Pazar , 05 Mayıs 2024
HABERLER
ANASAYFA / Haberler / CMZ Ve NSK: 25 Yılı Aşan Teknoloji İş Birliği

CMZ Ve NSK: 25 Yılı Aşan Teknoloji İş Birliği

Son 25 yılı aşan dönemde hayata geçirilen tüm geliştirme projeleri gibi NSK, CMZ'yi pazarın öncüsü olma hedefinde desteklemeye devam edecek.

CMZ Ve NSK: 25 Yılı Aşan Teknoloji İş Birliği
Dünyaca ünlü İspanyol torna tezgahı üreticisi CMZ, doğrusal hareket ve rulman uzmanı NSK ile 25 yılı aşan üst düzey teknoloji iş birliğinden övgüyle bahsediyor. Şirketin makineleri, taşlanmış bilyalı vidalar, lineer kılavuzlar ve süper hassas rulmanlar içeren NSK yeniliklerini içeriyor. Bu devam eden iş birliği ortaklığı, torna tezgahlarının yüksek performansı ve verimliliği sayesinde üretiminin %80'inden fazlasını ihraç eden CMZ'nin Avrupa'daki lider konumunu pekiştirmeye yardımcı oluyor.

CMZ, 75 yılı aşkın bir geçmişi olan torna tezgahı üretiminde aile tarafından işletilen bir ticari işletme ve teknoloji lideridir. Geçtiğimiz otuz yıl boyunca, şirketin teknolojik gelişimi yılda 500'den fazla makine üretmesine yardımcı olan NSK gibi dünyanın önde gelen tedarikçileriyle, iş birliği ortaklıkları kurarak devam ediyor.

CMZ ve NSK arasındaki iş birliği 1996 yılında TBI serisi torna tezgahı üretimiyle başladı. Bu makine, harici bilyalı devridaim ve takım tezgahlarına uyarlanmış diğer birçok özellik sunan NSK bilyalı vidalarını kullanan ilk makineydi. CMZ kısa bir süre sonra NSK'nın şirketin torna tezgahları için en uygun teknolojiyi sunduğuna ikna oldu ve sadece NSK’nın bilyalı vidalarını kullanmaya başladı.

Şirket; sağlamlığı artırmak ve kompakt bir tasarım elde etmek amacıyla, eksenel yüklerin etkisini azaltmak için BTR açısal temaslı bilyalı rulmanlar ile birlikte, NSK çift sıralı silindirik makaralı rulmanları kullanmaya başladı. Bu karar, torna başının yüksek hızda güçlü performans sunma gereksinimini desteklemede geleceğe yönelik olarak atılmış son derece faydalı bir adım oldu.

Sürdürülebilirlik, özellikle yağ tüketimi açısından da bir önceliktir. Bu kapsamda NSK çözümleri, yağ tüketimini önemli oranda azaltan, asla değiştirme gerektirmeyen koruma ve yağlama sistemlerine sahiptir. Buna göre, CMZ ve NSK, şirketin en son torna tezgahı tasarımlarında sarfiyatı en aza indirmeyi amaçlayan çeşitli çözümleri tartışıyor.

0 YORUM

YORUM YAPIN

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER BAŞLIKLAR