Pazartesi , 29 Nisan 2024
HABERLER
ANASAYFA / Haberler / Ambalaj Atıklarının Ayrı Toplanması Çevko Vakfı'nın Gündeminde

Ambalaj Atıklarının Ayrı Toplanması Çevko Vakfı'nın Gündeminde

ÇEVKO Vakfı'nın düzenlediği, "Ambalaj Atıklarının Ayrı Toplanması Çalışmalarına Sokak Toplayıcılarının Etkileri" konulu uluslararası seminer, yoğun bir katılımla gerçekleşti.

Ambalaj Atıklarının Ayrı Toplanması Çevko Vakfı'nın Gündeminde
Seminerde, Türkiye'den ve dünyanın birçok ülkesinden katılan yetkili ve uzmanlar; değişen yaşam standartları ve tüketim alışkanlıkları ile her geçen gün artan ambalaj atıklarının ayrı bir şekilde toplanması ve sokak toplayıcılarının ambalaj atıklarının ayrıştırılmasına etkilerini uluslararası boyutta ele aldılar.

Türkiye'de sürdürülebilir bir geri kazanım sistemini sanayinin öncülüğünde geliştirmeye yönelik çalışmalar yapan ve 2014 yılında yaptığı çalışmalarla çevresel katkının yanı sıra ülkemize 1,5 milyar TL kazandıran ÇEVKO Vakfı, düzenlediği seminer ile sokak toplayıcılarının ambalaj atıklarının ayrıştırılmasına etkilerini uluslararası boyutta inceledi.

T.C. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Mustafa Öztürk ve ÇEVKO Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Okyar Yayalar'ın açılış konuşmasını yaptığı seminere; Bulgaristan, Macaristan, Makedonya, Yunanistan, Romanya, Sırbistan, Bosna Hersek, Brezilya ve EXPRA'dan yetkili ve uzmanların yanı sıra Türkiye'den Çevre Yönetimi Genel Müdürlüğü Atık Dairesi, ilgili STK'lar ve belediye temsilcileri ile yetkilileri de katıldı.

ÇEVKO, "Sokak toplayıcılarının sisteme entegre edilmesi yararlı olacaktır" görüşünü paylaştı!

Point Hotel Taksim'de, 22 Mayıs tarihinde düzenlenen "Ambalaj Atıklarının Ayrı Toplanması Çalışmalarına Sokak Toplayıcılarının Etkileri" başlıklı seminerde, Türkiye'deki durum ile ilgili sunum yapan ÇEVKO Vakfı Kamu ve Dış İlişkiler Müdürü Alphan Eröztürk, sokak toplayıcılarının göz ardı edilemeyeceği ve sisteme entegre edilmesinin yararlı olacağı hakkında görüş bildirdi.

Alphan Eröztürk, 2004 yılından itibaren yapılan yasal düzenlemelerle bir sisteme bağlanmış olan ambalaj atıkları yönetiminin içinde yer almayan, ancak ambalaj atıklarını toplamayı sürdüren sokak toplayıcıları konusunun önemli olduğunu dikkat çekti. Entegrasyonunun, yasal düzenlemelerde yer alan "kaynakta ayrı toplama" denilen ambalaj atıklarının organik atıklara karışmadan toplanması çabalarına zarar vermemesi gerektiğine vurgu yapan Eröztürk, sokak toplayıcılarının lisanslı işletmelerle işbirliği içinde ve kayıt altında toplamalarının önemi üzerinde durdu. Tebliği yeni yayımlanmış olan getirme merkezlerinden bu konunun çözümü için yararlanılabileceğini belirten Alphan Eröztürk, "Bu konuda yürütülmekte olan proje çalışmalarının taraflarca desteklenerek sonuca ulaştırılmasını istiyoruz" dedi.

0 YORUM

YORUM YAPIN

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER BAŞLIKLAR