Pazar , 28 Nisan 2024
HABERLER
ANASAYFA / Derneklerden / İKMİB, Türk Firmalarını Yabancı Satın Almacılarla Buluşturdu

İKMİB, Türk Firmalarını Yabancı Satın Almacılarla Buluşturdu

İSTANBUL KİMYEVİ MADDELER ve MAMULLERİ İHRACATÇILAR BİRLİĞİ (İKMİB) Hakkında Ayrıntılı Bilgi İçin: www.ikmib.org.tr

İKMİB, Türk Firmalarını Yabancı Satın Almacılarla Buluşturdu
Plastik endüstrisinin bölgedeki en önemli fuarı olan PLAST EURASIA İstanbul, bu yıl 1-4 Aralık 2021 tarihleri arasında 30’uncu defa gerçekleştirildi.

Fuarla eş zamanlı olarak, T.C. Ticaret Bakanlığı koordinasyonunda ve İKMİB organizasyonunda düzenlenen alım heyeti kapsamında Türk plastik sektörü, Bulgaristan, Cezayir, Kosova ve Şili’den katılan firma temsilcileri ile bir araya gelerek ikili iş görüşmeleri gerçekleştirdi.

Adil PELİSTER: “Plastikler ve mamulleri sektörümüzün ihracatı yüzde 43,12 arttı”

Fuara ilişkin bilgi veren İstanbul Kimyevi Maddeler ve Mamulleri İhracatçıları Birliği (İKMİB) Yönetim Kurulu Başkanı Pelister, “Pandemi dolayısıyla geçen yıl gerçekleştirilemeyen fuarın bu yıl 30’uncusu uzun bir aradan sonra sektörü fiziki olarak tekrar bir araya getirdi. Biz de İKMİB olarak fuar kapsamında alım heyeti düzenleyerek sektörümüzün ihracatına yönelik potansiyel ülkelerden getirdiğimiz alıcılar ile Türk plastik sektörümüzü buluşturduk. Fuarda plastik sektöründe faaliyet gösteren İKMİB üyesi 137 ihracatçı firmamız katılımcı olarak yer aldı. Plastik sektörü, kimya sektörümüzün 16 alt sektörü arasında, en çok ihracat gerçekleştiren sektör olarak ilk sırada yer alıyor. Bu yıl Ocak-Kasım döneminde gerçekleştirilen plastikler ve mamulleri ihracatı 8,14 milyar dolara ulaştı. Geçen yıl aynı döneme kıyasla sektör ihracatı yüzde 43,12 arttı. Önümüzdeki dönemde de sektörümüzün performansının artarak devam edeceğini öngörüyoruz” dedi. 

0 YORUM

YORUM YAPIN

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER BAŞLIKLAR

  • Tartı Aletleri Muayene Yönetmeliği

    Tartı Aletleri Muayene Yönetmeliği

    4 Eylül 2013 tarihinde çıkan “Tartı Aletleri Muayene Yönetmeliği” ile gelen yeni uygulamalara ilişkin piyasada farklı yorumlar olması sebebiyle, kendi ihtisas alanı da olan bu özel ve önemli konu hakkında Esit, okuyucuları bilgilendiriyor…... Devamı »