Pazartesi , 29 Nisan 2024
HABERLER
ANASAYFA / Röportajlar / Sürdürülebilir kurumsal kimliğe kavuşarak sağlam adımlarla belirlediğimiz hedeflere yatırım yapıyoruz

Sürdürülebilir kurumsal kimliğe kavuşarak sağlam adımlarla belirlediğimiz hedeflere yatırım yapıyoruz

HÜSEYİN ÖZKAN / Genel Müdür

Sürdürülebilir kurumsal kimliğe kavuşarak sağlam adımlarla belirlediğimiz hedeflere yatırım yapıyoruz
Nidapak’ın kuruluş aşamaları, yapılanması, gelişim süreci hakkında kısaca bilgi verir misiniz?
 
2018 yılında kurulan genç ve dinamik bir firmayız ne kadar yeni ve genç bir şirket olsak da alt yapısı olan ve ambalaj ve paketleme makinaları ile ilgili yüksek tecrübe ve potansiyele sahibiz.
Kurulur kurulmaz Cezayir de DJAZAGRO uluslar arası ambalaj fuarına katılarak aslında hedefimizi ihracat odaklı ülke ekonomisine destek ve markalaşma yolunda keskin bir çizgi ve kendimizi konumlandırdığımız yer ile alakalı müşterilerimize ve küresel potansiyel rakiplerimize
Kendimizi tanıtmış olduk.
 
Piyasadaki konumunuzu nasıl buluyorsunuz? Pazar geliştirme için faaliyetleriniz neler?
 
Öncelikle ilk soruda verdiğim cevaba bağlı olarak ihracat odaklı çalışmalar ve Pazar araştırması ile potansiyel müşterileri bulma hedef kitleye paketleme ve ambalaj makinaları konusunda kolay ve kaliteli çözümler sunmak. İki yılını bitirmiş ve 3 yılına giren firmamız 17 ülkeye ihracat yaparak hedeflediği Pazar ve satış rakamlarını yakalamakla birlikte fuar, dergi, internet reklamları gibi enstrümanları kullanarak hedeflediği noktaya emin adımlarla ilerlemekte.
 
Teknolojik gelişmelerin takipçisi misiniz? AR-GE çalışmalarınız hakkında biraz bilgi verir misiniz?
 
Ürettiğimiz makinaları gerek imalat gerekse yazılımlarını yaparken uluslararası markalar ve iş ortaklarımızla en son teknoloji ile beraber kaliteli materyallerle birleştirerek kusursuz ve müşteri talebine en iyi şekilde karşılık verecek makinaları üretmiş oluyoruz.
Şirketimiz KOSGEB tarafından hazırladığımız yazılım ve AR-GE projelerimize destek vermektedir.
Şüphesiz ki bilim ve teknolojinin olmadığı sağlam temellere oturtulmamış hiçbir oluşum kalıcı ve sürdürülebilir olamaz.
 
Ürünleriniz üretim boyunca hangi kalite kontrol ve test aşamalarından geçiyor?
 
Esasen sürdürülebilir olmanın en başlıca faktörü kaliteli makinalar üretip müşteri taleplerini en iyi şekilde karşılamakla beraber verilen mekanik ve servis garantisi ve üretmiş olduğunuz makinanın imalat sürecinde bir dizi test ve kontrolden geçmesini gerektirmektedir.
Bilgisayar ortamında çizimleri yapılan makine parçalarının sürtünme dayanıklılık ve hıza bağlı olarak gösterdiği performans analizi program sayesinde yapılıyor tabi bunun imalata geçirildiğinde toleranslar ve hassasiyetlerle birlikte kompakt olarak çalışabilmesi her bir parçanın görevini en iyi şekilde yapabilmesi için gerekli ısıl işlem metal koruma ve kaplama gibi bir çok işlem ile arzu ettiğimiz makinayı imal etmiş oluyoruz.
İmalat sürecinden sonra 10 gün kadar bir zaman dilimini de imalatı bitmiş olan makinayı çalıştırarak parça ve ekipmanlar arasındaki oryantasyonu sağlayarak imalat ve test aşamalarını sonlandırarak sevkiyatı gerçekleştiriyoruz.
 
Hangi sektörlerle yoğun olarak çalışıyorsunuz?
 
Gıda, kozmetik, ilaç sanayi ve tütün ürünleri gibi sektörlerden daha çok talep almaktayız.
 
 
Sektör ile ilgili Avrupa ve Dünya’daki gelişmeleri nasıl buluyorsunuz? Gelecekten beklentilerinizi öğrenebilir miyiz?
 
2020’nin başında başlayan ve tüm dünyayı etkisi altına alan pandemi süreci ile beraberinde bir kriz ortamı ve devamında fırsatlar getireceğine inanıyorum.
İçinde bulunduğumuz konjonktürde hitap ettiğimiz ülkeler ve küresel rakiplerimizi göz önüne alarak ki özellikle Avrupa’daki rakiplerimizi kalite olarak onlara yakınız ve fiyat olarak daha uygun maliyetlerde makine tedariki sağlıyoruz.
Türkiye olarak Asya ve Avrupa’nın kesiştiği Afrika’ya yakın ve bağları olan bir ülke olarak yatırımlarımızı potansiyelimizi bilerek lojistik ve ulaşılabilirlik avantajlarımızı pazarda en etkin şekilde kullanarak kalitemizi ve farkımızı gösteriyoruz.
 
 
Geçtiğimiz yıl pazarlama stratejinizde ne gibi yenilikler yaptınız? 2021’de özellikle odaklanacağınız veya öne çıkaracağınız bir alan olacak mı?
 
Her şeyden önce yeni bir oluşum olduğumuzun farkındayız. Yatırımlarımızı ve Pazar araştırmalarımızı buna göre dizayn ederek dağılmadan hedef noktalara yapıyoruz.
Sürdürülebilir kurumsal kimliğe kavuşarak sağlam adımlarla belirlediğimiz hedeflere
Yatırım yapıyoruz.2021 yılı için pandemi gerçeklerini göz önünde bulundurarak yeni
Projelerle bünyemize yeni makineler katmak hedefindeyiz. Önümüzde ki yıl için çokta umutlu olmamakla beraber karamsarda değilim en kötü şartlarda 2020 nin parametreleriyle 2021 i kapatacağımızı düşünüyorum.
 
 
Son olarak, bize bu alanda ilerlemek isteyenlere söylemek istedikleriniz, şunu mutlaka yapın dediğiniz önerileriniz var mı?
 
Ben bu yola girdiğimde neler yapacağımı ne tür sıkıntılarla karşılaşacağımı bilerek ve kendime güvenerek girdim.
Bilmediğiniz ve tecrübe etmediğiniz her konuda hatalar yapmanız kaçınılmazdır.
Bu hataları ve sıkıntıları pozitife çeviren insanlar fark yaratır ve hedefe varır.
Kendinize güvenin çözüm odaklı ve kendinizi, potansiyelinizi bilin ve bakış açınızı
Geniş tutun kaliteyi ve müşteri memnuniyetini ön planda tutarak kendinize yol haritası çizin.
Aslında her firmanın kuruluşunda o firmanın kurucusunun bir hikayesi ve bu yola girişin altında birçok neden var gerçek ve temeli olan bir hayaliniz varsa hikayenizin başrolü ve yazarı siz olacaksınız.

NİDAPACK HAKKINDA;

NidaPack kalite standartlarına uygun Zarf Tipi Makinaları, Flow Pack Makinaları ve Yatay Paketleme Makinaları imalatı yapmaktadır. Standart Makina üretimi ile beraber müşteri taleplerine uygun makinalarda üreten firmamız kaliteyi kendisine şiar edinmiş ve müşteri memnuniyetine öncelikli hedef olarak belirlemiştir.

NidaPack satış sonrası verdiği kurulum eğitimleri, talepler doğrultusunda yedek parça tedariki ve 7/24 servis desteği ile müşterilerinin her daim takdirini kazanmıştır.
 

0 YORUM

YORUM YAPIN

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER BAŞLIKLAR