Pazar , 28 Nisan 2024
HABERLER
ANASAYFA / Haberler / Türk Makineciye Rusya’da Üretim Daveti

Türk Makineciye Rusya’da Üretim Daveti

Hürmak YKB Vekili Angan: “2020 yılına 50 makine ile baslanacak” 50. kurulus yılını geride bırakan Türkiye’nin enjeksiyon makinesi üreticisi Hürmak Makina’ya Rusya’da üretim davetinde bulunuldu.

Türk Makineciye Rusya’da Üretim Daveti

Hürmak YKB Vekili Angan: “2020 yılına 50 makine ile baslanacak” 50. kurulus yılını geride bırakan Türkiye’nin en-jeksiyon makinesi üreticisi Hürmak Makina’ya Rusya’da üretim davetinde bulunuldu. 2019 Temmuz ayında Rusya Federasyonu’nun en büyük sanayi fuarı INNOPROM’a katılan Hürmak’ı ziyaret eden Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Ticaret Bakan Yar-dımcısı Gonca Gül Batur ve mevkidasları Rus-ya Sanayi ve Ticaret Bakanı Denis Manturov Türkiye’nin Rus sanayisinin teknolojide stra-tejik çözüm ortagı olmasına dikkat çekmisti. INNOPROM’da baslayan görüsmelerin ar-dından Ekim ayında Rusya Sanayi ve Ticaret Bakanlıgı’nda üretimin yerellestirilmesi üzerine ilk toplantı gerçeklestirildi. Moskova’da ger-çeklestirilen toplantıda yabancı yatırımcılar için kullanılabilecek mevcut ve ek devlet des-tek mekanizmaları tartısılırken tarafların Kasım ayında Hürmak’ın tesislerini ziyareti planlan-mıstı. 28 Kasım 2019 günü Rusya Federasyo-nu Sanayi Bakanlıgı Makine Imalat ve Yatırımlar Departmanı Baskanı Igor Patievsky, Belarus Sanayi Bakanlıgı Makine Imalat ve Yatırımlar Departmanı Baskanı Ihar Hramakuski, Belarus-lu elektrikli ev aletleri ve takım tezgâhları üreti-mi gerçeklestiren kamu sermayeli sirketi Zoo Atlant Makine Tasarım Bölüm Baskanı Andrei Rusak, Rusya Federasyonu Istanbul Ticaret Müsaviri Artur Leontev Hürmak’a bir çalısma ziyareti gerçeklestirdi. Bir araya gelen taraflar Rusya’da gerçeklestiril-mesi planlanan üretim için hazırlanan yol hari-tası üzerine mutabakat imzaladı. Rusya, Be-larus, Kazakistan, Kırgızistan ve Ermenistan’ın içinde bulundugu Avrasya Ekonomik Birligi ül-kelerinin yıllık ortalama 3 bin adet olan enjeksi-yon makinesi ihtiyacının tamamı ithalat yoluyla karsılanırken, Hürmak ve Rusya hükümeti arasında yapılacak is birligi ile ilk etapta 50 enjeksiyon makinesinin üretilip pazara sunulması hedefleniyor. Rus hükümeti tarafından yapılacak mevzuat düzenlemeleri ile sanayicilerin yerli ürün alımı da tesvik edilecek. 2020 yılı için Rusya’nın kamu sirketi Atlant’ın tesislerinde Hürmak lisansı ile 50 enjeksiyon makinesi üretimi ile is birligine adım atılacagını açıklayan Hürmak Yönetim Kurulu Baskan Vekili Burç Angan, “2020 yılında gözlemleyecegimiz pazarın talep ve tutumuna göre 2021 yılının yeni tesislesme ve istihdam olanakları açısından degerlendirilmesi yapılacak” dedi. Angan yapılacak çalısmalara iliskin sunları paylastı; Hürmak olarak Rusya ile is birligi ve teknoloji transferine uzak degiliz. Pazarın ithalata bagımlılıgı, Rusya’nın gelisen potansiyelini ve komsu ülkelerle birlikte ticaret hacmini düsündügümüzde önemli bir çözüm ortagı olacagımıza inanıyorum.” Rusya Federasyonu Sanayi ve Ticaret Bakanlıgı, Belarus Hükümeti Sanayi ve Ticaret Bakanlıgı ile Belaruslu kamu sermayeli Atlant koordinasyon görevi yapacakken Subat ayı sonuna kadar detaylı pazar analizi çalısması ile bes yıllık yol haritası ortaya konulacak. Ayrıca tarafların Ocak ayında Moskova’da düzenlenecek Interplastica Fuarı’nda da bir araya gelmesi planlanıyor. 

0 YORUM

YORUM YAPIN

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER BAŞLIKLAR

  • TOYO INK FLEXIBLE PACKAGING EUROPE KONFERANSINDA!

    TOYO INK FLEXIBLE PACKAGING EUROPE KONFERANSINDA!

    Ambalaj ve basım sektörlerine yönelik yenilikçi çözümleri ile uluslararası alandaki gücünü perçinleyen Toyo Ink, Avrupa esnek ambalaj sanayinin çatı örgütü olan Flexible Packaging Europe’un Yaz Konferansı’na Ana Sponsor oldu.... Devamı »