Pazartesi , 29 Nisan 2024
HABERLER
ANASAYFA / Röportajlar / Endüstriyel Isıtma Elemanları Alanında Teknolojileri ve Tecrübesi ile ‘SAFİ REZİSTANS’

Endüstriyel Isıtma Elemanları Alanında Teknolojileri ve Tecrübesi ile ‘SAFİ REZİSTANS’

"Türkiye’deki tüm plastik makine ve aksam imalatçı firmaları olarak bir yıllık hedeflerden ziyade uzun süreli hedefler baz almalıyız."

Endüstriyel Isıtma Elemanları Alanında Teknolojileri ve Tecrübesi ile ‘SAFİ REZİSTANS’
Safi YILMAZ, Genel Müdür 

Okuyucularımıza sektöre girişinizden itibaren çalışma yaşantınızı anlatır mısınız?

40 m²‘lik asma katlı ufak bir iş yerinde çalışarak, bir kalfa ve bir çırak ile rezistans imalatına başladım. O yıllarda meslek liselerinde sadece bize en yakın elektrik bölümü öğrencileri vardı. Rezistans imalatıyla ilgili hiçbir bölüm yoktu. Bu yüzden kendi personellerimizi kendimiz yetiştirdik. Halende o zamandan bu zamana personelimizi kendi bünyemizde yetiştirmeye devam ediyoruz. 40 m² olan iş yerimizde 1983 yılından itibaren altı personelimiz vardı. 1989 yıllarında ise yan binanın alt katını kiralamamla birlikte bünyemize 100 m² daha ilave ettik. Böylelikle personel sayısını 12 kişiye ulaştırdık. 1993 yılına kadar bu şekilde çalışmalarımıza devam ederken, yeni kiralamış olduğum yerin yan dükkandaki kiracıların çıkmasıyla, orayı da kendi bünyemize eklemiş olduk. 

1992 yılında Arçelik, Profilo, Beko gibi çalıştığım firmalar yeni ithal ettikleri enjeksiyon makinalarının rezistanslarının seramik yalıtımlı olduğunu belirtti. Profilo’daki İşletme Müdürü Nuri Bey tarafından firmaya davet edildim ve orada rezistanslar hakkında bilgilendirildikten sonra Türkiye’den temin etmek istediklerini öğrendim. Bunun üzerine konuyla ilgili İTÜ Üniversitesi Maslak Kampüsünde AEF uluslararası fuar düzenlendiğini öğrenerek, fuara gittim. Fuarda seramik rezistansların seramik malzemelerini imal eden Alman firmasıyla tanıştım, teklif istediğimi ve cevap beklediğimi belirttim. Bir an önce imal eder duruma gelip, hem buzdolabı hem de televizyon kısmı için yedek seramik rezistanslarına teklif vermem istendi. 1993 yılında Thyssen Türkiye Sorumlusu Klaus Bey arkadaşımızın Alman firmasından seramik malzemesini bana getirip temin etmesiyle, Safi Rezistans firması olarak 1983 yılında Türkiye’ye seramik rezistans imalatını başlatmış oldum.

Ana hatları ile birlikte firmanız ve çalışma alanlarınızdan bahseder misiniz?
Rezistans teknolojisi, sanayinin birçok alanında ve elektrikli ev aletleri de dâhil olmak üzere günümüzde çeşitli alanlarda kullanılmaktadır. Safi Rezistans olarak 1983 yılından bu yana sanayi kısmı ile ilgilenip bu alanda çeşitli tip endüstriyel ısıtma elemanları üretiyoruz. Üretimimiz ile birlikte Türkiye mümessili olduğumuz Almanya’da bulunan Hotset ve Elstein firmalarının ürünleriyle de geniş yelpazeye sahip tedarikçi rolünü üstleniyoruz. Genellikle plastik sektörü olmak üzere gıda, ayakkabı, tekstil, kauçuk ve kimya endüstrisine hizmet vermekteyiz.
Firmanızın konumunu nasıl değerlendiriyorsunuz?
Plastik ve ambalaj sanayi makinalarında eritme ve pişirme amaçlı kullanılan, olmazsa olmaz olan ürün rezistanslardır. Ekstruder makinalarının küçük bir detayı gibi görülse de verimlilik ve enerji tasarrufu bakımından rezistansların önemi çok büyüktür. Bu nedenle Türkiye’deki plastik ve ambalaj makinalarının gelişmesi konusunda firmamız olarak katkımızın büyük olduğunu düşünüyoruz. 

Ürünlerinizi dünya genelinde hangi bölgelere pazarlamaktasınız? İhracat yaptığınız ülkelerden ve pazarlardan bahseder misiniz?
Öncelikle İsviçre, Almanya, Fransa ve İngiltere gibi gelişmiş sanayisi olan Avrupa ülkeleri olmak üzere çeşitli birçok ülkeye ihracat yapmaktayız. Onlarla olan iş birliğimiz doğrultusunda yapılan imalatımız bizim de ARGE’ye yönelik çalışmamızı gerektirmektedir.

Yeni ürünler tasarlama noktasında ne gibi çalışmalar sürdürmektesiniz?
Ürün kalitesinden ödün vermeden yurt içi ve yurt dışındaki makine imalatçılarımızın istek ve ihtiyaçları doğrultusunda günümüzün en büyük gereksinimlerinden biri olan enerji tasarruflu, yüksek verimli ve uzun ömürlü ürünler üretip, üretimimize paralel olarak da AR-GE çalışmaları yapılmaktadır. Bunların dışında müşterilerimizin istekleri doğrultusunda özel tasarım ve çözüm odaklı özel imalat da yapılmaktadır.
 
Firmanızın gelecek hedeflerinden bahseder misiniz?
Safi Rezistans olarak hedeflerimiz sadece önümüzdeki yılı değil, en az 5 yılı kapsamaktadır. Bu 5 yılı baz alarak her yıl aynı kararlılıkla ARGE, ürün geliştirme, hızlı ve kaliteli üretim yapabilmek için yatırımlarımızı bu doğrultuda yapmaktayız. 

Plastik sektörünün gelişimini ve konumunu şu anda içinde bulunduğumuz piyasa koşullarını da göz önünde bulundurarak değerlendirirsek neler söylersiniz? 
Türkiye’deki tüm plastik makine ve aksam imalatçı firmaları olarak bir yıllık hedeflerden ziyade uzun süreli hedefler baz almalıyız. Eğer bu şekilde hedefler alıp, yatırımlarımızı o doğrultuda yaparsak Avrupa ile rekabet edilebilir düzeyde imalatlar yapıp, gelişebileceğimizi düşünüyorum.

0 YORUM

YORUM YAPIN

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER BAŞLIKLAR

  • Firmanız için Reklam Neden Önemlidir?

    Firmanız için Reklam Neden Önemlidir?

    Burada reklamda söz konusu olan mal geniş anlamda, bir ihtiyaç ve isteği doyurma özelliği olan ve değişime konu olabilen bir şeydir. Mal, fiziksel bir nesne olabileceği gibi, bir hizmet ya da bir düşünce de olabilir.... Devamı »