Cumartesi , 04 Mayıs 2024
HABERLER
ANASAYFA / Haberler / HÜRMAK Tüm Üretim Faaliyetleri ile GOSB’da

HÜRMAK Tüm Üretim Faaliyetleri ile GOSB’da

Türkiye'nin enjeksiyon makinesi üreticisi HÜRMAK Ekim ayı itibariyle Gebze Organize Sanayi Bölgesi'ndeki (GOSB) 15 bin m²'lik fabrikasında yüksek nitelikteki üretim faaliyetlerini artırarak sürdürmeye devam ediyor.

HÜRMAK Tüm Üretim Faaliyetleri ile GOSB’da
2020 yılında büyüyen iş hacmi ile üretim operasyonlarını Gebze Organize Sanayi Bölgesi içerisinde bulunan 15 bin metrekarelik kapalı alana sahip tesisine taşıma kararı alan Hürmak Makine, taşınmanın yanı sıra, üretim bandına eklenen talaşlı imalat hatları ile 2021 yılını bir anlamda yeni yatırımlarla geçirdi. Bu büyüme istihdamda da ek kapasite ihtiyaçları doğuracakken, global ortaklıklı projelerde küresel marka bilinirliğini de güçlendirecek.

Fabrika binasının modernizasyonu ve yeni talaşlı imalat tezgahı yatırımları gerçekleştirdiklerini ifade eden Hürmak Makine Yönetim Kurulu Başkan Vekili Burç Angan, “2021 yılında toplam 9 adet CNC tezgahı üretim hattımıza katarak firmamızın üretim kabiliyetini bir üst seviyeye taşıdık. Şu anda 100 tondan 3000 ton mengene kapatma kuvvetine kadar çok geniş bir yelpazede plastik enjeksiyon makinelerinin üretimini yapabilmekteyiz. Ancak üretimde her zaman hedefimiz daha çok veya daha büyük makine değil, daha nitelikli makineler üreterek yüksek katma değere sahip ürünleri iç piyasada faaliyet gösteren sanayicilerimize ve ülke ihracatımıza kazandırmak gayesindeyiz. Pandemi sonrası oluşacak talep yoğunluğunu öngörerek müşterilerimize nitelikli ürünlerimizi zamanında teslim etmek adına çalışmalarımızı tamamladık” dedi.

İki-plaka Zenith serisi makinalar 10 yıldır verimlilik sunuyor

2022 yılının iki-plaka mengene sistemi ile çalışan Hürmak Zenith serisi makinelerin pazardaki 10. yılı olacağına vurgu yapan Burç Angan Zenith serisi makinaların zaman yolculuğu hakkında şu bilgileri paylaştı; “Yıllar önce bir ideal peşinde hazırladığımız ilk Ar-Ge projemizin TÜBİTAK tarafından onaylanması ile başlayan ve 2012 yılında plastik işleyicileri ile buluşturduğumuz iki-plaka mengene sistemine sahip Zenith serisi makinelerimiz o yıllarda toy bir delikanlıyken bugün oturmuş, ağırbaşlı bir yetişkin diyebilirim. Makinecilikte çoğu zaman üreticiler makinelerini evlatlarına benzetirler. Gerçekten de yeni bir makinenin ortaya çıkışı, ilk yıllardaki mücadeleler ve iyileştirmeler neticesinde on yıl içerisinde geldiğimiz noktada geri dönüp ürettiğimiz ilk iki-plaka makineye ve bugün geldiğimiz noktaya baktığımızda, bir evladı büyütmenin gururunu yaşıyoruz. Bugün Zenith serisi kimi pazarlarda neredeyse Hürmak markasının dahi önüne geçerek değer görüyor ve pek çok müşterimiz tutkuyla bu makineleri tercih etmeye devam ediyor. Bu makinelerimizi Türk mühendisliği ve sanayisinin bir başarısı olarak Avrupa ve CIS bölgesi başta olmak üzere pek çok ülkeye ihraç etmek bizim için maddiyatın ötesinde bir mesleki tatmin sunuyor. İki-plaka makine teknolojisinde elde ettiğimiz on yılı aşkın tecrübe ile geliştirdiğimiz ve her gün daha iyiye götürdüğümüz bu makineleri önümüzdeki dönemde Türkiye içinde de daha çok tanıtmayı hedefliyoruz.”

Pandemi dönemi 5 büyük Ar-Ge projesi

2012 yılından beri gelenek haline gelen her yıla bir Ar-Ge projesi hedefinin pandemi dönemi ile 5 Ar-Ge projesine çıktığını ifade eden Burç Angan Ar-Ge faaliyetlerini şu sözlerle özetledi; “Koronavirüs pandemisi ile seyahatlerimizi azalttığımız, içe kapandığımız ve firma içerisinde daha çok zaman geçirdiğimiz iki yıl geçirdik. Biz de bu dönemden maksimum verimi elde edebilmek adına Ar-Ge projelerimize daha çok odaklandık. 2020 yılı başından beri elektronik kart izolasyon makinesi ve mum enjeksiyon makinesi projelerimizi tamamladık. Fiber katkılı kompozit enjeksiyon teknolojileri üzerine çalışmalar yaptık ve bu alanda tamamen özgün tasarımımız olan bir enjeksiyon sistemi üzerinde çalışma ve denemelerimizi başarıyla tamamlayarak patent noktasına getirdik. Mevcut durumda ise katı silikon enjeksiyon ve dikey kauçuk enjeksiyon presi için Ar-Ge çalışmalarımız devam etmekte. 2021 yılının son çeyreği ve 2022 yılının ilk çeyreğinde bu iki projeyi tamamlayarak 2012 yılından beri gelenek haline getirdiğimiz her yıla bir Ar-Ge projesi mottosunu pandemi dönemi ile iki yılda 5 yeni projeyi tamamlayarak taçlandırmayı hedefliyoruz.”

Hürmak Dünya Plastik Fuarlarında

Pandemi dönemi ile tüm fuarların ve sektörel organizasyonların ötelenmesi, iptal edilmesi veya online platformlara taşındığı dönemi yavaş yavaş geride bırakırken pek çok etkinliğin üst üste gelmesi ve normalleşme süreciyle Hürmak yoğun bir fuar takvimi ile karşı karşıya kaldı. Hürmak Makine Yönetim Kurulu Başkan Vekili Burç Angan tanıtım etkinliklerinin işbirliği içerisinde çalıştıkları proje partnerleri ile gerçekleştirmenin önemini şu sözlerle ifade etti: “Yoğun fuar takvimi yoğun siparişler ile birleşince haliyle fuarlara sergilemek amacıyla makine hazırlamak da ayrı bir zorluk olmaya başladı. Bu sebeple çözüm ortaklarımız Eurasia Robotic, Mizan Kalıp, Aytek Soğutma ve Savrob Mekatronik ile sadece fuarlara özel hazırladığımız bütünleşik bir sistemi bu işe adadık. Çoğu zaman Avrupalı firmaların stantlarında gördüğümüz pek çok firmanın iş birliği ile hazırlanan sistemler gibi alanında uzman firmalarımızın iş birliği ile komple bir üretim hücresini fuarlarda sergiliyoruz.”

Yeni nesil Hürmak Prodigy serimizden PRO310-1300 Hybrid modelimiz ile 6 gözlü kalıpta basılan gıda ambalajı, 4,85 saniye çevrim süresi ile üreterek Eylül ayında İspanya Equiplast, yine aynı ay içerisinde İngiltere Interplas, Ekim ayında ise Almanya Fakuma fuarlarında sergilediklerini belirten Angan, “Bu üretimi tamamen ülkemizin mühendisliğiyle üretilmiş yerli ekipmanlar ile yapıyoruz. Sistemi sergilediğimiz pek çok fuarda bu detay ziyaretçilerimizin takdirini kazanıyor. Sistemi bir nevi fuar turnesine çıkarttık. Ağustos ayında Türkiye’den çıkarttığımız makineler şimdiye kadar önümüzdeki günlerde Polonya'nın başkenti Varşova'da düzenlenecek Warsaw Plast Expo Fuarı’nda, ardından Ocak ayında Rusya Moskova’da düzenlenecek Interplastica Fuarı’nda sergilendikten sonra bu uzun maratonu tamamlayarak fabrikamıza dönüş yapacak.

Hürmak Tecrübe Merkezi ziyaretçilerini ağırlıyor

Gerek ülkemiz sanayicileri gerekse yabancı misafirler için ileri teknoloji Hürmak çözümlerini sergilemek için fuarların beklenmesi gerekmediğini düşünen Hürmak, fabrika sahası içerisindeki bir bölümü Hürmak Tecrübe Merkezi konseptini hayata geçiriyor. Toplam 2 bin metrekarelik alanda misafirlerinin diledikleri zaman ziyaret ederek fuarlarda sergilenen bu sistemleri canlı canlı görebilecek ve istenildiği takdirde kendi kalıpları ile deneme üretimi gerçekleştirebilecekler. Böylece pek çok farklı sistemi; kalıbı, soğutma ünitesi ve varsa robotu ile çalışır halde tutarak misafirler Hürmak enjeksiyon makinelerinin deneyimlemesine sahip olacak.

0 YORUM

YORUM YAPIN

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER BAŞLIKLAR