Salı , 07 Mayıs 2024
HABERLER
ANASAYFA / Ürünler / K2019 Gamma Meccanica’nın Tandem yenileme hatlarının başarısını sergileyecek

K2019 Gamma Meccanica’nın Tandem yenileme hatlarının başarısını sergileyecek

Plastik endüstrisinin en önemli sergisi yaklaşıyor ve İtalyan şirket Gamma Meccanica S.p.A, bu yıl 11.si düzenlenen sergiye katılarak teknolojilerindeki son gelişmeleri sergilemeye hazırlanıyor.

K2019 Gamma Meccanica’nın Tandem yenileme hatlarının başarısını sergileyecek
Plastik endüstrisinin en önemli sergisi yaklaşıyor ve İtalyan şirket Gamma Meccanica S.p.A, bu yıl 11.si düzenlenen sergiye katılarak teknolojilerindeki son gelişmeleri sergilemeye hazırlanıyor. Satışa sunulan çeşitli sistemlerden kazanılan deneyim, Gamma Meccanica'nın daha iyi performans ve daha ileri optimizasyona sahip bir dizi yeni makineyi sunmasına imkân vermektedir. Düsseldorf’da düzenlenecek K2019’un 9. sergi salonunda C41 standında 16 ve 23 Ekim tarihleri arasında sergilenecek ürün grubu GM90 Tandem makinasıdır. Bu makina, yoğun baskılı (boyalı), yüksek kirli ve yüksek nemli plastik materyalleri geri kazanmak için geliştirilmiş Tandem serisinin bir ara modelidir. Tandem teknolojisi normal makinalar ile geri kazanımı karlı olmayacak, zor ve kaderi katı atık sahası olan materyallerin geri kazanımını mümkün kılıyor. GM90 Tandem makinası, su kullanmadan kesici-kompaktörün istenilen sıcaklığını korumasını sağlayan, hızını optimize eden Ecotronic sistem; 90 mm’lik ön  ekstrüder, su soğutmalı motorlara sahip 105 mm ikinci ekstrüder ve TDA 4.0 su jeti kesim sistemi ile donatılmış bir Compac üniteden oluşur. Oldukça etkili bir gaz arıtma sistemi erimiş materyalden nemi ve gazı alarak diğer sistemlerden 10 kat daha iyi bir sonucu garanti eder. Talep durumunda hat, müşteri ihtiyaçları ve geri dönüştürülen materyale bağlı olarak farklı eriyik filtreleri ile tamamlanabilir. Gamma Meccanica, her spesifik uygulama için en iyi çözümü sunmak adına bir çok filtre tedarikçisi ile birlikte çalışmaktadır.
 
GM90 Tandem hattının üretim kapasitesi geri dönüştürülen materyalin türü ve işlem şartlarına bağlı olarak 250 - 500 kg/saat’tir.

Bu hat, sergilenmesi bittikten sonra Gamma’nın müşteriler tarafından tedarik edilen materyalleri test etmek ve işlemlerin kalitesini doğrulamak için hazırladığı yeni laboratuvar merkezine kurulacaktır. Yeni laboratuvar iki operasyon hattına sahip olacaktır: Geri dönüştürülmesi zor materyallerin test edilmesi için yukarıda açıklanan GM90 Tandem hattı ve endüstriyel atıklardan gelen daha az kontamine materyaller için besleme vidalı bir GM90 Compac hattı. Laboratuvar üniteleri oldukça esnektir ve piyasada hali hazırda bulunan birçok materyali test edebilir ve geri dönüştürebilir. PET, Naylon veya PA gibi yüksek akışkanlıklı materyaller için testler, Gamma Meccanica’nın sadece bu tür materyalleri geri dönüştürmek için yakın zamanda yeniden lansmanını yaptığı yeni TI 2.3 Underwater ürünü ile yapılacaktır.
 
Geri dönüşüm ile ilgilenen şirketler materyallerini bu hatlarda test edebilir ve bir hattı alıp almamak için karar verme aşamasında yardımcı olacak tüm olası ve ilgili veriler hakkında rapor alabilir ve materyalden elde edilebilecek maksimum kaliteyi keşfedebilirler. Yeni materyallerin test edilmesi sayesinde Gamma’nın teknik ekibi, piyasanın en yüksek beklentilerini karşılayabilecek daha da yüksek performanslı hatlar geliştirebilmektedir. Yani, sektörde zorlu plastiklerin görülme sıklığı artsa bile Gamma Meccanica bu materyallerin geri kazanımlarındaki sıkıntıları çözmek ve sirküler ekonomi prensibini işlevsel kılmak için çalışmaktadır.

0 YORUM

YORUM YAPIN

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER BAŞLIKLAR