Pazar , 05 Mayıs 2024
HABERLER
ANASAYFA / Ürünler / Güçlü, Kompakt, Elektrikli: Kollobratif Robotlar için Yeni Vakum Jeneratörü ECBPM

Güçlü, Kompakt, Elektrikli: Kollobratif Robotlar için Yeni Vakum Jeneratörü ECBPM

Schmalz, ürün ailesine hava ihtiyacı olmayan elektrikli vakum üreteçlerini ekliyor...

Güçlü, Kompakt, Elektrikli: Kollobratif Robotlar için Yeni Vakum Jeneratörü ECBPM
Yeni CobotPump ECBPM (M, “Mini” anlamına gelir), otomasyon proseslerinde özellikle küçük parçaların tek bir vantuz ile taşınması için tasarlanmıştır. Bu hafif ve kompakt çözüm, Kollobratif robotlarda üç kilograma kadar taşıma kapasitesi sunmaktadır. Büyük modeli ECBPi gibi vakum, tamamen 
elektrik gücü kullanılarak ve basınçlı hava kullanmadan üretilir. Böylece hortumlara gerek kalmaz ve bu da hem mobil robotlarda hem de Kollobratif robotlarla sabit taşıma işlerinde kullanımı çok daha kolaylaştırır. 

Pompanın çalışması, çok düşük kapasiteli bir motorla sağlanır. 400 mbar' a kadar vakum ve dakikada 1 litre vakum kapasitesi sağlar. Bu durum, küçük CobotPump'un, hava geçirmeyen malzemelerin taşınma görevlerini gerçekleştirmek için yeterli vakum gücü oluşturmasını sağlar. Ayrıca, enerji tasarrufu sağlayan bir kontrol fonksiyonu ile verimli çalışmayı sağlar: Belirli bir vakum seviyesine ulaştığında vakum üretimini durdurur ve yine belirli bir minimum vakum seviyesinin altına düşene kadar tekrar çalıştırmaz. Bu sayede mobil robotlarda enerji tüketimi bakımdan büyük avantaj sağlar. 

Schmalz, ECBPM' yi geliştirirken kompakt boyutlarda olmasına, düşük ağırlığa ve basit devreye almaya odaklandı. Yeni vakum bileşeni sadece 63 milimetre çapında ve yaklaşık 56 milimetre yüksekliğindedir. Bu sebeple dar alanlarda sistemlere entegre edilmesi kolaydır. Flanşlı adaptör plakası ve M8 pin-soketli bağlantısı sayesinde ECBPM, “tak - çalıştır” prensibine uygun olarak hemen monte edilebilir ve çalıştırılabilir. 

0 YORUM

YORUM YAPIN

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER BAŞLIKLAR