Pazartesi , 29 Nisan 2024
HABERLER
ANASAYFA / Haberler / ALPLA, RPET Ambalaj Üretimine 5 Milyon € Yatırım Yapacak

ALPLA, RPET Ambalaj Üretimine 5 Milyon € Yatırım Yapacak

ALPLA GROUP Hakkında Ayrıntılı Bilgi İçin: www.alpla.com

ALPLA, RPET Ambalaj Üretimine 5 Milyon € Yatırım Yapacak
ALPLA, RPET AMBALAJ ÜRETİMİNE 5 MİLYON € YATIRIM YAPACAK

Alpla Group
 Anagni, İtalya'daki yerinde kullanılan PET şişelerden yapılmış gıda dereceli geri dönüşümlü PET (rpet) için bir sıkma sistemi fazla 5 milyon € yatırım yapıyor.

Saha, grubun en önemli preform üretim tesislerinden birine ev sahipliği yapıyor. Şu anda 91 kişilik bir işgücüne sahip olan tesis, şu anda sadece çok küçük bir kısmı geri dönüştürülmüş malzeme olan yılda yaklaşık 50.000 ton PET işliyor.
Bu amaçla ALPLA, 2021'in ikinci yarısında faaliyete geçmesi planlanan mevcut iş tesislerinde yılda 15.000 ton rPET için bir ekstrüzyon sistemi kuruyor. Ayrıca on yeni iş yaratılacak.

Anagni'deki fabrika müdürü Fabio Mazzarella, "Yerel geri dönüştürücülerden kullanılmış ev tipi ambalajlardan yapılan PET pullarını satın alacağız, bunları gıda sınıfı rPET'e işleyeceğiz ve ardından bunu sahada preformlar için kullanacağız," diyor.
ALPLA'da kurumsal geri dönüşüm başkanı Georg Lässer şunları ekliyor: “Şişeden şişeye döngüsünü desteklemek ve aşağı çevrimi önlemek istiyoruz. Ek olarak, şimdiye kadar şişe döngüsü için gerekli altyapıya sahip olmayan bir bölgede yerel geri dönüşüm çözümlerini artırmak istiyoruz" dedi.
 

0 YORUM

YORUM YAPIN

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER BAŞLIKLAR