Pazar , 28 Nisan 2024
HABERLER
ANASAYFA / Benim Köşem / Onur Plastik Ambalaj, 2023 Yılını “Verimlilik Yılı” İlan Etti!

Onur Plastik Ambalaj, 2023 Yılını “Verimlilik Yılı” İlan Etti!

"Üretimde verimlilik, 5-6 kollu tahterevalliye benzeyen bir sistem gibidir." Kerem Şengül

Onur Plastik Ambalaj, 2023 Yılını “Verimlilik Yılı” İlan Etti!
Üretimde verimlilik, 5-6 kollu tahterevalliye benzeyen bir sistem gibidir. Bunların bir kolu kapasiteyi sonuna kadar kullanmak iken, diğer kolu ise kaynakların tüketimini minimize etmektir. Tahterevallinin diğer kollarından ise birazdan bahsedeceğim.

Onur Ambalaj olarak bu yılı “Verimlilik Yılı” ilan etmemizin ardından, üretim sahasında da ciddi değişikliklere gittik. Büyüyen organizasyonlardaki en büyük sıkıntılardan biri olan fabrika yerleşimini, üretim akışımıza göre küçük dokunuşlarla yeniledik. 

Kasım ayında kendi imalatımız olarak devreye aldığımız, tamamı yerli ve milli olan 7. Hattımızı ve şubat ayında yerleşmeye başladığımız yeni depomuzla birlikte, tam anlamıyla operasyonel olarak 7/24 üretmeye ve değer katmaya daha güçlü bir şekilde devam ediyoruz. Bu geçiş sürecinde verimliliğimizi korumak adına, yeni açtığımız hattın başında adeta günler, geceler geçirdik.  

Verimliliği sadece birkaç alana hapsetmeyip daha geniş perspektiften değerlendirmek, Onur Ambalaj’ın karakteristik özelliklerinden birisidir. Bu karakteri de firmamızın diğer departmanları gibi, üretim departmanı olarak bizler de özümsüyor ve sonuçlarını gözlemliyoruz. “Verimlilik: çok üretmektir.”, “Az tüketmektir.” gibi sadece iki değere bağlı değildir. Yukarıda da bahsettiğimiz gibi çok kollu tahterevalli gibidir. 

Yukarıdaki maddelere ek olarak; Çalışan motivasyonunu yüksek tutmak da verimliliğin temel taşlarındandır. Onur Ambalaj ailesi olarak fabrika dışında aile gibi hareket ederken, fabrika içerisinde profesyonel karakterlerimize tüm kademelerimizle uyum sağlıyoruz. Öneri ve ödül sistemimiz de, çalışan motivasyonunu yüksek tutarken, çalışanların aidiyet hislerine de katkı sağlıyor. 

Ayrıca marka kültürümüzün bir parçası olarak, ekiplerde oluşturduğumuz takım ruhu da yine verimliliğimize olumlu katkı sunuyor. Ekip liderlerimize sağladığımız profesyonel eğitimler de, takım ruhunu geliştiren önemli faktörlerden yalnızca biri. Gelişen teknolojiyi verimlilik için, üretim sahasında kullanmamak düşünülemez. En basit işten, en kapsamlı işe kadar kullandığımız teknolojiyi, hatalarımızı önlemesi ve bizlere ikinci işçilik çıkmadan iş bitirebilme yetisi vermesi için de kullanıyoruz. Bununla birlikte, teknolojiden üretim planlamada da destek alarak, herkesin güncel bilgiye aynı anda erişmesi için kullanıyoruz. 

Bütün bu tahterevalli kollarını dengede tutarak iş yapmak, üretimdeki verimliliği artırır.

KEREM ŞENGÜL 
ONUR AMBALAJ PLASTİK ÜRETİM MÜHENDİSİ

0 YORUM

YORUM YAPIN

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER BAŞLIKLAR

  • ​En Yeni Robotik Teknolojiler WIN EURASIA’da Sergilenecek

    ​En Yeni Robotik Teknolojiler WIN EURASIA’da Sergilenecek

    Dünyada olduğu gibi Türkiye’de de büyüyen ve gelişen robotik teknolojilere dair en trend ürünler, Hannover Fairs Turkey Fuarcılık A.Ş. tarafından 7-10 Haziran 2023 tarihleri arasında, “Endüstri gelecekle buluşuyor” mottosuyla düzenlenen WIN EURASIA – World of Industry Fuarı’nda sergilenecek.... Devamı »
  • Tartı Aletleri Muayene Yönetmeliği

    Tartı Aletleri Muayene Yönetmeliği

    4 Eylül 2013 tarihinde çıkan “Tartı Aletleri Muayene Yönetmeliği” ile gelen yeni uygulamalara ilişkin piyasada farklı yorumlar olması sebebiyle, kendi ihtisas alanı da olan bu özel ve önemli konu hakkında Esit, okuyucuları bilgilendiriyor…... Devamı »