Cumartesi , 27 Nisan 2024
HABERLER
ANASAYFA / Gezi Notları / KIŞ GEZİ ROTALARI TÜRKİYE'DEN FARKLI ROTA ÖNERİLERİ

KIŞ GEZİ ROTALARI TÜRKİYE'DEN FARKLI ROTA ÖNERİLERİ

Gezi deyince akla ilk olarak yaz ve bahar ayları gelse de, kışın cazibesi bir başka. Bir de kar yağdıktan sonrası… Hava durumuna göre harika doğa yürüyüşleri, eşsiz manzaralar kış gezi rotalarında sizi bekliyor. Bu sayımızda, daha sakin ve doyasıya geçirebileceğiniz bir tatil için kış gezi rotalarını ve 8 farklı rota önerisini derledik.

KIŞ GEZİ ROTALARI TÜRKİYE'DEN  FARKLI ROTA ÖNERİLERİ
DOĞU EKSPRESİ KARS

Hepimizin bildigi, hayal ettiği ama bilet bulmanın çok zor olduğu Doğu Ekspresi… Kars’ın en sevilen kış rotalarından biri olmasında elbette Doğu Ekspresi trendinin etkisi büyük. Kars gezinizin yanı sıra güzel yol manzaraları ile geçecek, Ankara-Kars-Ankara rotasını yapan 24 saatlik Dogu Ekspresi yolculuğu harika bir seçenek. Anadolu ve Baltık geçmişinden gelen zengin kültürü ve mimarisi bir yana, pamuk gibi karlarla kaplı Kars sokakları, gezilecek yerleri, lezzetleri ve şaşırtan mekanları ile Kars, bu listenin olmazsa olmazı. Kars’ın mutlaka görmeniz gereken yerleri arasında Kars Belediyesi, Hotel Cheltikov, Kars Kalesi, Taş köprü, Tuncer Güvensoy Evi, Fethiye Camii, On iki Havariler Kilisesi, Evliya Camii, Katerina Sarayı Otel ve konservatuar binası listelenebilir. Kayak ile ilgileniyorsanız, hazır Kars’tayken kristal karı olan Sarıkamıs’ı rotanıza ekleyebilirisiniz.



Kapadokya, Nevşehir

Gelelim kışın, şüphesiz en yakıştığı yerlerden biri Kapadokya‘ya. Baharı, yazı, kışı ayrı güzel Kapadokya. Uzun yıllar önce dağlardan püsküren lav ve küllerle oluşmuş. Vadilerine, manzaralarına, atmosferine, gün doğum ve batımlarına hayran kalınacak Kapadokya’yı bir de kışın görmenizi isteriz.



Rize Yaylaları

Yine her mevsimi ayrı güzel başka bir noktadayız, Rize Yaylaları… Karlar altındaki yaylalarda, doğayla baş başasınız. Kış mevsiminde yaylalara ulaşmak zor olsa da, öncesinde yapabileceğiniz ayarlamalarla her şeye değecek anlara tanık olabilirsiniz.
Rize’deki Ayder,Elevit, Gito ve Badara gibi yaylalar seçeneklerden bazıları olabilir. Tabi kışın yaylalar neredeyse tamamen boşaltıldığı için, buradaki çoğu işletme de kapalı. Ama Çamlıhemşin’in Çinçiva köyü, Zilkale ve Palovit Şelalesi de bu bölgede gidilmesi gereken yerlerden. Gitmeden yayladaki birileri ile iletişim kurup yolların açık olup olmadığını kontrol etmeyi unutmayın.



Gölcük, Bolu

Şehrin kaosundan kısa sürede çıkıp, ormanın ortasında bir göl kenarında dinlenebileceğiniz bir kaçamağa ne dersiniz? Batı Karadeniz’in yeşili oldukça bol, karın çok yakıştığı, günübirlik ve hafta sonu konaklamalı rota için oldukça popüler bir ili olan Bolu’nun, favori rotalarından biri olan Bolu Gölcük Tabiat Parkı manzarası ile büyülüyor adeta.
İstanbul’dan yaklaşık 3 Ankara’dan ise 2.5 saatlik uzaklıkta, kışın gitmeyi değerlendirebileceğiniz bir yer.


 
Van Ekspresi, Van

Tren yolculukları her zaman çok güzeldir, ama bu sefer bambaşka çünkü yanınızda karlar geliyor. Doğu Ekspresi’nden sonra çok sevilen bir diğer seçenek olan Van Gölü Ekspresi, Ankara-Tatvan-Ankara rotasını yapıyor. 24 saat süren yolculukta Van Gölü Ekspresi ile Tatvan’a geldikten sonra toplu taşıma ya da özel araçla Van Gölü kıyısından Van’a geçebilir, şehri gezebilirsiniz. Göl manzaralı Van kahvaltısı ile güne başladıktan sonra, şehirde görülecek yerler arasında Van Kalesi, üniversitenin kurduğu Van Kedi Evi ve Van Çarşısı, Akdamar Adası ve Muradiye Şelalesi sıralanabilir.
Van’a 1 saat uzaklıktaki Akdamar Adası, Van Gölü’nün en büyük ikinci adası olarak biliniyor. Adını Ah Tamara Efsane’sinden alan ada Gevaş ilçesine 10 kilometrelik bir mesafede yer alıyor. Dağ manzarasının çevrelediği Akdamar Adası’ na 20 dakika süren feribot yolculuğuyla ulaşmanız mümkün. Adanın içerisinde mutlaka gezilmesi gereken Akdamar Kilisesi de bulunuyor. Surp Haç Ermeni Kilisesi 1000 yıllık bir geçmişe sahip.



Sapanca, Sakarya

Ben daha az gezmeli, bol dinlenmeli ve manzaralı bir tatil istiyorum diyorsanız Sapanca harika bir seçenek. Birbirinden güzel otellerde kış tatilinizin tadını çıkarabilirsiniz. Tabi göl ve kış da birbirlerine ayrı yakışıyorlar.
Orman ve göl manzaralı yürüyüşlere çıkabilir, otellerde spayı değerlendirebilir, gölde kış aktivitelerini deneyebilirsiniz.


Palandöken, Erzurum

Erzurum’a kış turizmini kazandıran, Erzurum’la adı bütünleşmiş doğa harikasıdır Palandöken. Palandöken’in hikayesi 1993 yılında başlamıştır. 1993’te Kış Turizmi Merkezi seçilen Palandöken, bünyesinde Erzurum (Hınıs) Boğazı, Konaklı ve Gez Yaylası adında 3 adet kayak merkezi bulundurmaktadır. 2011 yılında 25. Dünya Üniversiteler Kış Oyunları’na ev sahipliği yapan Palandöken’de slalom ve büyük slalom yarışmaları için Uluslararası Kayak Federasyonu (FIS) tarafından tescilli iki pist bulunmaktadır. Özellikle kar kalitesi açısından dünyadaki sayılı kayak merkezlerinden birisi olduğunu farklı ülkelerden gelen ziyaretçilerle daha iyi anlayabiliyor insan.



Safranbolu, Karabük

Listemizin son önerisi, Karabük’ün çok popüler kasabası Safranbolu. Birbirinden güzel, otantik evlerinin karla buluşması, burayı harika bir rota haline getiriyor. Geldiğinizde, Safranbolu evlerinin yanı sıra Safranbolu Kent Tarihi Müzesi, Kaymakamlar Gezi Evi, Hıdırlık Tepesi, Kristal Teras, Tokatlı Kanyonu, İncekaya Su Kemeri, Yörük Köyü ve Bulak Mencilis Mağarası bu rotada görebileceğiniz yerler arasında.



 

0 YORUM

YORUM YAPIN

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER BAŞLIKLAR