Salı , 14 Mayıs 2024
HABERLER
ANASAYFA / Derneklerden / PAGEV Başkanı Yavuz Eroğlu: “Üreticilerin ihracat iştahı daha da arttı”

PAGEV Başkanı Yavuz Eroğlu: “Üreticilerin ihracat iştahı daha da arttı”

Türkiye’nin plastik boru dış ticaretinde net ihracatçı konumda olduğunu ifade eden PAGEV Başkanı Yavuz Eroğlu, 2020 yılında plastik boruda 329 milyon dolarlık dış ticaret fazlası verildiğini söyledi.

PAGEV Başkanı Yavuz Eroğlu: “Üreticilerin ihracat iştahı daha da arttı”
www.pagev.org

Dış ticaret fazlasının 2021’de 458 milyon dolara ulaştığını belirten Eroğlu, “Türkiye yaklaşık 60 ülkeden plastik boru ithal ederken 125’in üzerinde ülkeye de ihracat yapıyor.” dedi.

Sektörün ihracatını sürekli artırdığını dile getiren Eroğlu, “Pandemi süreciyle birlikte Türkiye AB tarafından alternatif tedarikçi olarak görüldü. Bu da ihracata pozitif yansıdı. Ayrıca ihracatın artışındaki önemli bir neden de TL’nin yabancı paralar karşısındaki değer kaybının ucuzlattığı işçilik ve yerel girdilerin yarattığı maliyet cazibesidir. Diğer taraftan yerli üreticilerin iç piyasada yaşanan sıkıntılar nedeniyle ihracata yönelme iştahları da ihracatın artmasına neden oluyor.” açıklamasını yaptı. Türkiye’nin plastik boru üretim kapasitesi yaklaşık 1,1 milyon ton olup, kapasitenin yaklaşık yüzde 60’ını yumuşak, yüzde 40’ını da sert borular oluşturduğunu ifade eden Eroğlu, “Sektörde, 2022 yılında yüzde 4 ila 5 büyüme öngörüyoruz.” dedi

0 YORUM

YORUM YAPIN

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER BAŞLIKLAR