Pazar , 28 Nisan 2024
HABERLER
ANASAYFA / Röportajlar / “Yeni Ürünler Ve Yeni Pazarlarla Beraber Gelişmeye ve Büyümeye Devam Ediyoruz”

“Yeni Ürünler Ve Yeni Pazarlarla Beraber Gelişmeye ve Büyümeye Devam Ediyoruz”

Jon ERBAĞAN -Lider Makina San.ve Tic.Ltd.Şti. / Satış Müdürü

“Yeni Ürünler Ve Yeni Pazarlarla Beraber Gelişmeye ve Büyümeye Devam Ediyoruz”

LIDER MAKINA HAKKINDA: 

Lima Extrusion, üretici firmamız “Lider Makina”nın küresel pazarlardaki ürün markasıdır. Firma, plastik ekstrüzyon makinaları ile sistemlerinin üretiminde 30 yılı askın süredir faaliyet göstermektedir. Lima Extrusion, planlama ve proses mühendisliginden ekstrüzyon sistemlerin kurulması, devreye alınması ve isletilmesine uzanan süreçte güvenilir çözüm ortagıdır. Uygulamalar plastik profil, boru ve granül ekstruderleri veya komple ekstrüzyon hatlarını içermektedir. Tüm makinalar ile hatlar, müsterinin talebi ve ihtiyacına göre özel olarak tasarlanmaktadır. Daima güvenilir ve hızlı yedek parça tedarigi, teknik destek hizmeti ve yüksek performanslı ekstruderler ile enerji tasarruflu sistemler sunmayı hedefliyoruz. 

Lima Extrusion markanızla Lider Makine olarak 30 yılı askın süredir plastik sektöründe faaliyet gösteriyorsunuz. Kurulus asamalarınızı ve gelisim sürecinizi okuyucularımızla paylasabilir misiniz? Lider Makine bugünkü konuma gelebilmek için nasıl süreçlerden geçti? 

Firmamız 1980’li yıllarda plastik-ambalaj imalatı ve ambalaj makinaları üretimi olarak 2 dalda faaliyete baslamıs, bunu takip eden yıllarda piyasa ve müsteri taleplerinin çesitlenmesi ile boru ve profil makinaları üretimini bünyesine katarak günümüze ulasmıstır. 

Ürün gruplarınız hakkında bilgi verir misiniz? Hangi sektörlere yönelik üretim yapıyoruz? 

Üretmis oldugumuz makinalar plastik sektörüne yönelik, PVC kapı & pencere profil hatları, lambri, denizlik ve farklı ölçülerdeki özel üretim ürünler, PVC-PE-PPRC boru hatları, rigid & soft PVC granül hatlarından olusmaktadır. 

Lider Makina su anda planladıgı konumda mı? Gelecege yönelik hedefleriniz nelerdir? 2019 yılını geride bırakırken 2020 yılı ile ilgili beklenti ve hedefleriniz var mı? Bu yıl içerisinde yeni bir ürün, yatırım ya da proje çalısmalarınız olacak mı? 

Konum planlamak kisilerin ve firmaların elinde olan bir sey degil diye düsünüyorum. Ürettiginiz mal ve tüketici memnuniyeti konumunuzu da, sizi de olmanız gereken yere koyar. Bu yönüyle iç ve dıs piyasalarda güvenilir ve çözüm ortagı olarak anılan, bilinen bir marka olmayı basardık düsüncesindeyim. 

Basarıyı korumak ve ilerletmek daha da zor ve emek isteyen sonsuz bir süreç. Geçmis yıllarda oldugu gibi 2020 yılında da yeni ürünler ve yeni pazarlarla paralel bir sekilde gelismeye ve büyümeye devam diyoruz. 

Satısını yaptıgınız ürünleri daha sonrasında nasıl bir hizmetle destekliyorsunuz? Biraz bilgi verir misiniz? 

Satısını yaptıgımız ve ürettigimiz makinaların öncelikle yapım asamasında kullanılan parça ve aksamlar konusunda en iyi ve kaliteli markalardan, bunlarında kendi aralarından uyumlu çalısmalarına dikkat ederek seçim yaparız.

Bu kriterler eksiksiz bir sekilde ele alındıgında olası arıza ve parça gereksinmesinde paralel olarak asgari düzeylerde olur. Garanti kapsamı dâhilinde ücretsiz olmak kaydıyla yedek parça ve servis destegi makinanın yılına ve yasına bakmaksızın tarafımızca veya bize baglı yurt içi yurt dısı bölge distribütörleri tarafından verilir. 

Lider Makina olarak satın almalarda müsterilerinize ne gibi tavsiyelerde bulunursunuz? Nelere dikkat etmelerini önerirsiniz? 

Yapacakları iste rekabetçi olabilmeleri için kaliteli, servis agı gelismis ve bilinen markalar ile üretim yapmalarını tavsiye ediyoruz. 

Dünyadaki gelismeleri nasıl takip ediyorsunuz? Teknoloji hızla gelisirken siz teknolojiyi kendi bünyenizde nasıl takip ediyorsunuz? 

Gelisen teknolojinin gerisinde kalmamak en önemli konulardan biri. Bunu kalifiye çalısanlarımız ve dünyadaki üretici lider firmaların gelistirdigi makinalarımızda uygulayarak, sektörleri, fuarları ziyaret ederek ve katılarak takip ve tatbik ediyoruz. 

Türkiye’de sektörün bugün gelmis oldugu konumu, su anda içinde bulundugumuz piyasa kosullarını da göz önünde bulundurarak, degerlendirirsek neler söylersiniz? 

Türk plastik sektörünü makine ve plastik imalatçıları olarak degerlendirdigimizde dünyada gerçek anlamda söz sahibi bir durumda oldugumuzu söylemekte hiçbir sekilde sakınca bulmuyorum. Piyasa ve dünya kosullarını göz önüne aldıgımızda cografik durumumuzla da önümüzdeki yıllarda özellikle sınır komsularımıza ihracatta belli temel sorunları çözerek rekor seviyelerde ticaret yapacagımıza daha belirleyici bir pozisyonda olacagımıza inancımız tamdır. 

Peki, Lider Makina’yı sektörde farklı kılan nedir? Neden tercih edilmeli? 

Firmamız müsterilerini öncelikle maddiyat olarak degerlendirmez. Bizler müsterimizi ticari aile olarak görürüz. Bu temel düsünce ve sorumluluk üretimini yaptıgımız makinalara da sirayet eder. Neticesi saglam teknolojik ve kapasiteli üretim ile tamamlanır. Kaliteyi cazip fiyatla bulusturdugumuz için tercih konusu olmaktayız. 

Son olarak eklemek istedikleriniz? 

Plastik sektörü ve tüm üretim sektörleri için kaliteli üretim yapıldıgı katma degeri yüksek ülkemizin daha çok adının anılacagı bir yıl saglık ve esenlik dileriz. 

0 YORUM

YORUM YAPIN

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER BAŞLIKLAR

  • Türkiye-İtalya İlişkileri

    Türkiye-İtalya İlişkileri

    Osmanlı İmparatorluğu, yükseliş döneminde Akdeniz’de egemen olan Ceneviz ve Venedik gibi İtalyan yarımadasındaki Cumhuriyetlerle yakın ilişkiler içinde olmuştur.... Devamı »