Cumartesi , 27 Nisan 2024
HABERLER
ANASAYFA / Haberler / Gürallar Cam Ambalaj, Dünyaca Ünlü Tasarım Ödülü Red Dot 2019’un Sahibi Oldu!

Gürallar Cam Ambalaj, Dünyaca Ünlü Tasarım Ödülü Red Dot 2019’un Sahibi Oldu!

Gürallar Cam Ambalaj, “Mai Dubai” şişesi ile tasarım dünyasının en prestijli ödüllerinden biri olarak kabul edilen RedDot Ödülü’nün sahibi oldu.

Gürallar Cam Ambalaj, Dünyaca Ünlü Tasarım Ödülü Red Dot 2019’un Sahibi Oldu!

RedDot; moda ve takı tasarımından, elektronik cihazlara, mutfak eşyalarından mobilyalara kadar uzanan geniş bir alanda, seçkin uluslararası ürün tasarımlarını ödüllendiren tasarım konsepti yarışmasıdır. Her sene dünyanın en seçkin markalarının yeni ve yaratıcı tasarımlarıyla katıldığı yarışma; aynı zamanda endüstriyel tasarımla ilgilenen katılımcıların fikirlerini gerçeğe dönüştürecek iş ortakları bulmalarına da ön ayak olduğu için önem taşımaktadır.

Bu prestijli yarışmanın bu yılki ödül alan tasarımlarından biri ise Dubai’de bulunan InfinityTower’dan esinlenilerek tasarlanan “Mai Dubai” şişesi olmuştur. 1 Kasım 2019 tarihinde Almanya’nın başkenti Berlin’de gerçekleştirilecek törende GCA da RedDot Tasarım Ödülünü ülkesine taşımanın gururu ile tören alanında olacak.

Dünyanın en yüksek bükümlü gökdeleni olarak kabul edilen Dubai’deki InfinityTower, 330 ml ve 750 ml olarak tasarlanan “Mai Dubai” şişesinin esin kaynağı olmuştur. Ergonomik yapısıyla kullanıcısına kolay bir kavrayış sağlarken, tasarımıyla da estetik ve şık bir görsellik sunmaktadır.

“Mai Dubai” şişe tasarımı; kırmızı etiketli kapağı ile güç ve tutku hislerini temsil ederken, bükümlü ve parlak yapısıyla tüm bakışları üzerine toplamaktadır. Tasarımı ile premium cam şişelere yeni bir bakış açısı kazandıran Mai Dubai şişesi; 5 bini aşkın yeni tasarımın arasından sıyrılarak jüri üyelerinden tam puan almayı başarmıştır.

Cam ambalaj tasarımlarının her birini iş ortaklarının ihtiyaç ve memnuniyetine göre özgün bir şekilde tasarlayan Gürallar Cam Ambalaj, alanında uzman mühendisleri ve tasarımcılarıyla, küresel çapta ses getiren yarışmalardan lider dönmeye devam etmektedir. Gürallar Cam Ambalaj, 2017 yılında Galata Kulesi’nden ilham alarak tasarladığı Beyoğlu Gazoz şişesi ile de RedDot Ödülü’nün sahibi olmuştur.

Ar-Ge ve inovatif yatırımlara her zaman öncelik veren Gürallar Cam Ambalaj, gelişen teknolojiyi, üretim süreciyle birleştirerek; cam ambalaj sektöründe yenilikçi adımlar atmaya devam etmektedir.

0 YORUM

YORUM YAPIN

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER BAŞLIKLAR