Cuma , 03 Mayıs 2024
HABERLER
ANASAYFA / Haberler / PAAG: Pusulamız ‘Yeniden Değerlendirme’

PAAG: Pusulamız ‘Yeniden Değerlendirme’

Bell Holding, 80 yılı aşan süredir yatırımlarıyla Perfektüp, SenapaStampa, İnterkap, Tulipack ve IPS şirketleri ile Ambalaj endüstrisine öncülük etmektedir. Geniş ürün yelpazesi ile alüminyum tüp, lamine tüp, alüminyum aerosol kutu, plastik şişe, kase, kap, kapak ve kendinden yapışkanlı etiketleri Gıda, İlaç, Kişisel Bakım, Kozmetik ürünlerinde tercih edilmektedir.

PAAG: Pusulamız ‘Yeniden Değerlendirme’
Bell Holding döngüsel ekonomiye katkı sağlama, tüketim sonrası oluşan ambalajların değere dönüştürülmesi, kaynakların etkin kullanılması hedefini taşımaktadır. Bu hedef doğrultusunda tüm grup şirketleri sürekli olarak yenilikçi çözümler arayarak ambalaj sektöründe daha sürdürülebilir ve çevre dostu teknolojileri kullanmaya odaklanmıştır.

Türkiye'nin önde gelen Pet Geri Dönüşüm şirketlerinden ve Bell Holding'in genç üyesi PAAG, ( PCR Ambalaj Atıkları Geri Kazanım AŞ) Kocaeli Gebze'deki 5.000 metrekaresi kapalı toplam 16.000 metrekare alan üzerine kurulu tesisinde 2024 yılı Mart ayından itibaren Geri Dönüştürülmüş PET Granül üretim hattını devreye alıyor. Bu önemli yatırımla PAAG, hali hazırda rPet Flake üretimine ilave olarak rPet Granül ürünü de ekleyerek  ‘şişeden şişeye’  geri dönüşüm döngüsüne önemli katkı sağlayacak bir tedarikçi olacaktır. PAAG’ın alanında en gelişmiş teknolojiye sahip (Starlinger Pet 165 HC IV+) makinesi, tamamen EFSA ve FDA kriterlerine uyumlu ve onaylı geri dönüştürülmüş granül üretimi yapacak.
 
Yüksek dekontaminasyon kapasitesini kanıtlamış özelliği ile Starlinger geri dönüşüm makinelerinde üretilen rPET, %100'e varan oranda kullanılabilme olanağı vermektedir.

 
PAAG ekibi, hedeflediği gıda ve gıda dışı ambalaj hammaddesi üretimi için aynı kalitede çıktıyı elde etmenin önemini bilmektedir. Bu sebeple de proseslerinde iyi kalitede, yüksek standartlarda rPet Flake girdisine özel önem vermektedir. Bu amaçla PAAG, hammaddelerini kaynağında temiz ve ayrıştırılmış şekilde toplayarak veya benzeri kanallar vasıtası ile temin ederek tedarik zincirinin tüm süreçlerinin izlenebilirliğini sağlamaktadır.
 
Bu şekilde PAAG, Gıda ve Gıda dışı ambalaj üretimine uyumlu, orijinal granüle alternatif ve çevre açısından sürdürülebilir bir seçenek sunmaktadır. Aynı vizyon doğrultusunda önümüzdeki dönemde rHDPE ve rPP ürünlerini de portföyüne katmayı hedeflemektedir.

0 YORUM

YORUM YAPIN

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER BAŞLIKLAR