Pazartesi , 29 Nisan 2024
HABERLER
ANASAYFA / Röportajlar / İstanbul Alp Plastik %100 Milli Sermaye ile Üretim Yapıyor…

İstanbul Alp Plastik %100 Milli Sermaye ile Üretim Yapıyor…

Şevki EROZAN - İstanbul Alp Plastik / Satış Müdürü

İstanbul Alp Plastik %100 Milli Sermaye ile Üretim Yapıyor…
İstanbul Alp Plastik firmasını anlatır mısınız?

Firmamız 1975 yılında Alp Plastik adı ile kurulmuş olup, 1992 yılında İstanbul Alp Plastik isim değişikliği yaparak o günden bugüne üretim kalitesini arttırıp kaliteye önem vererek büyümeyi hedefleyen bir ambalaj firmasıdır. İstanbul Bayrampaşa’da 2500 m2 kapalı alanda üretim yapıyoruz. Üretimimizin %75’lik kısmını iç piyasaya satıyoruz, %25’lik kısmını ise ihracat yapıyoruz. Müşterilerimizin siparişleri doğrultusunda aylık 150 ton değişik ebat ve kalınlıklarda alçak, orta ve yüksek yoğunluklu polietilenden ve polipropilenden mamul, su an varılan en son teknoloji ile 8 renk flekso baskı ve laminasyon uygulanabilen film, poşet ve her türlü fleksible ambalaj malzemesini üretmekteyiz. Ayrıca otomatik dolum makinaları için BOPP, CPP, Polietilen, Metalize, Pearlize ve Polyamid ve alüminyum laminasyonlarından oluşan otomatik ambalaj filmleri, kilitli torba ve profil kilit üretiminin başlıca konularıdır. Ayrıca muhteviyatı PE, PP, BOPP, CPP olarak kendinden yapışkanlı ambalaj torbaları, müşterilerimizin beğeni ve istekleri doğrultusunda üretilmektedir. Ürünlerinizi standlama ve rahat sergileme açısından firmanıza artı deger getirecek özel ürünlerimizde mevcut-tur. Dilerseniz baskı dizaynlarınız için grafik çalışmaları, firmamız bünyesinde grafikerlerimiz ile şekillendirilip kısa süre içinde imalat sürecine hazır hale gelebilmektedir. Firmamızın tüm kademelerinde müşteri memnuniyetini ilk esas unsur olarak görmekteyiz. Bu yönde talep ettiğiniz özel üre-tim çalışmalarınıza da destek vermekteyiz.
Kuruluş ve üretiminizin ana kalemi olan KILIT(ZIPPER) üretimine ne zaman başladınız?
2000 yılından itibaren KILIT(ZIPPER) üretimi yapıyoruz.
 
Aylık üretiminiz ne kadardır?
Modern yasamın en önemli unsurlarından biri olan ambalajlarda yeniçağa ayak uydurmak üzere sürekli gelişerek değişiyor. Artık ülkemizde de çok önemli bir meslek haline gelen ambalaj tasarımcılarımız malzemeler üzerinde araştırma yaparak, yeni gelişmeleri takip ederek, ilgili regülasyonları dikkate alarak, daha az malzeme kullanarak ve gerektiğinde tabii ki gerçekçi bir üretim uygulamasını gözetmek için teknik destek de alarak çok yaratıcı, fonksiyonel ambalajlar ortaya çıkmaktadır. Bizim de aylık FLEXIBLE 150 ton, kilit(ZIPPER) üretimimiz ise 16 milyon metredir.

Üretim hattınızda kaç adet makineniz mevcuttur?
  1. FLEXIBLE Üretim hattımızda 8 renge kadar baskı yapabilen FLEXO baskı makinelerimiz, SOL-VENTLI, SOLVENTSIZ laminasyon makineleri, SLITTER makineleri, 6 adet yan kesim makineleri, 3 adet DOYPACK, QUATRO, PILLOWPACK, FILLOWPACK torba kesim yapan Japon menşeli makinelerimiz mevcuttur.
 
  1.  KILIT(ZIPPER) 5 adet kilit(ZIPPER) üretimi yapan makinelerimiz mevcuttur.
 
Sektördeki sıkıntılarınız nelerdir? Dünya standartlarında %100 milli sermaye ile üretim yapmaktayız. Özellikle kilit(ZIPPER) konusunda son dönemde uygulanan YERLI ÜRETIM “TÜRK MALI” ürünlerin tercih edilmesi devletimiz tarafından teşvik edilmektedir. Bu teşvikten biz de bu payı almak için devletimizin bizi teşvik etme-sini istiyoruz.
 
Sektördeki odalar veya dernekler üretiminiz konusunda sizi destekliyor mu?

Odaların ve derneklerin desteklerini elbette alıyoruz, bunları bir çoğu yapmış oldukları fuarlar, seminerlerle zaten yapılmaktadır.
 
Firmanız, yaptığınız üretim ile alakalı devletten teşvik bekliyor mu?
 
Devletten teşvik derken elbette bekliyoruz, günümüz Sartlarında hemen her sektörde KDV oranları; mesela gıda, mobilya, otomotiv vb. sektörlerde geçici süreli de olsa düşüş gösterirken aynı uygulamayı plastik ve ambalaj sektörü içinde düzenleme yapılarak uygulanabilir bir hale gelmesi bizim için önemli bir teşvik olacaktır.
 
2019 - 2020 yılları ve ilerisi için firma hedefleri nelerdir?
Makine kapasitemizi yeni yatırımlar ile arttırmak, %25 olan ihracatımızı kapasitemizin artması ile %45 veya 50 seviyelerine tası-yarak “Alp – Zip”i dünya markası yapmak en büyük hedefimizdir.
 
Sevki Erozan Kimdir?
20.12.1965 İstanbul Üsküdar doğumluyum, ilk, orta ve lise öğretimimi İstanbul da tamamladım, Eskişehir Anadolu Üniversitesi Turizm Otelcilik bölümü mezunuyum, 1990 yılında Ankara Asas Ambalaj'ın İstanbul Bölge Müdürlüğünde Satış Elemanı olarak göreve başladım, orta derece yöneticilik ve yöneticilik yaptığım bu kurumdan 2005 yılı sonu itibari ile ayrıldım. 2006 yılında sektörden bir arkadaşım ile Esas Ambalaj'ı kurdum, babamın devlet me-muru olması sebebi ile ticaret kafası bana çok uymadı, 2010 yılında ticaretten vazgeçip sektörde bir kaç firmada yöneticilik yaptıktan sonra, 01.05.2018 tarihinden beri İstanbul Alp Plastik firmasında Satış Müdürü olarak göreve başladım.
 

0 YORUM

YORUM YAPIN

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER BAŞLIKLAR

  • Tetra Pak İzmir’den Dünyaya Ambalaj İhraç Ediyor

    Tetra Pak İzmir’den Dünyaya Ambalaj İhraç Ediyor

    Tüm iş süreçlerinde gıdanın yanı sıra insanı ve doğayı korumaya yönelik bir yaklaşımla hareket eden Tetra Pak Türkiye, sürdürülebilirlik yaklaşımı ve çevreye duyarlı çalışmalarıyla hem bölgeye hem de Türkiye’ye katkı sağlamaya devam ediyor.... Devamı »