Cumartesi , 27 Nisan 2024
HABERLER
ANASAYFA / Röportajlar / Biz MONA'yız. Rekabetçi Teknoloji Bizim İşimiz.

Biz MONA'yız. Rekabetçi Teknoloji Bizim İşimiz.

Makine sektöründe uzun yıllara dayanan bilgi birikimi, deneyim ve AR-GE çalışmalarımızla; sektöre yön vermeye devam ediyoruz.

Biz MONA'yız. Rekabetçi Teknoloji Bizim İşimiz.
 Murat DEMİRBİLEK - Kurucu

2000 yılında kurulan firmanızın kısa bir öyküsünü anlatır mısınız?

Makine üretmenin ne kadar değerli olduğunu çok genç yaşlarımda fark edip büyük bir okul olan bu sektörle tanıştım. O günlerde de makine sektöründe istihdam imkânları bugünkü gibi oldukça çeşitliydi, kalifiye eleman sıkıntısı oldukça fazlaydı. Dolayısıyla iş bulma sıkıntısı hiç yaşamadım.
Tasarım ve imalat teknikleri, malzeme bilgisi, prototip geliştirme, AR-GE proje geliştirme, CNC programlama konularında, klasik ve modern imalat yöntemlerini bir araya getirerek bu uygulamaları iş hayatımda gerçekleştirdim. 2000 lerin başında  üretime başladım ve o günlerden bugüne makine imalatının her kademesinde görev yaptım.

Kendinizi nasıl tanımlarsınız?

Makine Teknolojileri alanında yeri geldiğinde makine ressamı görevindeki mühendisleriyle bilgisayar başına geçen yeri geldiğinde makine teslim etttiği firmaların problemleri ile yakından ilgilenen, Mona Makine’yi gelecekte güzel bir konuma getirmek için eşiyle birlikte çalışan bir sektör insanıyım.

Mona Makine’nin sektördeki yerini ifade eder misiniz?

Firmamız 23 yıllık tecrübesi ile birçok ülkeye ihracat ve teknoloji transferi yapıyor olmasına rağmen, makine teknolojisi alanında lider olan 70- 80 yıllık diğer firmalarla kıyaslandığında oldukça genç sayılabilir. 

Başlangıçta sadece üretim ve satış odaklı Mona Makine vardı. Zamanla projelerimizdeki başarılar sonuçlarını verdi ve ürettiğimiz makinelerle kozmetik sektöründe de adımızı duyurmayı başardık. Geldiğimiz seviye itibari ile yüzde 71 yerlilik oranıyla ‘Yüksek Seviye’de teknoloji ürünleri üreten firma kategorisinde olduğumuzu bildiren ‘Yerli Malı Belgesi’ne erişmenin gururunu yaşıyoruz. Yurt dışında birçok ülkeye gerçekleştirdiğimiz ihracat kapsamında uluslarası standartlara uygun sertifakalara sahibiz. Ayrıca dizaynı bize ait birçok patent başvurumuzun onay aşamasında olması bizi diğer firmalardan ayıran benzersiz çözümler üretebildiğimizin kanıtıdır.
 
Günümüzde müşteri memnuniyeti oldukça önemli bir yere sahip. Bu bağlamda değerlendirecek olursak siz müşteri memnuniyeti bakımından neler yapıyorsunuz?

Öncelikle şuna değinmek isterim; müşteri memnuniyeti elde edebilmeniz için başta onun gözüyle olaya bakabilmek gerekir. Kendimizi tamamiyla müşterinin yerine koyabilirsek bizden ne istediğini bilirsek memnuniyet elde etmek için en önemli şart yerine gelmiş olur.
Bakınız! Bizim ürettiğimiz büyüklükte bir makine satın almak demek başlı başına bir yatırım yapmak demektir.

Bu sürecin ilk adımı olarak daha dizayn aşamasında, müşterinin istediği makineyi, elde etmek istediği ürünü en iyi şekilde anlamak ve bu doğrultuda en uygun kalitede en uygun ekonomik çözümleri üretebilmek size müşterinizle aranızda sarsılmaz bir bağ oluşturur. Başlangıçtaki bu memnuniyeti satış sonrası teknik destek hizmetinizle taçlandırarak sürekliliği sağladığınızda, müşteriniz aksamayan bir üretim bandı oluşturabilmekte ve sürekli üretim sağlayabilemektedir. İşte müşteri memnuniyeti açısından firmamızın bunları yaptığını söyleyebilirim.

Ürün gruplarınızdan ve ürünlerinizden bahsedebilir misiniz?

Oje dolum makinesi, wax dolum makinesi, parfüm, maskara, ruj, şampuan, toz press, mikser vb. renkli kozmetik ve kimya makineleri imalatının yanı sıra kimya, ilaç ve gıda sanayisine de makine üretiyoruz.

2023 yılını geride bıraktık, önümüzdeki yıllarda hedefiniz nedir?

Otomatik makine üretimi başlı başına çok yüksek motivasyon isteyen bir iş olmasının yanında itibarı da çok yüksek bir sektör. Bu kapsamda hedefimiz ihracatımızı arttırmak ve sürekliliği sağlayabilmektir.
 


 

0 YORUM

YORUM YAPIN

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER BAŞLIKLAR