Pazartesi , 29 Nisan 2024
HABERLER
ANASAYFA / Geri Dönüşüm / TOMRA NIN GELİŞMİŞ AYIKLAMA TEKNOLOJİLERİ PLASTEURASIA DA

TOMRA NIN GELİŞMİŞ AYIKLAMA TEKNOLOJİLERİ PLASTEURASIA DA

Çok yönlü kullanım özelliği, plastiği çeşitli uygulamalar için avantajlı bir seçim haline getiriyor.

TOMRA NIN GELİŞMİŞ AYIKLAMA TEKNOLOJİLERİ PLASTEURASIA DA
Plastik geri dönüşümünde sensör bazlı ayıklama teknolojileri ile lider olan TOMRA, 23-26 Kasım arasında İstanbul Tüyap Kongre Merkezi’nde düzenlenecek Plast Eurasia’da yerini alıyor. PAGEV iş birliği ile düzenlenen ve tüm dünyadan plastik sektörünün profesyonellerini ağırlayan fuarda TOMRA, plastik geri dönüşüm alanında söz sahibi olacak. (Hall 14, Stand no: 1412 A)

Plastik üretiminde artan ham madde maliyetlerinin yanı sıra ülkelerin ve markaların sürdürülebilirlik ve kaynak kazanımı politikaları, daha yüksek geri dönüştürülmüş içerik hedefleri belirliyor. Markalar, ürünlerinde geri dönüştürülmüş içeriği artırma taahhüdünde bulunurken artan plastik talebini karşılayacak yüksek kaliteli geri dönüştürülmüş malzemeye erişimde zorluklar yaşanıyor. Bu doğrultuda plastiğin döngüselliğini hızlandıran teknolojiler ve ayıklama çözümlerinde dünya lideri olan TOMRA, yenilikçi sistemlerini Plast Eurasia Fuarı’nda öne çıkartacak.
TOMRA Geri Dönüşüm Ayırma Gelişmekte Olan Bölgeler Direktörü Tasos Bereketidis; "Çok yönlü kullanım özelliği, plastiği çeşitli uygulamalar için avantajlı bir seçim haline getiriyor ancak plastik endüstrisindeki ana sorun ham madde sıkıntısı. Ham madde sorununun üstesinden gelmek için daha iyi atık yönetim sistemlerine ihtiyacımız var. Böylece daha fazla tüketici sonrası malzemeyi toplayabilir, ayıklayabilir ve geri dönüştürebiliriz. Pazar taleplerinin finansal olarak avantajlı ve çevre dostu bir şekilde karşılanabilmesi için yüksek kaliteli ve kapasiteli geri dönüşümü sağlayacak altyapıya da yatırım yapmak gerekiyor. TOMRA olarak malzemeleri yüksek kalitede geri dönüştürülmeye uygun hale getirmek üzere en saf fraksiyonlarda geri kazanmak için çözümler ve konseptler geliştiriyoruz" şeklinde açıkladı.

TOMRA’nın gelişmiş ayıklama teknolojileri Plasteurasia'da
Gelişmiş ayıklama teknolojileri, plastik geri dönüşümünde büyük bir rol oynuyor. TOMRA’nın amiral gemisi olan AUTOSORTTM, en gelişmiş teknolojileri tek bir makinede birleştiriyor. Geleceğe yönelik ayıklama sistemi için esnek bir sensör konfigürasyonu ile karışık atık akışlarından geri dönüştürülebilir malzemeleri doğru şekilde geri kazanıyor. TOMRA, AUTOSORTTM makinesinin yanı sıra  yüksek çapak saflığı ve plastiklerin iyileştirilmesi için vazgeçilmez sistemler olan AUTOSORT™ FLAKE ve INNOSORT™ FLAKE çapak ayıklama çözümlerini de PlastEurasia Fuarı’nda aktaracak.
TOMRA Recycling Sorting Türkiye ve Ortadoğu Satış Müdürü Serkan Orhan açıklamasında; “Plastik, atık olarak büyük sorun oluştururken yüksek kalitede geri dönüştürülebilir malzeme olarak değerlendirildiğinde muhteşem fırsatlar sunuyor. Son yıllarda ivme kazanan döngüsel ekonomi yaklaşımında geri dönüşüm oranlarının arttırılmasının yanı sıra geri dönüştürülen plastiğin tekrar aynı uygulamada kullanılması döngünün kapatılabilmesinin en büyük gereksinimlerinden biri. Bugün ileri mekanik geri dönüşüm tesisleri sayesinde PET şişelerden elde edilen geri dönüştürülmüş ham madde ile tekrar PET şişe üretmek mümkün. Benzer uygulamalar HDPE, PP, LDPE gibi kullanımı yaygın olan plastik çeşitlerinde hızla yaygınlaşıyor. Sektörün önündeki en büyük engeller ise düzenli ham madde temini ve yüksek kapasiteli üretim yaparken ürün kalitesinin üst düzeyde tutarlı kalmasını sağlamak. TOMRA olarak 50 yıllık global tecrübemiz, 15 yıllık Türkiye geçmişimiz ile hem plastiklerin karışık atıklar içerisinden ayıklanıp geri dönüşüm tesislerine iyi kalitede ulaşmasına ve ülke ekonomisine kazandırılmasına yardımcı oluyoruz, hem de geri dönüşüm tesislerinde hedeflerine göre çoğu zaman orjinal plastik ayarında ham maddelerin üretimine önemli bir katkıda bulunuyoruz” diye belirtti.

Döngüsel atık yönetiminde 50 yıllık deneyim
50.yılını kutlayan ve geri dönüşüm endüstrisinde öncü olan TOMRA, döngüsel atık yönetiminden, son teknoloji sensör tabanlı ayıklama çözümlerinin üretimi ve sektör için danışmanlığa kadar yararlanabilecek zengin bir uzmanlığa sahip. Bu doğrultuda TOMRA, Plast Eurasia Fuarı’nda en gelişmiş teknolojilerini sunarken maksimum kaynak geri kazanımını sağlayan yaklaşımlarını paylaşacak.
En gelişmiş teknolojileri ve sensör tabanlı ayıklama makineleri hakkında daha fazla bilgi alabilmek için 23 –26 Kasım tarihleri arasında Plast Eurasia İstanbul’da 14. Salon’da 1412 A numaralı TOMRA Recycling Sorting standını ziyaret edebilirsiniz.

0 YORUM

YORUM YAPIN

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER BAŞLIKLAR