Pazartesi , 06 Mayıs 2024
HABERLER
ANASAYFA / Röportajlar / İHTİYACINIZA UYGUN, BÜTÇE DOSTU VE PERFORMANSLI ÇÖZÜMLER

İHTİYACINIZA UYGUN, BÜTÇE DOSTU VE PERFORMANSLI ÇÖZÜMLER

MEHMET DİLLİ / SONKAYA MAKİNA A.Ş. / YÖNETİM KURULU BAŞKANI

İHTİYACINIZA UYGUN, BÜTÇE DOSTU VE PERFORMANSLI ÇÖZÜMLER
Ülkemiz hammaddeyi yurtdışından temin ettiğinden dolayı makine üretimde bazı parçaları sürdürülebilir biçimde temin etmede zorluk çekiyoruz. Üretimi seviyoruz ve gelecekte hammaddeyi de kendi bünyesinde üretebilen bir ülke olmamızı ümit ediyoruz.
 
 
Sonkaya Makina ne zaman kuruldu ve nasıl gelişti? Kuruluş aşamalarınız hakkında okuyucularımıza biraz bilgi verir misiniz? 

Şirketimiz 2014 yılında küçük bir alanda üreticilere bütçelerini zorlamayan kolay kullanabileceği paketleme makinaları sunmak için kuruldu ve kademeli olarak artarak şuan 4000m2 kapalı alanda faaliyetlerimize devam ediyoruz. Bu süreçte sürekli olarak müşterilerimizin ihtiyaçlarını dinleyerek makine çeşitlerimizi arttırdık ve arttırmaya devam ediyoruz.
 
Bildiğimiz kadarıyla, Sonkaya Makina olarak önceden yurt dışından makina ithal ediyordu. Şuan ise üretim yapmaya başladınız diye biliyoruz. Üretimle, yurt dışından makine ithal etmeyi karşılaştıracak olursanız bizlere neler söylemek istersiniz?  

İthalatın en cezbedici yönü kolay olmasıdır. Sürecin uzun olması, stok bulundurma maliyetleri, yurtdışına bağımlılık ve yerel ihtiyacı bire bir karşılamama gibi birçok dezavantajları vardır. Üretimin ihtiyaca göre şekil alma, sürekli gelişime açık olma, ihtiyaca hızlı cevap verilebilme gibi olumlu yanları var. Ülkemiz hammaddeyi yurtdışından temin ettiğinden dolayı makine üretimde bazı parçaları sürdürülebilir biçimde temin etmede zorluk çekiyoruz. Üretimi seviyoruz ve gelecekte hammaddeyi de kendi bünyesinde üretebilen bir ülke olmamızı ümit ediyoruz.
 
Sonkaya Makina olarak sürekli gelişime açık ve yenilikçi üretimi benimseyen yapınızı yakından takip ediyoruz aslında. Yeni ürün çalışmalarınızdan biraz bahsedebilir misiniz? 

Üretimini yaptığımız SMTK225YT Kodlamalı Şişe Etiketleme Makinasını ele alalım. Makinamız yarı otomatik olduğundan kullanımı oldukça kolaydır, etiket değişimi, şişe çap ayarı gibi ayarlar hemen yapılabilir. Şişeler el ile beslenilir. Bu makinamızı bir tık ileriye taşıyarak tam otomatik sürümünü üreterek dolum hatlarına uygun hale getirmeyi amaçlıyoruz.
 
Türkiye’de üretimi ve ihracatı hızla gelişen bir makina sektörü var. Dünyadaki gelişmeler Türkiye’deki üretim sektörüne nasıl yansıyor? Sonkaya Makina teknolojiyi üretiminde nasıl kullanıyor?  

Az önce bahsettiğimiz gibi dünya otomatikleşiyor ve otomasyon ürünleri daha erişebilir hale geliyor. Artık makinalarımızın bünyesinde dokunmatik ekranlı birer bilgisayarlar bulunuyor ve yazılım burada ön plana çıkıyor. Sadece yazılım kullanılarak aynı makinayı daha pratik ve işlevsel hale getirebilirsiniz. İşte bizde tam olarak bunu yapıyoruz.
 
Pazarda etkinliği sürdürebilmenin yollarından biri satış sonrası teknik destek hizmetleridir. Özellikle makina imalatınız için Sonkaya Makina olarak kullanıcılara sunduğunuz teknik destek ve satış sonrası çözümlerinizle ilgili bilgi verir misiniz?  

Empati yapacak olursak hepimiz bir ürün aldıktan sonra kurulumu, kullanımı gibi bilgilere ihtiyaç duyarız ve kolayca ulaşabileceğimiz bir destek ararız, ya da ürünümüz arıza yaparsa problem kullanıcı tarafından kaynaklanmış olsa bile üretimimizin aksamadan sorunun hızlıca çözülmesini bekleriz. İşte tam bu noktada elimizdeki tüm enstrümanlar, bilgi birikimi ve imkanlar dahilinde müşteri memnun etmeye gayret ediyoruz.
 
Müşteri memnuniyeti açısından yapmış olduğunuz çalışmalardan bahsedersek neler söylersiniz? Ürünleriniz için potansiyel müşteriler/alıcılar kimlerdir? 

Müşterilerimizin ihtiyacını iyice dinliyoruz. İstediği makine, ihtiyacına uygun değilse kesinlikle satmıyor uygun olanına yönlendiriyoruz. Ambalaj ve paketlemenin olduğu her sektör bizim için potansiyeldir.
 
Pandeminin başlamasıyla birlikte 2020 yılı pek çok sıkıntıyla geçti. Bu zorlu süreç Sonkaya firması açısından nasıl geçti? 

Ülke olarak bu süreci diğer ülkelere kıyasla iyi kontrol ettiğimize inanıyorum. El dezenfektanı üretimimin tavan yapması dolum makinalarımıza olan ilgiyi artırdığından olumlu yönde etkilendik diyebiliriz.
 
 
Son olarak okuyucularımıza söylemek istedikleriniz var mı?  

Tabiki var. Doğadaki ambalaj ile çağımızın ambalajını kıyaslamak itiyoruz. Bir muzu ele alalım. Muzun kabuğu içindeki meyveyi taşıma sırasında korur, yeşilden sarıya ve kahve rengine doğru değişerek bize üretim ve son kullanım tarihi bilgisini verir. Görünümü, şekli güzel ve açılması kolaydır. En önemlisi geri dönüşümlüdür.
Bizlerde üretimlerimizde ürünün raf ömrünü asgari seviyeye çıkaracak, son kullanma tarihi bulunan, sızdırmaz ve kolay açılabilen, göze hitab eden ve geri dönüşümlü ambalajlara yönelelim. Bu konuda lütfen bize danışın. İhtiyacınıza uygun, bütçe dostu ve performanslı çözümler sunalım. Bizi tercih eden binlerce kullanıcımıza teşekkür ediyoruz.
 

0 YORUM

YORUM YAPIN

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER BAŞLIKLAR

  • WORLDFOOD İSTANBUL 31. YILINDA REKOR RAKAMLARA ULAŞTI!

    WORLDFOOD İSTANBUL 31. YILINDA REKOR RAKAMLARA ULAŞTI!

    6 Eylül’de kapılarını açarak 31. yılında yeniden sektördeki son yenilikleri ve gıda trendlerini sergileme ve keşfetme imkanı sağlayan Uluslararası Gıda Ürünleri ve Teknolojileri Fuarı – WorldFood İstanbul, 9 Eylül 2023 tarihine kadar Tüyap Kongre ve Fuar Merkezi’nde misafirlerini ağırladı.... Devamı »