Pazar , 28 Nisan 2024
HABERLER
ANASAYFA / Ürünler / İlaç ambalajı Hızlı iyileşme

İlaç ambalajı Hızlı iyileşme

Festo San. Ve Tic. A.Ş.

İlaç ambalajı  Hızlı iyileşme
Almanya ilaç rehberi, yaklaşık 10.200 sunuluş biçiminde 8.280 ilaç kaydı içeriyor. Bu boyutlardaki miktarların ambalajlanabilmesi için inovatif makineler ve mükemmel proses teknolojileri gerekiyor. Bir örnek: Uhlmann Pac-Systeme firmasının dünyanın en hızlı kartonlama sistemi ve en ince ayrıntılarına kadar düşünülerek tasarlanan valf adası teknolojisine sahip, yüksek performanslı blister makinesi.
 
 
Gerek oval ve rombik, gerekse bikonveks şekillere sahip envai çeşit ve büyüklükte tablet mevcut. İlaçlar, ABD'de genel olarak şişelerin içinde sunulurken,       Avrupa piyasasında standart olarak daha ziyade blister ambalajlar tercih ediliyor. Uhlmann Pac-Systeme firmasının B 1660 blister makinesi, dakikada 750 blister çıkarabiliyor. Daha sonra bu blisterler, üretim zincirine bağlı C 2504 kartonlama makinesi tarafından dakikada 500 adet katlanabilir kutunun içine ambalajlanıyor. Uhlmann, bu performansıyla, makinenin dünyanın en hızlısı olduğunu ifade ediyor.      
 
Ada çözümü avantajı                      
Uhlmann mühendisleri, yeni makineyi geliştirirlerken, kablolama ve hortumlama işi külfetinin minimum düzeyde kalmasına dikkat etmişler. Bunun elde edilebilmesi için, şirket, Festo'nun valf adası teknolojisini kullanmış. Bu alanda uzmanlaşan şirketin yüksek performanslı ambalajlama makinelerinde, standartların gerekliliklerine uygun VTSA valf adası kullanılmış. Vakum üreteci ve silindir, güvenilir bir şekilde bu VTSA valf adası tarafından besleniyor. VTSA valf adasının 26 no'lu modeli, yüksek debi oranına (1100 l/dk'ya kadar) sahip olması nedeniyle, vakum üretme amacına mükemmel uyum sağlıyor. VTSA Valf adası, ayrıca dikey dizilim olanağı da sunuyor. Örneğin: silindirlerin içinde farklı basınçlar oluşturma fonksiyonunu da yerine getiriyor. Farklı blisterlerin vakumlanması ve yerlerinin değiştirilmesi vakumla gerçekleşiyor. Her silindirin basıncı birbirinden bağımsız olarak ayarlanabiliyor. Adanın üzerinde yer alan her valf için, ilgili valfin kendisine ait bir manometre takılabiliyor. Ayna tersi görüntüde monte edilen basınçölçer sayesinde, geriye doğru okuma mümkün oluyor.
 
Emniyet valfinin avantajı
Kartonlayıcının katlanır kutu besleme magazini, bakım çalışmaları yapılırken, standartlara uygun iki adet DNC silindir vasıtasıyla yukarıya doğru kalkıyor. Bakım çalışması sırasında monitörün korunması amacıyla, silindirler hem pnömatik hem de elektriksel olarak iki kanal üzerinden emniyete alınıyor. Bu fonksiyon da yine VTSA valf adası tarafından sorunsuzca yerine getiriliyor. Bu özellik sayesinde, yeni makine direktifinin gereklilikleri güvenli bir şekilde yerine getiriliyor. Ayrıca, "acil durdurma" durumunda, makinenin bütün havası MS6 emniyet valfi tarafından alınıyor. Bu şekilde, hata giderimi sırasında istenmeyen kontrolsüz hareketlerin gelişmesi engelleniyor. Bu fonksiyon sayesinde, makinenin beklenmedik bir şekilde çalışmaya başlamasının engellenmesi ile ilgili gereklilikler yerine getirilmiş oluyor.
 
 
Dünya çapında servis avantajı
Uhlmann, cirosunun % 85'ini yurt dışından elde ettiğinden, tedarikçilerini seçerken, evrensel bir hizmet verilmesi hususu çok önemli bir kriterini oluşturuyor. Festo, bu noktada, dünya çapında sunduğu pazarlama ve servis ağı ile ikna edici unsurlara sahip. Uhlmann, makinelerden optimum düzeyde bir performans elde edilebilmesi için hangi pnömatik yapı parçalarının ve ambalajlama ünitelerinin gerekli olduğunu, işbirliğine başlamadan çok uzun bir süre öncesinden analiz etmiş. Ünitede kullanılan bileşenlerin çeşit yelpazesi, bugün sensörler, silindirler, valfler ve hortumlardan vidalı bağlantı elemanlarına kadar uzanıyor.

0 YORUM

YORUM YAPIN

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER BAŞLIKLAR

  • Türkiye'nin Makinecileri Rusya'da Putin'le Buluşuyor.

    Türkiye'nin Makinecileri Rusya'da Putin'le Buluşuyor.

    Makine sektörü Rus sanayinin teknolojide stratejik çözüm ortağı olmayı hedefliyor. Rusya Federasyonu’nun en büyük sanayi fuarı INNOPROM’da bu yıl partner ülke olan Türkiye, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile Ticaret Bakanlığı ve Türkiye Tanıtım Grubu desteğiyle Ekaterinburg’ta tanıtım çalışmaları yaptı. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ve Ticaret Bakan Yardımcısı Gonca Gül Batur’un katılımıyla gerçeklesen fuarda Türkiye’nin Makinecileri markasıyla tanıtım çalışmaları yaptıklarını belirt... Devamı »