Pazar , 05 Mayıs 2024
HABERLER
ANASAYFA / Ürünler / Dünya Çapındaki İlk Kombine Çatal Sensörü GSX14E İle Yeni Çatal Sensör Portföyü

Dünya Çapındaki İlk Kombine Çatal Sensörü GSX14E İle Yeni Çatal Sensör Portföyü

LEUZE Hakkında Ayrıntılı Bilgi İçin: www.leuze.com

Dünya Çapındaki İlk Kombine Çatal Sensörü GSX14E İle Yeni Çatal Sensör Portföyü
 

Ambalaj Sektöründeki Etiketleme Makineleri İçin Çatal Sensörler

Ambalaj endüstrisinde çeşitli şekil ve boyutlarda ve çeşitli malzeme ile özelliklere sahip etiketler etiketleme makinelerinin yardımıyla ürün ve paketler üzerine yerleştirilmektedir. Burada belirleyici olan husus etiketin yapıştırılma kalitesidir. Bu, bant hızları yüksek olduğu zaman dahi ürün veya paket üzerinde etiketin hassas şekilde konumlandırılmasını anlamına gelir. Etiketin yapıştırılması bu şekilde yüksek kalitede yapılabilmesi için etiketlerin güvenli olarak algılanması gerekir. Bu amaçla da çatal sensörler kullanılır. Çatal sensörler vericilerle alıcıları tek bir cihazda birleştirir ve bu da çok yüksek bir çalışma güvenliği sunar. Hem hizalama gibi zorluklar yaşamadan kolay montaj sunar hem de yüksek hassasiyete sahiptirler.

Dünya ilk 2’si 1 arada çatal sensörü: GSX14E

GSX çatal sensörü, dünyada, ultrasonik ve ışık algılama prensiplerinin ikisini de bir mahfazada kompakt biçimde içeren türünün tek örneğidir. Her iki prensibin avantajlarını birleştirir ve çok esnek biçimde kullanılabilir. Sensör, malzeme ve özellikleri ne olursa olsun, çok çeşitli sayıda etiketi güvenilir, hızlı ve hassas olarak algılamaktadır. Homojen olmayan Cavitated BOPP malzemesinden üretilmiş etiketler dahi optik fonksiyon prensibi sayesinde güvenli biçimde algılanır. Çatal sensör özellikle farklı türden etiketlerin algılanması gerektiği uygulamalar ve daha önceleri birden fazla farklı sensörün gerekli olduğu uygulamalar için idealdir.
  • Her türlü etiket malzemesinin algılanması için evrensel kullanım.
  • Kullanıcı sadece yerden tasarruf etmekle kalmaz, aynı zamanda montaj ve devreye alma zahmetinden ve maliyetinden kurtulur.

Avantajları

  • Çeşitli materyal ve özelliklere sahip etiketlerin güvenilir bir şekilde algılanması, yüksek makine verimi sağlar ve arıza sürelerini sıfırlar.
  • Etiket rulolarının değiştirilmesi sırasında hizalama çalışmalarına gerek yoktur. Kısaltılmış kurulum süreleri, üretim hacmini artırır.
  • Öğrenme butonuna etiket/taşıyıcı kombinasyonunun kolayca tanıtılmasıyla sensör hızlı ve kolay bir şekilde ayarlanır. Tüm nesneler için sadece tek bir evrensel montaj pozisyonu gereklidir.
  • Etiket ve taşıyıcı materyallerin kirlenmesi ya da malzeme değişimlerinde dahi anahtarlama eşiğinin otomatik olarak tekrar ayarlanmasıyla güvenilir işletim.
  • Makine kumandasına örneğin tarif yönetimiyle rulo değişiminde kolay format değişimi, uzaktan sensör tanıtma veya tuşların bloke edilmesi gibi ek fonksiyonların kolayca entegre edilmesi için 
IO-Link

Etiketleme makinelerinde uygulamalar

Etiket-taşıyıcı kombinasyonlarında şeffaf olmayan etiketlerin algılanması

Koşul:

Etiketlenecek ürünler/paketler üzerine şeffaf olmayan etiketlerin tam pozisyonunda konulması için etiketlerin (veya iki etiket arasındaki boşluğun) taşıyıcı bant üzerinde güvenilir biçimde algılanması gerekir. Optik çatal sensör bu amaçla zor şekilli etiketleri de (ör. yuvarlak veya oval) güvenilir şekilde algılar, böylece makine durmaları veya hatalı algılama nedeniyle etiketlerin yanlış dağıtımını önler. Çatal sensörün tüm etiketler için kolay ayarlanabilmesi gerekir.

Çözüm:

Optik çatal sensörler GS61 ve GS63B, etiketlerin kenar ve şekilleri düzensiz olsa bile şeffaf olmayan tüm etiketleri güvenilir şekilde algılarlar. Bu sayede makineler uygulama türünden bağımsız olarak sadece tek bir çatal sensör ile donatılabilir. İster potansiyometre ister tek düğmeli öğrenme fonksiyonu ile çatal sensörler kolayca düzenlenebilir. Slim-line-Design (azaltılmış çatal yüksekliği) sayesinde montaj doğrudan dağıtım kenarına yapılabilir.

Etiket-taşıyıcı kombinasyonlarında şeffaf veya kısmen şeffaf etiketlerin algılanması

Koşul:

Etiketlenecek ürünler/paketler üzerine etiketlerin tam pozisyonunda dağıtılması için etiketler (veya iki etiket arasındaki boşluk) taşıyıcı bant üzerinde güvenilir biçimde algılanmak zorundadır. Çatal sensör bu amaçla şeffaf veya kısmen şeffaf zor şekilli etiketleri (ör. yuvarlak veya oval) de güvenilir şekilde algılar ve böylece makine durmaları veya hatalı algılama nedeniyle etiketlerin yanlış dağıtımını önler. Çatal sensörün tüm etiketler için kolay ayarlanabilmesi gerekir.

Çözüm:

Ultrasonik çatal sensörler GSU12, GSU14E ve IGSU14E, etiketlerin şeffaf kısımlarından bağımsız olarak güvenilir şekilde tüm etiket türlerini algılar. Bu sayede makineler uygulama türünden bağımsız olarak sadece tek bir çatal sensör ile donatılabilir. Bir mahfaza içerisinde ultrasonik ve optik bir sistemi kombine eden çatal sensör GSX14E, homojen olmayan Cavitated BOPP malzemeden üretilmiş etiketleri dahi güvenle algılar.

 

IO-Link ve GSU14E: kolay konfigürasyon + tarif yönetimi imkanı

Çoğu zaman bir etiketleme makinesi üzerindeki çok çeşitli malzemelerden üretilmiş değişik etiketlerin algılanması gerekir. Yeni bir etiket türüne göre rulo değişiminde donatma sürelerini veya çatal sensörün yeniden tanıtmayı önlemek için, IO-Link arayüzü yardımıyla bir başka etiket türüne rahat biçimde format geçişi yapılması için ilgili etiketin tanıtma değeri çatal sensöre yüklenir.
  • Çatal sensör üzerinde tanıtım değeri dahil olmak üzere ilgili parametrelerin tanım cümlesinin yüklenmesi sayesinde başka bir etiket türüne rahat format geçişi
  • Rulo değişiminde çatal sensörün yeniden tanıtılmasına ve donanım değiştirme için ek süre harcanmasına gerek yoktur
  • İlgili etiket formatına uygun parametrelerin tanım cümlesinin seçilmesi sayesinde kolay format değişimi
  • HMI (Human Machine Interface - İnsan Makine Arayüzü) üzerinden parametrelerin tanım cümlesinin doğrudan konforlu seçimi

IGSU14E, easyTeach ve ALC fonksiyonu ile

İki buton ve otomatik sonlanan easyTeach fonksiyonu ile kolay konfigürasyon. Çalışma sırasında otomatik olarak hassasiyetin tekrar ayarlanması için ALC (Auto-Level-Control).
  • Otomatik tekrar ayarlama özelliği ile etiket veya taşıyıcının malzeme özellikleri değiştiğinde yeniden ayar yapılmasına gerek kalmadan sistemin daha verimli kullanılabilmesini sağlar
  • Anahtarlama eşiği optimizasyonu sayesinde çok daha yüksek fonksiyonel güvenilirlik
  • Etiket veya taşıyıcıda malzeme değişiklikleri nedeniyle düşük durma süreleri

Ek yeri tespiti için IGSU14E Splice Detection

Kâğıt, folyo ve plastik şeritlerde ek yerlerinin güvenle tespit edilmesi için uygundur. Entegre edilmiş hat yırtılma tespiti özelliği. Ek yeri taşıması olsun olmasın şerit üzerinde kolay tanıtma. Darbe uzatmasına sahip anahtarlama sinyali (kapatılabilir). Tanıtma hatalarının veya yırtılmasının uyarı çıkışı veya IO-Link arayüzü üzerinden gösterilmesi.
 

0 YORUM

YORUM YAPIN

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER BAŞLIKLAR