024 yılının nisan ayında ise Şili- Kolombiya Sektörel Ticaret Heyeti gerçekleştirmeyi planlıyoruz. İKMİB olarak ihracatçılarımızın her zaman yanındayız. Bu tarz faaliyetlerimizle ihracatçılarımızı desteklemeye devam edeceğiz” dedi.





 

0 YORUM

YORUM YAPIN

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER BAŞLIKLAR