Cumartesi , 04 Mayıs 2024
HABERLER
ANASAYFA / Ürünler / Nissei ASB’den Geri Dönüşlü & Yeniden Doldurulabilir PET Şişeler

Nissei ASB’den Geri Dönüşlü & Yeniden Doldurulabilir PET Şişeler

ASB, Drinktec 2022'de Hafif, Dayanıklı, Geri Dönüşlü ve Yeniden Doldurulabilir PET şişelerin üretimini gerçekleştirecek.

Nissei ASB’den Geri Dönüşlü & Yeniden Doldurulabilir PET Şişeler
www.erensoy.com

PET ve diğer plastikler için enjeksiyon gerdirmeli şişirme makineleri ve kalıpları üreten Nissei ASB Machine Co. Ltd. 12-16 Eylül 2022 tarihleri arasında Münih, Almanya’da düzenlenecek olan Drinktec 2022 (Salon C5, Stand 225) Fuarı’nda Geri Dönüşlü ve Yeniden Doldurulabilir PET şişe üretim sürecini çalışan makineler ile sergileyecek.

Geri Dönüşlü & Yeniden Doldurulabilir PET Şişeler
Cam muadilleriyle karşılaştırıldığında, Geri Dönüşlü ve Yeniden Doldurulabilir PET Şişeler, %30 daha düşük karbon ayak izi ile %90 oranına kadar daha hafiftir ve tek kullanımlık PET şişelere kıyasla iki kat daha ağırdır. Fakat yine de yeniden kullanılabilirliklerinin bir sonucu olarak, ömürleri
boyunca eşdeğer tek kullanımlık şişelerin PET malzemesinin sadece yaklaşık %8-10'unu tüketirler; ömürleri de 3 aylık yeniden kullanım döngüsü göz önüne alındığında 6 yıla kadar uzayabilir.

Nissei ASB, Drinktec 2022'de, HSB Serisi Yeniden Isıtmalı Gerdirmeli Şişirme Makineleri aracılığıyla köklü İki Defa Şişirmeli Isıya Dayanıklı Şişe Üretme Teknolojisi işlemini kullanarak, mevcut endüstri standartlarını aşan bir HSB-4N makinesinde bir Geri Dönüşlü ve Yeniden Doldurulabilir PET şişenin canlı kalıplanmasını gösterecek.

• 1.5 gaz hacmi ile 1 Litre maden suyu. (maden suyu için popüler Alman endüstri standardı ile uyumlu tasarım)
• Ağırlık: 53 gram (mevcut endüstri standardı 62 gram)
Yeniden Kullanım Döngüleri: 25 defadan fazla (mevcut endüstri uygulaması "25 defaya kadar")
• RPET İçeriği: Performansta azalma olmadan %30'a kadar

HSB Serisi makinelerinin temel özelliği olan İki Defa Şişirmeli Isıya Dayanıklı Şişe Üretme prosesi diğer kalıplama teknikleri ile kıyaslandığında ciddi avantajlar sağlamaktadır. Bu proses sonucunda hammaddede yüksek kristalizasyon (yoğunluk) ve bununla birlikte şişirilen şişede daha termal stabilite ve çevresel faktörlere bağlı çatlamalara karşı yüksek direnç sağlayan daha düşük gerilim, dolayısıyla düşük gramajda yüksek geri kullanım oranları gözlemlenmektedir.

0 YORUM

YORUM YAPIN

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER BAŞLIKLAR