Pazartesi , 29 Nisan 2024
HABERLER
ANASAYFA / Makaleler / Romaco Noack Unity 300 Blister Ambalaj Hattı Sürdürülebilir Tasarım Konsepti Maliyetleri Düşürür

Romaco Noack Unity 300 Blister Ambalaj Hattı Sürdürülebilir Tasarım Konsepti Maliyetleri Düşürür

Romaco Noack, düşük ila orta hız segmenti için Unity 300 blister hattını geliştirdi. Kompakt monoblok, ekonomik ve ekolojik ilkeler göz önünde bulundurularak tasarlandı: iklim açısından nötr, dijital ve son derece verimli.

Romaco Noack Unity 300 Blister Ambalaj Hattı Sürdürülebilir Tasarım Konsepti Maliyetleri Düşürür
Farmasötik endüstrisinde açık bir eğilim görülmektedir: küçük ila orta büyüklükteki parti büyüklüklerinin üretimi, istikrarlı bir şekilde yukarı yönlü bir yörünge izlemektedir. Bunun iki ana açıklaması vardır, artan sayıda jenerik ve kişiselleştirilmiş ilaçların kesintisiz ilerlemesi. Buna bağlı olarak bu pazarlara hizmet veren makinelere olan talep de artıyor. Noack Unity 300, Romaco'nun düşük ila orta hız segmenti için piyasaya sunulan ilk tam entegre blister ambalaj hattıdır. Bu monoblok transfer çözümü, merkezi bir kontrol sistemine sahiptir ve döner sızdırmazlığa sahip tek hatlı bir blister makinesi ile sürekli hareketli bir kartonlama makinesinden oluşur. Farmasötik katıları blisterlere ve kartonlara paketlemek için kullanılan hat, dakikada maksimum 300 blister çıktı elde eder. Özellikle küçük parti büyüklükleri söz konusu olduğunda, genel ekipman etkinliğinin (OEE) iyileştirilmesine odaklanılmaktadır. Bir teknolojinin ekonomik verimliliği temel olarak performansı, son ürünün kalitesi ve sistem kullanılabilirliği ile belirlenir. Unity 300'ü geliştirirken amaç bu nedenle bu verimlilik değerlerini sistematik olarak geliştirmekti. Farmasötik makine üreticisinin, uzun vadeli ekonomik büyümenin kaçınılmaz olarak aktif iklim korumasıyla el ele gittiğine dair inancına uygun olarak, bu gereksinimler sürdürülebilir bir sistem konseptiyle bağlantılıydı.
 
Modern, sürdürülebilir
Unity 300'ü geliştiren mühendisler için kompakt bir sistem tasarımı önemli bir önceliktir. 7,8 metrelik toplam uzunluğuyla, düşük ve orta performans sınıfındaki en kısa blister hatlarından biridir. Makinenin 4,1 metre uzunluğundaki birincil paketleme ünitesi, ilaç duvarı ile hazırlanmış bir ara yüze sahiptir ve özellikle az yer kaplar. Ekstra kompakt yerleşim, enerji ve maliyet yoğun temiz oda işletimi sırasında en belirgin olan önemli bir potansiyel tasarruf sağlar. Genel olarak konuşursak, bir makine temiz odada ne kadar az yer kaplarsa, toplam sahip olma maliyeti o kadar düşük ve bakım açısından o kadar sürdürülebilir olur.
Ekonomik ve ekolojik oda tasarımı, şekillendirme folyo makarasının makine içinde isteğe bağlı olarak yeniden konumlandırılması veya blister kodlama, delme ve kalıp kesme bileşenlerinin ultra kompakt düzenlemesi gibi çeşitli önlemlerin sonucudur. Numune kabarcıklarını çıkarmak için proses içi kontrol, yerden tasarruf etmek için doğrudan zımbanın önüne yerleştirilmiştir. IPC magazini, format değişiklikleri sırasında basitçe dışa doğru açılarak arkasındaki istasyona iyi erişim sağlar. Unity 300'ün kompakt tasarımı kesinlikle ergonomik kriterlere göre gerçekleştirildi.
Blisterleri kartonlama makinesine taşıyan transfer istasyonu da aynı şekilde yerden tasarruf sağlayacak şekilde tasarlanmıştır. Delinmiş kabarcıklar bir indeksleme tekerleği ile dikey olarak çıkarılır ve daha sonra düzgün bir dairesel hareketle doğrudan kartonlama makinesine aktarılır. Bu döner blister transfer sistemi, transfer istasyonunun çok kompakt bir tasarımını mümkün kılar. Mekiğin enerji verimliliğini artırmak için, indeksleme çarkına ek olarak, yalnızca kabarcıklar aktarılırken etkinleştirilen vantuzlarla donatıldı. Alternatif vakum transfer sistemleriyle karşılaştırıldığında, indeksleme çarkı bu nedenle belirgin şekilde daha düşük bir güç tüketimine sahiptir. Vakum, folyo genişliğine uyarlandığından, kapatma folyosu için kesme ve yapıştırma masasında da daha az güce ihtiyaç duyulur. Dahası, Romaco'nun bekleme modunda hem hava basıncı hem de blister hattının güç tüketimi azaltılabilir, bu da önemli ölçüde daha düşük bir taban yükü sağlar. Ancak bunun yeniden başlatma süreleri ve dolayısıyla OEE değerleri üzerinde hiçbir etkisi yoktur. Unity 300'ün güç ve hava tüketimi, bir enerji monitörü tarafından sürekli olarak izlenir ve görüntülenir. Enerji geri kazanımlı yüksek verimli servo motorlar, hafif biçimli parçalar ve yüzde yüz geri dönüştürülmüş akrilik cam paneller, blister ambalaj hattına daha da iyi bir çevre dengesi sağlar.
 
 
İklim açısından nötr ve dijital
Bugünkü durumla, karbondioksit emisyonları ne tamamen önlenebilir ne de yeterince azaltılabilir. Bu nedenle, Unity 300'ün üretim sürecinde Romaco, “İklim Nötr Makine” projesinin bir parçası olarak sera gazı telafisine vurgu yapıyor. Başlangıçta bu, tüm bileşenler ve taşıma mesafeleri dahil olmak üzere makinenin üretimi sırasında salınan toplam karbondioksit kütlesi hesaplanarak yapılır. Kaçınılmaz emisyonlar daha sonra bir “Gold Standart İklim Sertifikası” satın alınarak tamamen dengelenebilir. Bu, biyokütleye bağlı sertifikalı bir CO2 miktarı satın almayı gerektirir. Unity 300 örneğinde, karasal biyokütle, “CO2OL Tropical Mix Panama” adlı bir ağaçlandırma projesinden kaynaklanmaktadır. Romaco, iklime zarar vermeyen makineler üretmek için Federal Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Bakanlığı adına “İttifak ve İklim için İttifak” vakfının denkleştirme ortaklarından biri olan FORLIANCE ile işbirliği yapıyor. Romaco, daha sürdürülebilir ilaç üretimi gerçekleştirmek isteyen teknoloji kullanıcılarına memnuniyetle yardımcı olur. Başlangıç ​​olarak, fabrika kabul testleri (FAT) bir canlı yayın aracılığıyla gerçekleştirilebilir. Çevrimiçi makine kabul testleri, çok daha az seyahat gerektiğinden karbon emisyonlarını azaltır. Aynısı, devreye alma sonrası aşamada müşteri hizmetleri için de geçerlidir. Romaco'nun dijital çevrimiçi destek sistemi, gerçek zamanlı olarak güvenilir destek sağlar ve yalnızca HMI üzerindeki bir düğmeye dokunarak tetiklenebilir. Akıllı gözlükler ve HoloLens kulaklıklar ayrıca makine operatörleri ve yardım hattı ekibi arasında sanal iletişime izin verir. Bu nedenle birçok destek talebi, yerinde müdahale olmaksızın açıklığa kavuşturulabilir, aynı zamanda daha ucuz olan iklim dostu bir çözüm. Son olarak, HMI üzerindeki otomatik servis ekranı, üreticilerin bakım planlamasını optimize etmesine yardımcı olur. Bir vakanın uzaktan çözülememesi durumunda, Romaco yüksek nitelikli tesis teknisyenlerinden oluşan küresel bir servis ağına başvurabilir. Üreticinin merkezi olmayan hizmet organizasyonu, yerel dilde iletişimin yanı sıra müşterilere yakınlık sağlar.
 
Memnun Operatörler
Makine operatörleri için doğru an, format ve ürün değişiklikleri yapıldığında gelir. Burada zaman çok önemlidir, çünkü uzun süreli arıza süresi, verimlilik ve birim paketleme maliyetleri üzerinde olumsuz etkilere sahiptir. Tüm Romaco Noack teknolojileri, sık ürün değişiklikleriyle başa çıkmak için tasarlanmıştır. Set başına az sayıda parça sayesinde Unity 300 blister hattının format maliyetlerini daha da azaltmak ve takım değiştirme sürelerini kısaltmak mümkün oldu. Nispeten hafif biçimli parçaların çıkarılması ve yeniden takılması kolaydır ve ergonomik çalışma yüksekliği, ana bileşenlere kolay erişim sağlar. Hızlı kilit sistemleri sayesinde bunları değiştirmek artık alet gerektirmez. Ayrıca poka-yoke tasarımı, örneğin vantuzların transfer istasyonuna takılması sırasında parçaların yanlış monte edilmesini önler ve kabarcık magazini otomatik olarak yüklendiğinden rampa süreleri daha da kısalır. Kullanıcılar, ürün özelliklerine bağlı olarak dört farklı besleyici konfigürasyonu arasından seçim yapabilir; besleme alanı için farmasötik sınıf bir güvenlik görevlisi de sağlanabilir. Modüler tasarımı ve format esnekliği ile Unity 300, kullanımı ve kurulumu kolay olduğu kadar son derece çok yönlüdür. Kuzey Alman bir doğal ilaç üreticisi, resmi piyasaya sunulmadan önce bile Romaco Noack'in en yeni blister teknolojisini tercih etti.

0 YORUM

YORUM YAPIN

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER BAŞLIKLAR

  • Corona Virüsten Korunmada Ambalajlı Gıda Önerisi

    Corona Virüsten Korunmada Ambalajlı Gıda Önerisi

    Ambalaj Sanayicileri Derneği (ASD) Başkanı Zeki Sarıbekir, dünyanın ve Türkiye’nin dengesini alt üst eden COVID-19’la ilgili kritik uyarısını yineledi: “Bu virüsten korunmanın en önemli yollarından biri ambalajlı ürünler. Fabrikalarımızın üretime devam etmesi, ülkemizin ve yaşadığımız dünyanın bu zor zamanları atlatmasına yardımcı olacak.”... Devamı »