Cuma , 26 Nisan 2024
HABERLER
ANASAYFA / Ürünler / ​Beckhoff’tan Yeni Otomasyon Teknolojisi

​Beckhoff’tan Yeni Otomasyon Teknolojisi

Beckhoff Hareket Teknolojisi: EHEDG Sınıf I'in sıkı şartlarına uygun servo motorlar

​Beckhoff’tan Yeni Otomasyon Teknolojisi
AM8800 paslanmaz çelik servomotorlar EHEDG'nin yüksek taleplerini karşılıyor 

AM8800 serisi ile Beckhoff, özellikle, gıda, içecek ve ilaç sektörlerindeki zorlu ortam koşullarında ve uygulamalarda kullanılmak üzere 'Hijyenik Tasarım'a sahip tam bir paslanmaz çelik servomotor serisi sunuyor. Servomotorlar sadece FDA'ya uygun malzemelerle donatılmakla kalmayıp, tasarım ve malzeme yönünden şimdi EHEDG’nin  (Avrupa Hijyenik Mühendislik ve Tasarım Grubu) sıkı şartlarına uygun olarak sertifikalandırılıyor.

Gıda işleme endüstrisinde, makinelerin donatıldığı bileşenlerin tasarım ve malzemeleriyle ilgili olarak özel şartlar mevcuttur. Kullanılabilecek malzemeler FDA (ABD Gıda ve İlaç İdaresi) kılavuzlarında uygunluklarına göre sıralanmışlardır, fakat şekillerine ilişkin herhangi bir zorunluluk bulunmamaktadır. Bu nedenle, EHEDG bu yönde tasarım kılavuzları uygulamaktadır. Bu kurumun hedefi, bu endüstride kullanılan makinelerin ve ilgili bileşenlerinin kolayca temizlenebilir olmalarını sağlamanın yanı sıra, bakteri ve mikropların büyümesi için yüzey alanını da en aza indirmektir.

AM8800 servomotorlar tamamen 'Hijyenik Tasarım'a sahiptir ve FDA uyumlu AISI 316 L paslanmaz çelik gövdeye ek olarak, EHEDG Sınıf I'in sıkı şartlarına uygun olarak da belgelendirilmektedir. Bu özellik, motorların temizlik ve sterilizasyonunun herhangi bir parçanın sökülmesine gerek kalmadan çok daha kolayca yapılabilmesi anlamını taşır. Bu, aynı zamanda, bir sabit temizleme yöntemi olan ve içecek endüstrisinde sık olarak kullanılan Yerinde Temizlik (CIP)'e uygun olduğu anlamına da gelmektedir. Sızdırmazlık kademelerinin EHEDG'ye uygunluğunun yanı sıra, 'Hijyenik

Tasarım'a sahip ek PTFE contalı montaj flanşı AM8800 servomotorların önemli yapısal özellikleridir. Asgari sayıda görünür vida bağlantıları ve lazerle basılan etiket kalıntıların birikmesini engeller. Buna ek olarak, servomotorlar için, standart olarak IP 69K sınıfı koruma ile üretilen, EHEDG listesinde bulunan özel bir kablo rakoru geliştirilmiştir.

Yüksek performanslı AM8800 servomotorlar, 0,85'ten 16,6 Nm'ye kadar tutma torkuna sahip, tamamen ölçeklenebilir bir seri olarak sunulmaktadır. Hız aralığı 3000 devir/dakika'ya kadardır. Tüm AM8800 servomotorları UL ve cUL sertifikasına sahiptir. Motorlar, standart bir PUR kabloda güç ve geri besleme sistemlerini birleştiren ve böylelikle daha az kablo gereksinimi ile temizlik işçiliğini ve kablolama maliyetlerini azaltan Beckhoff'un yenilikçi

Tek Kablo Teknolojisi (OCT) ile sunulmaktadır. Ayrıca, AG2800 serisi ile Beckhoff, AM8800 serisi servomotorlarla mükemmel uyum sağlayan
paslanmaz çelik planet redüktörleri de sunmaktadır.

 
Beckhoff'un EtherCAT I/O sistemi genişliyor: Yeni I/O çözümü orta ve yüksek hacimli üretim yapılan standart uygulamalarda verimi arttırıyor
“Plug & Work” (Tak ve Çalıştır) – Devre Kartları için Veriyolu Terminalleri

Beckhoff’un yeni EJ serisi “plug-in” (takılabilir) EtherCAT modülleri, büyük ölçekli makine üretiminde, çok sayıda ortak parçası olan yapılar için verimli bir çözüm sunarken değişiklikleri yapılandırma imkânını da koruyor. “Plug-in” modüller, elektronik olarak iyi bilinen EtherCAT I/O sistemine dayanıyor, tasarımları ise doğrudan devre kartlarına takılmalarına izin veriyor. Devre kartı, uygulamaya özel bir sinyal dağıtım kartıdır, sinyalleri ve gücü uygulamaya özel konektörler ile kontrolör ve makine modülleri arasında arzu edilen şekilde birbirine bağlamak için kullanılır. Geleneksel elektrik panolarında yaygın olarak kullanılan, her bir kablonun bağlantısının teker teker uğraştırıcı bir şekilde elle yapılması, yerini önceden hazırlanmış kablo demetlerini basitçe yerine takmaya bırakıyor. Birim maliyetler düşürülüyor ve yanlış bağlantı yapma riski, kodlanmış bileşenlerle en aza indiriliyor.

Büyük ölçekli makine üretiminde, tasarımı yapılmış kontrolör konfigürasyonunun tekrar ediliyor olması önemli bir maliyet oluşturmaktadır. Geleneksel elektrik panosundaki kablolama maksimum esneklik ve genişleme imkânı sunuyor olsa da, temelde birbirinin aynı olan yüzlerce makinenin üretimi için gerekli bir durum değildir. Aksine, seri üretim ürünü makinelerin kablo bağlantılarının elle yapılması yaygın bir hata kaynağıdır ve işçilik maliyetlerinin yükselmesine neden olur.

Yeni EtherCAT “plug-in” modüller, makinelerin seri üretiminde verimli bir kablo tesisatı çözümü sunuyor. Bir kombinasyona göre endüstriyel olarak üretilmiş kablo demetleriyle birlikte, kullanıcı ya da Beckhoff tarafından tasarlanmış olan sinyal dağıtım kartı,  EtherCAT “plug-in” modülleri ve makine arasında sinyal dağıtımını ve güç beslemesini sağlar. Birim ünite maliyeti otomatik olarak üretilen devre kartları ve kablo demetleri sayesinde azalır.  EtherCAT “plug-in” modüller ve kablo demetlerine ait soketli konnektörler kodlama seçenekleri sunduğu için hatalı kablo bağlantısı riskini en aza indiriyor.

Beckhoff I/O ürün yelpazesindeki fonksiyonel emniyet çözümleride dâhil tüm fonkisyonlar, EJ serisiyle son derece kompakt bir yapı içinde gerçekleştirilebiliyor. Kart düzeyinde soketli bağlanabilme özelliği sayesinde, neredeyse sınırsız bir seçenek kombinasyonu ihtiyaca göre seçilip takılabiliyor. Ayrıca, EtherCAT “plug-in” modül sisteminin bakımını yapmak kolay çünkü standart, uluslararası kabul görmüş, endüstriyel Ethernet teknolojileri üzerine kuruludur.

 

0 YORUM

YORUM YAPIN

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER BAŞLIKLAR

  • Kolaboratif  Robotlar için Yeni Tutucular

    Kolaboratif Robotlar için Yeni Tutucular

    Cobot vakumlu tutucu paketleme hatlarının sonunda, topla ve yerleştir gibi geniş bir aralıkta uygulamada kullanılabilmektedir. Kullanılan esnek sünger sayesinde, tutucu güvenli bir şekilde 8 kilograma kadar karton... Devamı »