Salı , 30 Nisan 2024
HABERLER
ANASAYFA / Benim Köşem / Rakip Firmalar Arasında Farkındalık Yaratabilmek İçin Dikkat Edilmesi Gerekenler 'ONUR AMBALAJ' - İKİNCİ BÖLÜM

Rakip Firmalar Arasında Farkındalık Yaratabilmek İçin Dikkat Edilmesi Gerekenler 'ONUR AMBALAJ' - İKİNCİ BÖLÜM

Onur Ambalaj, yaklaşık 39 yıldır Plastik Ambalaj sektöründe geri dönüştürülebilen ürünleri ile ekolojik dengeyi korumayı görev edinmiş, çevre dostu bilinciyle faaliyet gösteriyor.

Rakip Firmalar Arasında Farkındalık Yaratabilmek İçin Dikkat Edilmesi Gerekenler 'ONUR AMBALAJ' - İKİNCİ BÖLÜM
Şeyda Doğanay, Satış ve Pazarlama Uzmanı

Feng Shui’ de sıklıkla gündeme gelen fil figürü; uğurlu ve güçlü bir sembol olduğu için popülerdir. Pek çok farklı ülkelerde değerli olmasının yanı sıra zekâ, cesaret, saygınlık, barış gibi değerli unsurları temsil eder. Gücünü fil figürü ile sembolize eden Onur Ambalaj, yaklaşık 39 yıldır yukarıda saydığımız değerlere de bağlı kalarak Plastik Ambalaj sektöründe geri dönüştürülebilen ürünleri ile ekolojik dengeyi korumayı görev edinmiş çevre dostu bilinciyle faaliyet göstermektedir.

Bu ilkeler ışığında kurumsal kimliğini oluşturan firmamız, tüm çalışanlarının çevresine karşı duyarlı birer birey olmalarının yanında yenilikçi, sorumluluk almayı seven, özgün karakterler olmalarını da desteklemiştir. “Rakiplerinizin asla kopyalayamayacağı iki şey vardır; Şirket kültürü ve çalışanlarınız.” demiş Eric Flamholtz. Bir başkası gibi olmaya çalışmak, başkalaşmak demektir. Sizi bulunduğunuz noktaya getiren tüm değerlerden feragat etmek demektir. Ayrı kurum kültürü, ayrı sermaye yapısı, ayrı insan kalitesi, ayrı makine parkuru, ayrı bilgi ve bilgiyi işleme yeteneği ile aynı olunabilir mi? Kısa verimli kazançlar için öz benliğinden vazgeçen bir kurum ömrü boyunca rakiplerinin taklitçisi olmaya mahkûm olmuş demektir.

Rakip firmalar arasında öncü olabilmek, farkındalık yaratabilmek için nelere dikkat etmeliyiz?
Değişen sosyo-ekonomik yapının sürekli analizinin yapılması büyük önem taşımaktadır. Teknolojik gelişmeler sayesinde bilgiye kolaylıkla ulaşan tüketici karşısında güncel olabilmek için bu analiz size yol gösterir. Artan rekabetin gereği olarak, en az kendisininki kadar rakiplerinin argümanlarına da hâkim olabilmek dikkat edilmesi gereken bir diğer husustur. Ürün çeşitliliğindeki artışın, kişiselleştirilmiş ürün beklentisinin, hızlı teslimat talebinin karşılanmasına yönelik faaliyetler içerisinde bulunmak ve sürekli araştırıcı olmak, okumak, kültürel angajmanlara kolay adapte olmak rekabet gücünü artıran önemli detaylardır. 

Bu bilinçle, üretimini teknolojiye ayak uydurarak destekleyen firmamız; global dünyadaki pazarda yer alarak Türkiye ekonomisine yadsınamayacak önemli katkılar sağlamayı başarmıştır. Bu başarıda şüphesiz ki takım gücü bilinciyle hareket eden tüm çalışanların emeği bulunmaktadır. Çalışanlarının kişisel gelişimlerini destekleyerek farklı alanlarda eğitimler veren, karar almada söz sahibi yapan ve dinamik bir altyapı oluşturmayı hedefleyen yönetim bilinciyle insana yatırım yapmaktadır. Günümüz çağına uygun son teknoloji ürünlerle çalışma koşullarında mükemmeli hedefleyerek tüm çalışanlarını aile olma mottosu ile dinamik tutmaktadır. Bu dinamizmin içinde mutlu bir çalışma ortamı bulan her personel, şüphesiz ki kendini bu yapının bir parçası olarak görmektedir. Aidiyet duygusu ile hareket eden personel ise bu tutum karşısında oluşabilecek tüm sorunlara karşı daha duyarlı davranış sergilemektedir.

 

 

0 YORUM

YORUM YAPIN

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER BAŞLIKLAR