Pazartesi , 06 Mayıs 2024
HABERLER
ANASAYFA / Benim Köşem / Bir Satış Temsilcisinin Hedef Kitleye Ulaşmak İçin Dikkat Etmesi Gerekenler ‘ONUR AMBALAJ’

Bir Satış Temsilcisinin Hedef Kitleye Ulaşmak İçin Dikkat Etmesi Gerekenler ‘ONUR AMBALAJ’

"Satış ve Pazarlama sektöründe takım olmak büyük önem taşıyor."

Bir Satış Temsilcisinin Hedef Kitleye Ulaşmak İçin Dikkat Etmesi Gerekenler ‘ONUR AMBALAJ’
Şeyda Doğanay, Satış ve Pazarlama Uzmanı

Satış ve Pazarlama sektöründe takım olmanın rolü büyük önem taşımaktadır. Kurum içyapısında oluşturulan düzen ve hiyerarşi müşterilere de olumlu etkiler bırakır. Fakat yurt içi Satış ve Pazarlama sektöründe kabul görmek için kurumsal kimliğinizin varlığı yetersiz kalacaktır. Türk insanının genlerinde bulunan duygusal anatomisinden yola çıkarak müşteriler ile kurulan ikili ilişkilerin kuvvetli olması gerektiği gözlemlenmektedir. Rekabet edilen ortamda fayda sağlamak için hedeflenen bölgeyi yakından tanımak, ortak paydada buluşmak ve aynı dili konuşabilmek önemlidir. İkili ilişkilerde karşılıklı güvene dayalı güçlü bir bağ oluşturulması, bazı durumlarda ürün kalitesinin de önüne geçmektedir. 

Hedefleri olan bir satış temsilcisi hitap ettiği kitleye ulaşmak için ne gibi adımlara dikkat etmelidir?  
Öncelikle analiz yeteneğini güçlendirmelidir. Bunu sağlamak için daha çok dinleyen taraf olmaya özen göstermek ve daha az konuşmak, oldukça işe yarayan bir yöntemdir. Doğru zamanda doğru soru sorulması, hiç bilinmeyen karanlık bir yolda önünüzü aydınlatan bir fener olacaktır. Soruların gücünü keşfettiğinizde, kısa zamanda daha verimli sohbetlerle iletişim kurmanız mümkün olacaktır.

İşini şansa bırakmayan her başarılı satışçının bir diğer dikkat etmesi gereken konu ise zaman yönetimidir. Programlı ve düzenli çalışma sistemi, fırsatların yaratılmasına olanak sağlar. Günlük rutin işlerinin oluşturduğu sıralamayı önceden belirlemek, raporlama ve notlarla bilinçli bir çalışma sistemi geliştirmeniz konusunda size yol gösterir. Böylelikle önünüze çıkan fırsatları daha iyi okuyabilme yeteneği kazanmış olursunuz. Tüm eylemleriniz sonuca ulaşma hedefi ile olursa muhakkak başarı kaçınılmaz olacak ve tercih edilen bir personel konumuna gelmiş olacaksınız. 

Her türlü soruna karşı altyapısı hazır olan çözüm odaklı satış temsilcisi, temsil ettiği kurum ve müşterisi arasında adeta bir köprü olması gerekmektedir. Sunduğu ürün veya hizmeti iyi bilmesi ve karşı tarafa doğru bilgiyi aktarmasının yanı sıra oluşabilecek problemler karşısında hızlı çözüm üretmesi ve insiyatif alabilmesi, onu bir adım öne taşıyacaktır. Sadece pazarlama tekniklerini geliştirmek için yatırım yapan firmalar bu sebeple yetersiz kalırken, satış sonrası verilen hizmetteki ağını güçlendiren firmalar ise şüphesiz ki müşterisiyle arasında daha samimi ilişkiler kurarlar. Burada dikkat edilmesi gereken diğer nokta hedef kitlenizi tanımanız ile doğru orantılıdır. Sizi rakiplerinizden ayıran en önemli özellik sürdürülebilir iyi bir diyalog kurmanız olacaktır. Yaratmış olduğunuz statüko, kurumsal kimliğinizi oluşturur ve sizi bir marka haline getirir. 

0 YORUM

YORUM YAPIN

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER BAŞLIKLAR

  • WORLDFOOD İSTANBUL 31. YILINDA REKOR RAKAMLARA ULAŞTI!

    WORLDFOOD İSTANBUL 31. YILINDA REKOR RAKAMLARA ULAŞTI!

    6 Eylül’de kapılarını açarak 31. yılında yeniden sektördeki son yenilikleri ve gıda trendlerini sergileme ve keşfetme imkanı sağlayan Uluslararası Gıda Ürünleri ve Teknolojileri Fuarı – WorldFood İstanbul, 9 Eylül 2023 tarihine kadar Tüyap Kongre ve Fuar Merkezi’nde misafirlerini ağırladı.... Devamı »
  • SARAÇ’TAN FULL ELEKTRİKLİ AE SERİSİ

    SARAÇ’TAN FULL ELEKTRİKLİ AE SERİSİ

    55 yılı aşkın bir süredir tüm dünyada plastik işleme makinelerinin tedariki, satış sonrası müşteri memnuniyeti ile sektörün önde gelen, güçlü ve rekabetçi firmalarından biri olan Saraç Plastik, bu yıl sektöre Full Elektrikli Enjeksiyon makinelerini sunuyor.... Devamı »
  • ISI-TAN ISITMA SOĞUTMA’DAN ENDÜSTRİYEL ÇÖZÜMLER

    ISI-TAN ISITMA SOĞUTMA’DAN ENDÜSTRİYEL ÇÖZÜMLER

    Isıtma ve soğutma sistemlerinde büyüyen bir marka olarak öne çıkan Isı-Tan Isıtma Soğutma 2001 yılı itibariyle enjeksiyon makinalarının can damarı olan ısı kontrol (kalıp sartlandırıcı) ve su sogutma (kapalı tip Chiller) cihazlarını üretmek amacıyla hizmet sunuyor.... Devamı »
  • Gıda Üretim Alanında Hijyenin ve Kullanılan Ekipmanın Önem

    Gıda Üretim Alanında Hijyenin ve Kullanılan Ekipmanın Önem

    Ham haldeki besinlerin işlenerek tüketime sunulduğu işletmelere genel olarak gıda üretim alanı adı verilir. Gıdaların gıda üretim alanı hijyen kurallarına uygun olarak üretilmeleri insan sağlığı için önemlidir. Gıda üretim alanlarının temizliğinde kullanılan ekipmanlar ise gerçek hijyen koşulların sağlanması için büyük önem taşırlar.... Devamı »